Cerven
ohodnotit

Robocop 2

RoboCop 2

Rok:
1990
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
13.12.1991
„Dokonalý policista znovu v akci proti rozbujelému násilí v Detroitu blízké budoucnosti.“
Popis / Obsah / Info k filmu Robocop 2
Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu, zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina. Robocop však padne do Cainovy pasti. Gangsteři ho rozřežou na kusy, které posměšně pošlou zpátky OCP. Rekonstruovaný Robocop je dr. Faxovou naprogramován na nenásilí, ale elektrickým šokem dokáže vymazat její direktivy a Caina zadrží. Dr. Faxxová gangstera dorazí a jeho mozek implantuje do Robocopa č. 2, kterého hodlá ovládat přes Cainův návyk na drogu. Svůj výtvor nejprve pověří, aby překazil schůzku Cainova gangu vedeného mladým Hobem a zástupců městského úřadu. Robocop 2 všechny s výjimkou starosty Kuzaka povraždí. Robocop se od umírajícího Hoba dozví, že Cainův mozek nadále žije uvnitř kybernetického organismu, a vydává se po jeho stopách...

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Robocop 2
Po atomové katastrofě vládne v zamořeném americkém městě Detroitu naprostá anarchie, z níž se nevybíravými prostředky pokouší těžit šéf drogového koncernu Cain. Policie je proti němu bezmocná, protože všichni její pracovníci stávkují. Do nerovného boje s Cainem je odhodlán se pustit pouze Robocop, stroj s mozkem mrtvého policisty, a jeho partnerka Anne.


Popis / Obsah / Info k filmu Robocop 2
Snímek Irvina Kershnera RoboCop 2 bezprostředně navazuje na úspěšný titul RoboCop, uváděný u nás jen na videu. Líčí další akce téměř nepřemožitelného robota s lidským mozkem, který jako uniformovaný ochránce zákona bojuje proti zlu. Jeho protivníkem je tentokrát gang výrobce drog Kaina, k němuž patří i zákeřný dvanáctiletý chlapec Hob.

Ještě nebezpečnějším nepřítelem je všemocná firma OCP, která se chce zmocnit celého Detroitu. Její vědci, vedení doktorkou Faxxovou, nakonec sestrojí RoboCopa 2, přičemž použijí Kainova mozku. Střetnutí obou kyborgů (kybernetických organismů) je vrcholem nekonečné série brutálních vražd, mučení, přestřelek a výbuchů. Jednoduchý, pohádkový děj určený dětem se však kvůli naturalismu a sadismu stává pro toto publikum naprosto nevhodný. Na samoúčelnosti a "nebezpečnosti" filmu nemůže nic změnit ani případný obdiv k profesionální dokonalosti zvláštních efektů, trikových sekvencí, či k perfektní práci tvůrců robotů.

ZDROJ: Filmový přehled


Popis / Obsah / Info k filmu Robocop 2
Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu, zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina. Robocop však padne do Cainovy pasti. Gangsteři ho rozřežou na kusy, které posměšně pošlou zpátky OCP. Rekonstruovaný Robocop je dr. Faxovou naprogramován na nenásilí, ale elektrickým šokem dokáže vymazat její direktivy a Caina zadrží. Dr. Faxxová gangstera dorazí a jeho mozek implantuje do Robocopa č. 2, kterého hodlá ovládat přes Cainův návyk na drogu. Svůj výtvor nejprve pověří, aby překazil schůzku Cainova gangu vedeného mladým Hobem a zástupců městského úřadu. Robocop 2 všechny s výjimkou starosty Kuzaka povraždí. Robocop se od umírajícího Hoba dozví, že Cainův mozek nadále žije uvnitř kybernetického organismu a vydává se po jeho stopách ...


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Robocop (1987)

 Robocop (1987)
Robocop n
RoboCop
Žánr: sci-fi / thriller / akční / drama / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Paul Verhoeven

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Modelář (2019) [DCP]

20:10 - 21:55

18 minut již uběhlo
87 minut zbývá do konce

ČT2 - Alžběta II., jak ji neznáme

20:00 - 21:25

28 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:40

8 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

13 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Reklama