Cerven
ohodnotit

Pastýřova panenka

Sennentuntschi

Další název:
Sennentuntschi: Curse of the Alps
Rok:
2010
Délka:
90 minut
„Odkud přišla ta tajemná žena?“
Popis / Obsah / Info k filmu Pastýřova panenka
POZOR SPOILER!

Malá holčička sbírá houby. Chlapec ji navádí prasátkem, které dělá kapesním zrcátkem. Na místě kam ji navede, najde holčička část lidské kostry, totiž kus paže. Policistovi, který to pak vyšetřuje, ukáže na fotku chlapce. Ano, to on pouštěl prasátko. Potíž je v tom, že ten chlapec, Albert, vypadal přesně stejně jako na fotce pohřešovaných z roku 1975. A matky dcerky vypráví policistovi příběh, který se měl stát jinému policistovi, která zde žil a také nevěřil na duchy…

Tento policista se jmenoval Sebastian Reusch a je povolán do kostela, kde se oběsil kněz Messner. Po jeho pohřbu potkává Reusch podivnou dívku. Je v hadrech, nemluví a zdá se, že z našeho světa nic nechápe. Snaží se jí pomáhat, s čímž nesouhlasí místní občané. Reuschova bývalá láska Theresa, která je vdaná za starostu jí poskytne šaty. Reusch už ví, že dívka přišla z horních pastvin, kde je Erwin a Albert. Erwin je Theresin bratr. Zajde tam, ale nenalezne ani nohu, proto se domnívá, že jsou na lovu. Salis, druhý kněz v městečku neustále trvá na tom, že nalezená dívka je démon a ona se skutečně kříže bojí. Nahoru na pastviny přijíždí mladík Martin. Prý hledá klid, protože se rozešel s dívkou. Reusch nachází fotku dívky v archivu pohřešovaných, a to z roku 1950. Navštíví muže, který to tehdy celé vyšetřoval. Ten potvrdí, že dívka byla hlavní podezřelou v případě shořelé chaty a tří mrtvých. Dívku se pokusí zabít Salis a ona prchá. Dostane se až k Therese, kterou poleká a tato následně potratí. Je z toho obviněn Reusch, protože měl dívku zavřít. Nahoře se ti tři muži opijí absintem a vyrobí si pastýřovu panenku ze slámy a pak ji „oživí“. Navrhl to Erwin, prý je to stará pověst a ona oživlá panenka pak prý muže zabije, a stáhne z kůže. Zrovna tehdy se tam objeví uprchlá dívka. Oni si s ní užívají, když od nich opět uteče, a ocitá se opět u Sebastiana. Ten ji chce ukrýt, je však napaden občany a děvče mizí. On jde do kostela, kde nalézá tajný úkryt. Nahoře na pastvinách se odehrává velké drama, Erwin se pokusí děvče upálit, ale odnesl to Albert. Reusch zatýká faráře Salise, protože to on tehdy ženu z fotky zneužil a zabil. Dívka je jeho dcera on ji držel v nalezené skrýši. Krmil ji Messner a dívka jej jednou zaskočila a utekla. Nahoře je děvče připoutáno pološíleným Erwinem k trámu a on ji chce zabít, čemuž se pokusí zabránit těžce nemocný Martin. Sebastian sem chvátá ze všech sil, aby si dívku, do níž se zamiloval, zachránil. Když však sem dorazí, nenachází zde vůbec nikoho. Tedy alespoň zdánlivě, protože pak se objeví děvče a po chvíli dobrovolně ukáže Sebastianovi své tři společníky. Pak již jen následuje šok pro něj a zdá se, že nebude jediný.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Pastýřova panenka
V jedné zapadlé vesnici ve švýcarských Alpách se zničehonic roku 1975 objeví tajemná, uhrančivě krásná žena. Ujme se jí vesnický policista a snaží se zjistit, kdo neznámá němá žena je. Množí se dohady, že přišla z vysokých hor, kde osamělí pastevci dělají mnohdy nepředstavitelné věci, aby si opatřili ženskou společnost. Při tom vyjde na světlo to, co mělo zůstat utajeno. Do zdánlivě spokojeného světa vstoupí tragédie plná chtíče, šílenství a vražd. Film Sennentuntschi byl oceněn cenou Prix Walo 2011 za nejlepší filmovou produkci, na Švýcarské filmové ceně 2011 obdržel Gerald Damowsky zvláštní cenu poroty za výpravu, která přispívá k oné hrozivě ponuré atmosféře a činí tak ze Sennentuntschi silný, tajemný a zcela nešvýcarský alpský thriller. Film je jako lavina – strhující, brutální a neodolatelný.
Festival německy mluvených filmů 2011


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pastýřova panenka
V zapadlé vesnici ve švýcarských Alpách se zničehonic objeví tajemná, nádherná žena. Ujme se jí místní policista, který se snaží zjistit, kdo neznámá kráska je. V odlehlé oblasti vysokých hor jsou osamělí alpští pastevci proslulí výrobou umělých panen ze smetáků, slámy a starých hadrů, v jejichž společnosti pak dokáží během dlouhé kruté zimy lépe snášet samotu. Podle legendy prý tyto "panenky lásky", kterým pastevci říkají Sennentuntschi, mohou v některých případech dokonce ožít. Když policista zjistí, že němá žena přišla právě z této oblasti, vyjde na světlo to, co mělo zůstat utajeno. Do zdánlivě spokojeného světa vstoupí tragédie plná chtíče, šílenství a vražd, jíž nezůstane ušetřena jediná duše.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 09.10.2015 CX


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Volejbal: Zlatá Evropská liga ...

16:55 - 19:15

103 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

43 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Reklama