Cerven
ohodnotit

Nekorunovaná královna

The Divine Lady

Žánr:
Rok:
1929
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
1929
Popis / Obsah / Info k filmu Nekorunovaná královna
Lady Hamiltonová byla než přišla do Londýna prostá, krásná, venkovská dívka vědoma si svých půvabů. Díky malíři, který ji nakreslil, se domnívala, že jí budou brzy ležet muži u nohou. Nemýlila se, seznámila se díky svým obrazům, kde je namalována jak jí "panbůh stvořil", s postarším lordem Hamiltonem, který se s ní oženil, a udělal z ní pravou dámu. Svého muže se naučila Emma milovat, a když zemřel upřimně za ním truchlila. Po čase se seznamuje s Horatiem Nelsonem, admirálem anglického vojenského námořnictva, a začíná mezi nimi veliká láska...je předvečer boje proti Napoleonovi...


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Nekorunovaná královna
"Nekorunovaná královna" byl film, kterým tehdy zahajoval představení nový biograf Fénix na Václavském náměstí. Je to snímek, který vypráví o známé historii lorda Nelsona a lady Hamiltonové, pro které našel režisér výtečné představitele v Corinne Griffithové a Victoru Varconim. Je to zvlášť čistá krása Griffithové, která vytváří z její lady Hamiltonové průzračnou postavu této skoro pohádkové dámy. Dobře jsou zfilmovány scény námořních bitev a překrásné jsou některé záběry plachetních lodí.

O zvukové stránce snímku lze podle zahajovacím představení těžko něco soudit, neboť tehdy na začátku dalo ředitelství ohlásit, že filmové aparáty, pro poruchu ve vedení elektrického proudu ješte dobře nefungují. Tim by se vysvětlovaly některé nedostatky reprodukce.I přes to, pozorný divák zjistil, že na mnoha místech, byl film dodatečně synchronisován. Krásná je poslední závěrečná scéna, kde se objevil pozoruhodný náběh k filmově - zvukové montáži. Nelson zde umírá a vzpomíná na svá různá shledání s Lady Hamiltonovou. Na plátně se objevuje montáž moře a jejího obrazu, při čemž zní píseň, kterou mu kdysi zpívala. Tato scéna se zdála být předzvěstí dobré budoucnosti zvukového filmu a nikdo jí tehdy nemohl upřít působivost.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

05:00 - 05:30

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Nezdolné souostroví

05:00 - 06:00

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:50 - 05:55

24 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Skutečné vraždy (2015) [TV ser...

03:25 - 05:15

109 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama