Duben
ohodnotit

Pozor, straší

Další název:
Watch Out for the Ghosts
Žánr:
Rok:
1938
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
23.12.1938
„Příhody cirkusové artistky na zámku jsou jen záminkou k rozličným převlekům Věry Ferbasové.“

Obsah filmu Pozor, straší

 
Režisér Karel Lamač měl právem pověst jednoho z nejlepších veseloherních režisérů. Dosáhl jí proto, že byl učenlivým žákem amerických ztřeštěných komedií a jejich groteskního humoru. Dokázal to opět i v této veselohře s Věrou Ferbasovou. Není v ní snad jediného triku, jediné komické situace, jediného nápadu, s kterým by se diváci již dříve nesetkali ve stejné podobě nebo v nějaké obměně v amerických, ale také i v německých veselohrách.

Dát to tak dohromady, přizpůsobit kalhotové roli Věry Ferbasové, umístit částečně do komediantské...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.9.2019
Lidová veselice a taškařice, chá chá, se   vším všudy. Dokonce i ta písnička se dá   poslouchati. Závěr jak v hororu ovšem v   legraci. Komedie plná bubáků jest určena k   obveselení všech vrstev. Dokonce i já se bavil.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.3.2014
Lidi, já se vám přiznám. Na jednu stranu mám   tu Věru Fwrbasovou rád, na druhou stranu jsem na   tu její upištěnou roztomilost alergický.   Nějak z toho pomalu dostávám osypky.
Cílové   publikum je jásné. Napřed to byly dívenky v   domácnosti a dnes už to je pro pamětníky či   pro filmové fandy. Oni i ty pamětníci nějak   ubývají.
Je tu trochu podobná zápletka jako   ve filmu Holka nebo kluk. Vlastně to má skoro   podobné schéma, ale je tu přeci jenom drobný   dějový rozdíl. Převlečenou Frbasovou za   mladého muže by musel poznat i člověk s   Alzheimerem a s deseti panáky slivovice v sobě.


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Pozor, straší (1938)Pozor, straší (1938)Pozor, straší (1938)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190577
Osobností: 697880
Fotografií: 764048
Plakátů: 376690
Obsahů a biografií: 178305

Poslední komentáře

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10