Cerven
ohodnotit

Temná legenda

Urban Legend

Další název:
Městská legenda
Žánr:
Rok:
1998
Délka:
96 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Temná legenda
POZOR SPOILER

Mladá vysokoškolačka Michelle Manciniová jede nocí a dojde jí benzín. Zastaví se u pumpy, kde je hodně divný pumpař Mike Donnel. Ten ji zve dovnitř, kvůli problému s kreditkou. Jenže ona tam zjistí, že nikdo nevolá, jak on tvrdil, a vytáhne na něj pepřový sprej. Utíká pryč a netuší, že jí ten pumpař chtěl jen nenápadně říci, že je někdo ukrytý na jejím zadním sedadle. Ten někdo má sekeru, a tou také dívenku zabije.
Ve vysílacím studiu právě mluví Sasha, která zde dělá moderátorku. Ta je kamarádka Natalie a obě navštěvují údajně nejbezpečnější Pendltonskou univerzitu. Také sem chodí mladík Paul, který dělá novinařinu. Ten i Natalie Simonnová s jinou kamarádkou Brendou naslouchají vyprávění dalšího studenta Daemona Parkera, který vypráví o masakru, který se zde kdysi udál. Ale nevěří mu to.
Natina spolubydlící na pokoji Tosh zde opět souloží. Nat spí se sluchátky na uších.
Daší den vypráví profesor William Wexler o městských legendách. Jsou to prý všechno opravdu jen legendy. Dokazuje to i pomocí šumivých bonbónů.
A to už se provalí záležitost vraždy se sekerou. Škola se to snaží ututlat.
Daemon přichází pro Nat a jedou spolu ven. V lese si Daemon odskočí a někdo jej pověsí na strom. Jakmile Natalie odjede, oběsí jej. Když se sem vrátí s policistkou Reese Wilsonovou , nikde není po ničem ani stopa.
Natalie se domnívá, že je zde někdo, kdo vraždí podle městských legend. A vražda Los v její přítomnosti -----38, aniž to ovšem Nat ví, ji v tom ještě utvrdí.
Paul jí to skoro věří a pomáhá jí v pátrání. Vloupají se k profesorovi Wexlerovi, a ten je načapá. Je z toho průšvih, který by asi ředitel neodpustil, kdyby ovšem nebyl také zavražděn.
Na velkém mejdanu načapá Brenda Natálii, jak se líbá s Paulem, kterého však chtěla ona. A také je zde zavražděn Parker sám. Chvíli po něm řádí vrah v rozhlase, kde zabije mladíka a později i Sashu. Zde Nat vidí postavu vraha v kabátě s kapucí. Následuje útěk s Paulem a Brendou. Když zastaví u benzinky, najdou v kufru auta mrtvolu. A tak obě holky běží zpět do školy. Jenže se jedna druhé ztratí a Nat stopne školníka, kterého zná. Je to hodně podivný patron, a když Natalie zjistí, že má vzadu v autě stejnou bundu s kapucí jako vrah začne panikařit...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Temná legenda
Natalie studuje na Pendltonské univerzitě, která se může pochlubit že je jedna z nejbezpečnějších. Proto poté co je brutálně zabita jedna její studentka se to škola snaží zatajit, avšak vražd přibývá a Natalie s hrůzou zjišťuje, že způsob provedení je stejný jako se to učila ve škole na hodině krajových legend. Dokáže zjistit kdo páchá tyto hrozné činy a zastavit ho, nebo i ona se stane zavražděnou dle jedné z temných legend?


Autor: Parvati

Popis / Obsah / Info k filmu Temná legenda
Říká se, že na Pendletonské univerzitě kdysi šílený profesor brutálně zavraždil 6 studentů. Po třiceti letech se objevují další mrtvoly a studentka Natalie začíná pátrat po souvislostech mezi legendou a skutečností.

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Temná legenda 3 (2005) [Video]

 Temná legenda 3 (2005) [Video]
Temná legenda 3 n
Urban Legends: Bloody Mary
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Mary Lambert

(pokračování)

Temná legenda 2 (2000)

 Temná legenda 2 (2000)
Temná legenda 2 n
Urban Legends: Final Cut
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: John Ottman

(pokračování)

Reklama