Cerven
ohodnotit

V tajných službách

Im Geheimdienst

Další název:
In the Employ of the Secret Service
Rok:
1931
Délka:
106 minut, 2 902 metrů
„Willy Fritsch, Brigita Helmová ve velkém vyzvědačském filmu.“
Popis / Obsah / Info k filmu V tajných službách
Německý zvukový film "V tajných službách" odhaloval jeden z pohledů do všech těch odvážných a důmyslných zákoutí tajných prostředků, jimiž disponovala a pracovala vyzvědačská služba za světové války (myšlena pochopitelně ta první) a poušel se také o řešení starého wallenrodovského problému: zrada z vlastenectví. Byla zde žena ruského generála, rodem Němka, jejíž těžké duševní boje ve filmu mistrně zahrála svými mramorovými rysy Brigitta Helmová. Řešila velké dilema, jak se zachovat. To kolísalo mezi povinností k manželovi a novému domovu a oddaností ke své původní vlasti.

Tady se dá aplikovat staré dobré pořekadlo, že "...Němec Němcem zůstane", takže se nakonec odhodlala ukrást vojenské operační plány a předat je německému agentovi, který vystupoval v Petrohradě jako americký virtuos. Ale, když byla přistižena a blížily se neodvratně a neúprosné pařáty smrti, která hrozila nejen jí, ale i jejímu krajanovi, nenašla již v sobě tolik síly , aby svou úlohu dohrála důstojně do konce.

Takže zrazuje podruhé: tentokrát krajana a...snad ...milence. Vždyť byla jen žena...Velkomyslné gesto ruského generála umožnilo aspoň částečně smiřlivý konec tohoto dramaticky vyhroceného příběhu, který si udržoval napětí tím, že zcela pohrdl vědomě detektivními a špionážními prostředky a postavil film na ryze psychologické bázi.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Čerte, tady straší! (1999) [TV...

15:15 - 16:00

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství britských královskýc...

15:05 - 15:55

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Byl jednou jeden polda II - Ma...

14:15 - 15:55

70 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Vychytávky Ládi Hrušky (2015) ...

14:45 - 15:30

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama