Duben
ohodnotit

Kobiety mafii

Další název:
Women of Mafia
Žánr:
Země:
Rok:
2018
Délka:
135 minut

Komentáře k filmu Kobiety mafii

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.3.2019
Režisér filmů Pitbull se   pustil do podobného tématu s   řadou známích herců, ale   zločin zde přebírají   ženy. Má to svou kvalitu,   Patryk Vega se nebojí akce   ani krve či nahoty, ale tento   film je zbytečně   natahovaný. První půlhodina   a závěrečná jsou silné,   prostředek nudí a nebavil   mě. Nakonec i tak jsem   zvědavej, jak se to bude   vyvíjet v druhém filmu   Kobiety mafii 2.
m6k
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2019
Je to klasická žánrová   ”gangsterka“, takže   vlastně pohádka určená   spíše pro věkově starší   děti. Tak jasně, je to   ”gangsterka“ - klasická   ”hollywoodská“   gangsterka, nedá se tedy   očekávat nějaké   filozofické poselství, nebo   zcela reálný a logický   děj. O tom tenhle žánr   není, je o střílečkách,   honičkách, vloupačkách,   přepadávačkách, nějakém   tom nasilíčku… O   rychlých, (né vždy zcela   oblečených), ženách. O   krásných, (né vždy zcela   nepomačkaných), autech. O   ještě rychlejších   zbraních a vysteroidovaných   intelektuálech, kterým co   chybí na hlavě, (i v   hlavě), to dohánějí   tetováním. Na tomto filmu,   (jde o volné pokračování,   předchozích gangsterek s   pitbullem v názvu: Pitbull,   Pitbull – Nové pořádky,   Pitbull – Nebezpečné   ženy), je   nejpozoruhodnější to, jak   dobře a věrně se polským   filmařům, (režisér Vega,   mladší čtyřicátník, se   na tento žánr úspěšně   specializuje), podařilo   takovou ”akční   hollywoodskou gangsterku“   natočit. K nerozeznání od   amerického originálu. U nás   občas taky proběhne pokus   natočit ”velký, akční   film“, ale výsledky jsou   většinou dost žalostné.   Patrik s tvrdým ”y“ a   jeho tým, tenhle žánr   opravdu umí.
Této   gangsterce tedy dominují   ženy. Pět žen   naplňujících klasické   žánrové škatulky. Bela -   policajtka, později tajná   policejní agentka, později   bývalá policajtka. Anka –   neschopná rozmazleně   zpovykaná blbka – manželka   gangsterského bosse. Toho   naprosto skvěle hraje   Boguslaw Linda, (u nás   známý jako Sekal), ”Marlon   Brando“ polského filmu.    Daria – původně   submisivní domácí služka a   pečovatelka v domě   mafiánského bosse, (kterou   Anka těžce šikanuje), se   později promění v drsnou   šéfku drogového gangu.   Siekiera – manželka   gangstera, romanticky věrná   a oddaná až za hrob, který   v tomto žánru nebývá   daleko. Stejně jako   zamilovaná něha, nebývá   daleko od drsné krutosti. A   ještě Futro –   nesnesitelně rozmazlená a   svým otcem hluboce milovaná   a opečovávaná, dcerunka   mafiánského bosse.
Opravdu žánrově   dokonalá gangsterka. Jen toho   naturalistického násilí by   v ní mohlo být, (pro má   oka), trochu méně,   (uřezávání nohy ruční   pilkou, roztlučení hlavy   geologickými kladívky,…).   Ale já vím, děti to v   pohádkách vyžadují a baví   je to :-( A navíc, od dob   Quentina T. a bratrů Coenů,   se hranice naturalistické   perverznosti, v zobrazování   těchto scén, dost posunula i   mimo ”béčkovou“ filmovou   oblast. Jediná scéna, která   mi ve filmu přišla   vysloveně trapná, to byla   hromadná bouračka aut na   dálnici. Ta byla jak   vystřižená z Kobry 11. Ale   opět je to o tom samém, já   vím, já vím, když   infantilní děti to ”buch,   buch, křáp“, tak baví…,   režisér nemá to srdce je o   to připravit, i když je to   nezdravé. V tom se podobá   mafiánskému bossovi,   milujícímu svou dceru.

Celkově ale   musím říct, že jak nejsem   milovníkem tohoto žánru,   tak mě tento film velice   bavil. Jak je k nerozeznání   od amerických verzí tohoto   žánru, tak jsou v něm   přeci jen drobné polské   odlišnosti a detaily, které   se mi na tom asi líbily   nejvíc.

.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kobiety mafii 2 (2019)

 Kobiety mafii 2 (2019)
Kobiety mafii 2 n
 
Žánr: akční
Země: Polsko
Režie: Patryk Vega

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Vysílací čas vyhrazený pro kan...

09:05 - 09:25

6 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

08:30 - 09:20

41 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:45 - 09:45

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

08:10 - 09:30

61 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190693
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377363
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10