Pozor, straší (1938)

Pozor, straší
69.6 %
 
 

Další název: Watch Out for the Ghosts

    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 23.12.1938        
    Délka: 86 min.
„Příhody cirkusové artistky na zámku jsou jen záminkou k rozličným převlekům Věry Ferbasové.“
Zdeňka Švamberková a její otec se jen těžce protloukají životem. Vystupují na poutích jako hudební klauni Rik a Rak. A přitom otec pochází z velice bohaté šlechtické rodiny a dědeček stále žije na zámku Lípov. Jenže syn se kdysi oženil s komediantkou, což se otci samozřejmě nelíbilo, a syna vydědil. Zdeňka to ví, a pošle dědečkovi svou reklamní fotografii s prosbou o setkání. Starý pan Švamberk se ale domnívá, že jde o chlapce, a pozve "vnuka" na zámek,a nejen to, najme pro něj i pohledného vychovatele (A. Novotný). A komedie plná převleků, nedorozumění a záměn může začít...

režie:
Karel Lamač
 
 
hraje:
Věra Ferbasová (hudební klaun Rak, vlastním jménem Zdeňka), Ludvík Veverka (hudební klaun Rik, otec Zdeňky), Karel Černý (Švamberk, Zdeňčin dědeček), Václav Trégl (sluha Dominik), Jaroslav Marvan (notář Jan Setunský), Antonín Novotný (ing. Kristen, notářův synovec), Theodor Pištěk (starožitník Cyril Kulich), Milena Velíšková (Lída, starožitníkova dcera), Alois Dvorský (starý klaun Tom), Josef Steigl (hotelový vrátný František Blecha), Jan W. Speerger (hotelový sluha Josef), Josef Příhoda (pouťový vyvolavač), Emil Dlesk (cirkusák), František Černý (divák v cirkuse), F. X. Mlejnek (kuchař na zámku), František Paul (číšník na večírku), Naďa Hajdašová (sólová tanečnice na večírku), Jaroslav Hladík (host na večírku), Jiří Schreinzer (divák v cirkuse), Bobina Prošková (host na večírku)
 
 
námět:
Václav Wasserman
 
 
scénář:
Felix Achille de la Cámara
 
 
kamera:
Ferdinand Pečenka
 
 
hudba:
Erno Košťál
 
 
výprava-architekt:
Štěpán Kopecký
 
 
střih:
Gina Hašler, Antonín Zelenka
 
 
zvuk:
František Šindelář
 
 
zpěv:
Věra Ferbasová (písně "Bože, co ti lidé mají", "Hymstydy bumsty" a "Nemelem, nemelem"), Ludvík Veverka (písně "Bože, co ti lidé mají" a "Hymstydy bumsty")
 
 
text písně:
Felix Achille de la Cámara (písně "Bože, co ti lidé mají" a "Hymstydy bumsty"), Karel Lamač (písně "Bože, co ti lidé mají" a "Hymstydy bumsty")
 
 
asistent režie:
Josef Zezulka
 
 
výprava:
Arnold Reimann
 
 
vedoucí výroby:
František Jerhot
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.