Cerven
ohodnotit

Rio Lobo

Žánr:
Rok:
1970
Délka:
114 minut
„John Wayne jako mstitel hledající zrádce v řadách armády.“
Popis / Obsah / Info k filmu Rio Lobo
Americký western - Rio Lobo z roku 1970, je 163 filmem, ve kterém hrál hlavní roli John Wayne. Film režíroval Howard Hawks. Děj se odehrává v období střetu Severu a Jihu, a vypráví o plukovníku Cordovi McNallym (J.Wayne), který se vydal po stopách zlodějů, kteří přepadli vlak, uloupili peníze a zabili jeho kamaráda. Není v tom jen přirozená touha po pomstě, ale i snaha dopadnout špiona, který podává nepřátelské straně cenné informace o převozu zbraní, peněz i pohybu vojsk. Právě na území nikoho - Ria Loba, kde se farmáři a lidé z městečka neustále bojí, protože je tu nechrání žádný zákon, se Cord při svém pátrání ocitá…...

M.H.-clara.bow


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Rio Lobo
Železnice nikdy nebyla zcela jistým dopravním prostředkem, pokud šlo o přepravu peněz. V době války Severu proti Jihu se plukovník Cord McNally vydává po stopě zlodějů, kteří při vlakové loupeži zabili také jeho přítele. Mnohem více ale touží dopadnout tajemného muže, který výhodně prodává nepřátelům informace o transportu peněz a každém pohybu vojsk. Stopy vedou Corda McNallyho až na území Ria Loba, kde zákon je v rukou „nikoho“ a farmáři i lidé z městečka jsou vystaveni neustálému strachu.

Western natočil režisér Howard Hawks (podepsaný pod mistrovskými díly Zjizvená tvář, Herna na Zlatém pobřeží, Leopardí žena, Červená řeka a Rio Bravo). Vždy kladl neobyčejný důraz na výběr herců a jejich vedení před kamerou. Není proto náhodné, že pro roli Corda McNallyho si zvolil legendu amerického filmu herce Johna Waynea, s nímž již dříve spolupracoval. John Wayne hrál ve více než 142 snímcích. Jeho největší úspěchy jsou spjaté především s žánrem westernu (Přepadení, Muž, který zabil Liberty Valance, Nosila žlutou stužku, Červená řeka a Rio Bravo).


Popis / Obsah / Info k filmu Rio Lobo
Tento klacisky western je vysledkem dlouholete spoluprace mezi hlavnim protagonistou Johnem Waynem a reziserem Howardem Hawksem.
DVD Expres


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama