Duben
ohodnotit

Za trnkovým keřem

Žánr:
Rok:
1980
Délka:
71 minut
Premiéra v ČR:
10/1981
„Nezapomenutelný Tomáš Holý v poslední části volné trilogie o dobrodružstvích malého Vaška uprostřed uprostřed šumavské přírody.“
Popis / Obsah / Info k filmu Za trnkovým keřem



I tentokrát přijíždí Véna k dědovi do krásných šumavských vrchů, aby tu prožil další nezapomenutelné prázdniny. Už pochopil, že přírodu je třeba chránit. Je schopen vnímat dědovy problémy, k nimž patří především vrtulníky, dopravující materiál na stavbu rekreačního střediska. Přelétají totiž tak nízko, že ničí stromy a plaší zvěř. Navíc je hajný nucen provázet ředitele stavebního podniku, který přijel na kontrolu a hodlá si při té příležitosti ulovit muflona. Není však zkušeným lovcem, a tak hajnému jeho funkce přivodí nejednu vrásku. A další neúmyslně přidá Vašek. Situace se vyhrotí, když nejprve po několik dnů plaší stádo muflonů, aby překazil řediteli lov, a poté se snaží situaci mezi dospělými zachránit. Naštěstí se nakonec přece jen vše v dobré obrátí a po letech se na Šumavě objeví dokonce i Strakův syn, který s otcem dlouhá léta nemluvil.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Za trnkovým keřem



V poslední části filmového šumavského triptychu opět prožijeme prázdniny s malým Vaškem a jeho dědou. Hajný Straka i zde moudře zasvěcuje svého vnuka do tajů a zákonů přírody. Tvůrčí záměr sjednocující všechny tři části v tomto filmu vrcholí - tvůrci naléhavě poukazují na nebezpečné poškozování přírody necitlivými zásahy, narušujícími její odvěkou harmonii ve cztahu k člověku. Film apeluje na etické postoje dnešních lidí, v jejichž vlastním zájmu je přírodu zachovat. A právě toto poslání zde především malý Vašek zastupuje.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Na pytlácké stezce (1979)

 Na pytlácké stezce (1979)
Na pytlácké stezce n
 
Žánr: rodinný / dobrodružný / dětský
Země: Československo
Režie: Václav Gajer

(pokračování)

Pod Jezevčí skálou (1978)

 Pod Jezevčí skálou (1978)
Pod Jezevčí skálou n
 
Žánr: rodinný / dobrodružný / dětský
Země: Československo
Režie: Václav Gajer

(pokračování)

Reklama