Cerven
ohodnotit

Nejsme andělé, jen děláme jejich práci 

Další název:
Moc a tajemství řádu jezuitů
Rok:
2006
Délka:
57 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Nejsme andělé, jen děláme jejich práci 
Přátelé, španělská filmová společnost z Madridu – GOYA PRODUCCIONES – uvádí pro Latinskou Ameriku a španělsky mluvící země další naše filmy (hrané dokumenty) z České televize na DVD, viz níže obaly a na weblinkách jejich úžasné trailery (na stránkách Goya P. i na youtube - na puštění stačí kliknout a nebo dát weblinku do vyhledávače).

Připravují se další – Dominikáni, Misie, Nepomucký, Salesiáni, University, Relikvie svaté, Mendel-otec genetiky, Cyril a Metoděj a další (všechny naleznete v archivu ČT).

A také připravovaný hraný poetický film do kin – Alenka v zemi zázraků.

Děkujeme všem, kteří se na filmech, jejich šíření a propagaci podíleli. Prosíme dále o modlitby a Vaši přízeň pro křesťanskou Evropu.

Za – Bedna Films, Punk Film a JesuPrague Film – autoři a režiséři – Jana Kristina Studničková a Otakáro Maria Schmidt.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nejsme andělé, jen děláme jejich práci 
Polohraný dokument přináší autorský pohled na historii a spiritualitu jezuitského řádu. Tvůrci umožňují nahlédnout do života Tovaryšstva Ježíšova a odhalují, proč tento řád tak často vzbuzoval vyhrocené postoje.
Film je věnován jezuitskému řádu a jeho poslání, apoštolátu, misiím a činnosti ve vědách, umění či v médiích. Noblesní komentář Marka Ebena doplnila mimo jiné i hudba jeho bratra Davida.
Režisér Otakáro Maria Schmidt se spolu s mladými jezuity Petrem Vacíkem, Janem Regnerem a Miroslavem Heroldem pokusil o neotřelý a pro Čechy nový a překvapivý pohled na historii, spiritualitu a život jezuitského řádu.
Tovaryšstvo Ježíšovo – jezuité – patří k největším a nejvýznamnějším řádům římskokatolické církve. Jejich posláním je činnost pastorační, misijní a sociální, působí ve školství, vědách, kultuře a umění. Už od roku 1534, kdy byl řád založen Ignácem z Loyoly, si jezuité zakládají na kvalitním vzdělání.
Neexistuje řeholní řád, který by vzbuzoval tolik protichůdných emocí a polemik jako jsou jezuité, Tovaryšstvo Ježíšovo. Dokument o největším katolickém řeholním představuje nejen jeho dějiny, ale spíše působení jezuitů jako „andělů“ v současném světě. Cílem dokumentu je představit vliv jezuitů v architektuře, umění, vědách, vzdělání a misiích – nejen v Čechách, ale také v Římě a na celém světě.
Nejedná se o reportáž ve stylu „přišli jsme s kamerou navštívit...“, nejde ani o primárně vzdělávací pořad, kde by bylo řečeno a ukázáno co nejvíce vyčerpávajícím způsobem, jaká je podstata, historie, chování, práce a život v tomto řádu, přestože i tyto informace budou ve filmu obsaženy.
Film není reklama na jezuity nebo jejich jednostranné vychvalování, divákovi je ponechána svoboda úsudku.
autor Otakáro Maria Schmidt


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Z metropole, Týden v regionech

12:00 - 12:25

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Tenis 2024

10:30 - 13:00

100 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Válka nevěst (2009)

11:25 - 13:15

45 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko (2013) [TV poř...

10:25 - 12:15

105 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama