Cerven
ohodnotit

Moebius

Žánr:
Země:
Rok:
1996
Délka:
87 minut
„I z tunelu podzemní dráhy můžete vstoupit do věčnosti.“

Obsah filmu Moebius

 
V podzemí buenosaireského metra dojde jedné noci k nevysvětlitelné události - jedna ze souprav beze stopy zmizí. Nikdo ze zaměstnanců ani z vedoucích provozu si to nedovede vysvětlit. Nějaké vysvětlení ale přece existovat musí - jeho vypátráním je pověřen mladý nadaný matematik Daniel, který brzy skutečně přijde s objevem, který se zdá být naprosto šílený. Přesto stále více indicií naznačuje, že by mohl být reálný.

Sci-fi drama, prosycené tajuplnou atmosférou a mystériem, skrytým v labyrintu podzemních chodeb a tunelů je studentským filmem. O to víc překvapuje profesionalitou, s jakou se jeho tvůrcům podařilo uchopit žánr, který je...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.5.2018
Nervák jako kráva. Pobíhání v metru. Sem tam   zabliká světlo. Ale pozor, nejen to, občas tam   projede i vlaková souprava. To je ale   překvapení. A ten konec, to je něco. Sci fi no.   Nějaký nový druh. Bez napětí. Bez akce. Zase   musím uznat, že jsem usnul jen jednou a pak už   se díval až do konce ve dne. Jo, jasně, zase   jsem málem usnul, ale překonal jsem se. Další   koment je zbytečný.
jardiv
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.11.2017
Vlak co nikde nestaví
Kolikpak jste viděli argentinských sci-fi?   Klidně vsadím Hvězdu Smrti proti bramboře, že   míň než já. Já jsem totiž jedno právě   viděl!
Vagóny skřípou, pásy kolejí   kvílí
monotónním rytmem kol
Sedím tu v   koutě a už pořádnou chvíli
slyším jejich   rokenrol
Teď už znám to co každý ví
tenhle   vlak nikde nestaví
Co s tím má ale   společnýho starej flák vod Olympiku? No, tady   se nám ztratil vlak, vlastně souprava metra v   Buenos Aires. Sice pořád někde jezdí, ale   nikdo ho nevidí (jenom slyší) - jede totiž   vždycky po jiné koleji, než na které na něj   číhají. Jo, a nikde nestaví.
Znáte přeci   moebiovu pásku. Cože, v životě jste o ní   neslyšeli? Ani kdybych to napsal s ö místo oe?   To si teda můžete klidně podat ruku s těma   chytrákama, co říděj v argentinskym hlavnim   městě systém podzemky.
Ale zpátky k filmu.   Kdo čekal nějaký klasický sci-fi s obludama,   lejzrovejma střílečkama, nebo aspoň s tím   tajemnem, co upoutá a už nepustí dokavaď se   nerozjedou závěrečný titulky, ten asi   nedokoukal.
Já ovšem ano, i když se tu   řešily poněkud zásadnější otázky, dá se   říct celospolečenskýho významu. Ne, nejsem   hrdina, prostě jsem obětoval jeden a půl   hodinky – když už jsem to rozkoukal, tak se   taky podívám jak to dopadlo. A chcete abych vám   to tu hezky na závěr prozradil? Tak jo...
Ále   vlastně, co bych se namáhal. Stejně byste to   nepochopili, stejně jako ti úředníčci z   buenosaireskýho metra.
KarasFilm
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2006
Moebius jsem zhlédl z nostalgických důvodů,   neboť jsem ho kdysi četl ve staré Sedmičce   pionýrů, kde byl rozdělen do čtyř dílů a   vyšel pod názvem "Podivuhodná podzemní   dráha".
Tvůrci se místy drželi doslovně   literární předlohy, jen konec přizpůsobili k   obrazu svému, jak už to u adaptací bývá.   Nicméně se jedná o velice zručně natočený   tajuplný příběh a atmosféra tunelů metra z   obrazovky čiší, jako vichr před příjezdem   metra na stanici Můstek.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama