Šestapadesát neomluvených hodin (1977)

Šestapadesát neomluvených hodin
50.9 %
 
 

Další název: 17 kilometrů svobody

    Žánr: drama
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 1.10.1977        
    Délka: 84 min.
POZOR, SPOILER

Honza přichází do zábavního podniku. Má zde děvče a kamarády, dva z nich, Arnošt a Ivoš, jej další den pozvou ke stolu. Sdělí mu, že plánují útěk do ciziny. Přes Polsko k moři a dál se uvidí. To moře bude výchozí bod. Honza souhlasí.

Doma to nemá Honza jednoduché, otec je na něj příliš přísný. A tak Honza domov opouští a spí u kamaráda Jiřího. Do školy pak chodí jako král, bez knih i sešitů.

Kluci prodají některé věci, aby byly peníze. Zrovna probíhá školní brigáda a Honza se objevuje jen občas. Blázní za Lenkou, ale ta jej odmítá. Když je pak nemocná, přijde k ní na návštěvu. Jenže jen si udělá další ostudu. Pak Arnošt oznamuje, že s nimi nepůjde.

Přichází den odjezdu a kluci již sedí ve vlaku. Pak přestoupí na další, ten je doveze až do Orlice. Zde přespí se svolením majitele v hospodě a ráno pak pokračují autobusem. Hranici překročí potokem a ocitnou se v opuštěné chalupě. Pak jim polský myslivec ukáže cestu do města. Putují stále dál a dál, až si musí Ivoš odskočit - a právě tou dobou projíždějí kolem dva muži v autě. Oba jsou v civilu, ale přesto berou Honzu s sebou. Po krátkém pobytu u nich na stanici je vrácen zpět do republiky. Otec jej uvítá poměrně v klidu. Když pak Honza nese vrátit Ivošově matce jeho klarinet, kdyby si o něj Ivoš napsal, tak nevyjde z údivu...  Autor: Pitryx

režie:
Ivo Novák
 
 
hraje:
Vladimír Dlouhý (student Honza Řezníček), Oldřich Kaiser (Ivoš Sobotka, Honzův kamarád), Jiří Vala (Richard Řezníček, Honzův otec), Karolina Slunéčková (matka Honzy), Věra Tichánková (matka Ivoše), Václav Vydra (student Jiří Štuka), Dana Medřická (Štuková, matka Jiřího), Dagmar Patrasová (studentka Lenka Molavcová), Jan Kraus (Arnošt, Honzův kamarád), Jiří Lír (otec Arnošta), Jan Antonín Pacák (kapelník), Petr Pospíchal (muzikant Šadík), Monika Hálová (studentka Helena), Jana Dítětová (profesorka zvaná Linda), Miroslav Homola (profesor dějepisu), Jiří Hálek (ředitel), David Schneider (student Pavka, Honzův spolužák), Witold Rybicki (polský lesník), Rudolf Moliński (polský řidič), Kazimierz Siedlaczek (polský pohraničník), Karel Tyrlik (polský vyšetřovatel), Ela Poznerová (dáma), Jan Skopeček (hostinský), Eva Svobodová (žena před bazarem), Veronika Freimanová (spolužačka), Magdaléna Holendrová (spolužačka), Jindřich Hrdý (světlovlasý spolužák), Jiří Knot (spolužák přednášející báseň), Martin Kolár (spolužák v brýlích), Mahulena Bočanová (sestra Lenky), Veronika Bočanová (sestra Lenky), Vladimír Klusák (hudebník), Karel Lexa (hudebník), Bohuslav Kupšovský (zedník), Jan Vacek (hudebník), Martin Velda (spolužák), Květa Křížová (Šárka), Eva Ježková (Stáňa)
 
 
námět:
Jan Fleischer (původní filmový námět)
 
 
scénář:
Jan Fleischer
 
 
kamera:
Rudolf Milič
 
 
hudba:
Petr Hapka
 
 
výprava-architekt:
Jiří Hlupý
 
 
kostýmy:
Irena Greifová, Anna Blažková
 
 
střih:
Miroslav Hájek
 
 
zvuk:
Josef Vlček
 
 
vedoucí produkce:
Jaroslav Solnička
 
 
dabing:
Alena Procházková (studentka Lenka Molavcová)
 
 
zpěv:
Jiří Schelinger
 
 
text písně:
Petr Rada
 
 
II. kamera:
Michal Kulič
 
 
masky:
Miroslav Buhr, František Havlíček
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Milan Štěch, Ladislav Beneš
 
 
asistent režie:
Jana Vohryzková, Jaroslava Sýkorová
 
 
pomocná režie:
Zdenek Zaoral
 
 
fotograf:
Josef Janoušek
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.