Duben
ohodnotit

Pánská jízda [TV film]

Žánr:
Rok:
1983
Délka:
65 minut
„Televizní komedie o tom, co způsobila dočasná nepřítomnost matky v rodině.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pánská jízda
POZOR SPOILER

Jirka Bouček, žák 7. třídy má neustálé potíže. Je ovšem fakt, že si za ně může sám. Jeho matka odjíždí pryč a nechává jej doma v péči otce Karla.
Jednoho dne nese Jirka spolužačce Elišce Víškové, které předtím vyvedl několik nedobrot, domácí úkoly. A tu si jí všimne i trochu jinak.
Následuje průšvih s exkurzí a autobusem, ale také podivné chování otce. Ten totiž lže, že je v práci, ale Jirka zjistí, že to není pravda.
Když je pak opět u Elišky, vypráví ona o rozvodu rodičů. Ale také sem přijde její kamarádka.
Když pak jednoho večera otec opět odchází pryč, Jirka se krapítek napije a zajde za ním. Ví kam. Takže se ocitá v baru trošku nametený a udělá tam takovou menší ostudičku.
Maminka se pak vrací ze zájezdu pozdě, a s novým vedoucím její baletní skupiny. Což tátu naštve tak, že je prostě vyrazí. Začíná rodinná pohodička…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Pánská jízda
Pánská jízda je v podstatě konverzační hrou, v níž zásadní jsou rozhovory, mlčení i pouhé dorozumívání mezi otcem a jeho třináctiletým synem. Žijí spolu už třináct let, ale teprve teď se poprvé ocitli uprostřed všedních dní sami dva. Jejich rodinný katalyzátor - matka - odjela na několik dnů na služební cestu. A ti dva si najednou chtě nechtě jeden druhého nějak více uvědomují. S klady i nedostatky na obou stránkách. Každý žije jako dřív svůj soukromý život, ale i ten ve spektru vidění toho druhého nahlíží jinak. Do hlavních rolí - otce a syna - režisér Karel Smyczek obsadil Oldřicha Navrátila a Viktora Krále.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny (1956) [...

19:56 - 20:10

7 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

20:00 - 20:55

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

33 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Showtime

19:55 - 20:15

8 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama