Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu S.O.S.
Posádka lodi Cyklon odpočívá v přístavu. Dovlekla totiž k opravě poškozenou loď a za to jistě dostanou bohatou odměnu. Ještě mají jeden důvod ke krátkodobému lenošení, a tím je kamarádova svatba. Když je zábava v nejlepším, je zachyceno volání o pomoc. S.O.S. Námořníci bez váhání okamžitě vyráží zachránit loď a posádku, která je v ohrožení života. Vedení akce se ujímá kapitán Renaud, chlapík vážený a posádkou milovaný. Loď kvapně vyplouvá a všichni si uvědomují důležitost této záchranné akce. Ani jim nepříjde na mysl, jaký těžký život mají jejich manželky věčně očekávající s obavami návrat svých mužů.

Kapitánova žena Yvonna by byla tak ráda, kdyby opustil službu a zůstal na pevnině. Ale teď je zde úkol a ten se musí splnit. Za bouře se posádce podaří vzít ohroženou loď do vleku. Avšak jen jak doplují do klidnějších vod, velitel zachraňované lodi přesekne vlečné lano. Důvod? Aby nemusel platit za dovlečení lodi do přístavu. Na tažené lodi se kapitán Renaud seznámí s ženou kapitána zachráněné lodě, která chce opustit svého manžela. Renaud jí nabídne přístřeší v domku, ve kterém má vždy dočasné ubytování. V okamžiku, kdy si je jistý, že tuhle ženu miluje, přijde mu kamarád říct, že jeho žena vážně onemocněla. Renaud se ihned vypraví ke svojí ženě, ale ta po jeho příchodu umírá.

Kapitán zůstává najednou opuštěn, neboť krásná neznámá od něj odchází okamžikem, kdy se dozvídá, že by kvůli ní chtěl opustit svoji ženu. Vida, charakter. Zdrcený a osamělý Renaud jde na loď, ujímá se velení a pouští se znovu do záchranné akce, neboť radiotelegrafista právě zachytil volání S.O.S. Zde jde všechno stranou a remorkér "Cyklon" musí vyplout a splnit úkol...


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Z metropole

05:30 - 06:00

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství s hejnem sedmi s...

05:00 - 06:00

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - nevysílá se

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:30 - 05:59

20 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Reklama