Duben
ohodnotit

Příšerky, s.r.o.

Monsters Inc.

Další název:
Monsters, a.s.; Die Monster AG
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
31.1.2002
Popis / Obsah / Info k filmu Příšerky, s.r.o.
Příšerky s. r. o. je strašidelná továrna vedená Henrym J. Waternoosem. Jedním z jejích hlavních strašidel je James P. Sullivan, jehož strašidelným asistentem, nejlepším přítelem a spolubydlícím je Mike Wazowski. Do tajemného světa příšer a strašidel, kde se elektrická energie získává z dětského (vyděšeného) křiku, se nedopatřením dostane holčička Boo...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Příšerky, s.r.o.
Nejnovější animovaný snímek z dílny společnosti Pixar, v níž vznikly úspěšné filmy jako například dva díly Toy Story - Příběhu hraček nebo Život brouka. Monsters Incorporated je strašidelná továrna a jedním z jejích hlavních strašidel je James P. Sullivan. Je to příšerka s modrou srstí, velkými purpurovými fleky a rohy. Jeho strašidelným asistentem, nejlepším přítelem a spolubydlícím je Mike Wazowski, zelená, tvrdohlavá, jednooká příšerka. Mezi hrdiny filmu najdeme také monstrum jménem Henry J. Waternoose, které vypadá jako krab a Celii, přitažlivou a zároveň nebezpečnou recepční, příšerku s hadí hlavou. Králem mezi klamavci je pak chameleonské strašidlo jménem Randall Boggs. Do tajemného světa příšer a strašidel se dostane holčička Boo, které se tak podaří vstoupit do míst, kde před ní ještě žádný člověk nebyl. V originále propůjčily hlasy postavičkám známé hollywoodské hvězdy jako John Goodman, Billy Crystal nebo Steve Buscemi.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Příšerky, s.r.o.
Monsters Incorporated je strašidelná továrna a jedním z jejích hlavních strašidel je James P. Sullivan. Je to příšerka s modrou srstí, velkými purpurovými fleky a rohy. Jeho strašidelným asistentem, nejlepším přítelem a spolubydlícím je Mike Wazowski, zelená, tvrdohlavá, jednooká příšerka. Mezi hrdiny filmu najdeme také monstrum jménem Henry J. Waternoose, které vypadá jako krab a Celii, přitažlivou a zároveň nebezpečnou recepční, příšerku s hadí hlavou. Králem mezi klamavci je pak chameleonské strašidlo jménem Randall Boggs. Do tajemného světa příšer a strašidel se dostane holčička Boo, které se tak podaří vstoupit do míst, kde před ní ještě žádný člověk nebyl.Animovaný snímek z dílny společnosti Pixar.


Popis / Obsah / Info k filmu Příšerky, s.r.o.
V porovnání s jinými filmy společnosti Pixar je příběh Příšerek, s. r. o. možná poněkud řidší, tento drobný nedostatek je ale vyvážen spoustou lásky a starostlivé péče, kterou tvůrci věnovali desítkám mutantů, potvůrek a strašidýlek 2 Monstropole - města závislého na elektrické energii vyráběné z křiku vystrašených dětí. Ze Sulleyho nadýchaného kožíšku tvořeného více než jedním milionem individuálních chlupů je téměř cítit vůni aviváže a z do detailů vybroušené mimiky jeho jednookého asistenta Mikea by se mohli leccos naučit i tvůrci Futuramy.
Hlavní část bonusové výbavy tvoří krátké filmy. Pohled do historie přináší snímek Pro ptáčky, který pro Pixar získal v roce 2001 Oscara za nejlepší krátký animovaný film, někdejší současnost je potom zastoupena bonusem Mikeovo nové auto, anekdotou o tom, kterak si Mike koupil nový hypermoderní vůz a veze v něm Sulleyho do práce. Konečně pohledem do budoucnosti - nyní už ovšem současnosti - je ochutnávka připravovaného projektu Hledá se Nemo, v němž se pixar-ští animátoři vyřádili na podmořském světě, který je snad ještě pestřejší a vymazlenější než strašidelný paralelní vesmír nacházející se za dveřmi šatníků dětských pokojů.


Popis / Obsah / Info k filmu Příšerky, s.r.o.
Jednooký Majk a chlupáč James pracují v továrně Příšerky s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti z lidského světa jsou nebezpečné bytosti a žádná příšerka – regulérní obyvatel z Monstropolis se jich nesmí dotknout. Proto je všechny k smrti vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. James a Majky dělají vše pro to, aby jí bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Proti nim se však postaví zlí obyvatelé Monstropolis, kteří se jí chtějí zbavit.
Rodinná komedie vytvořená dokonalou počítačovou animací je skvělou zábavou pro všechny, bez rozdílu věku.
DVD navíc obsahuje i krátký animovaný film Mikovo nové auto, vytvořený speciálně pro DVD a VHS.
Termín distribuce 1.9.2002 Uvedená cena zatím nebyla ještě stanovena. Je možné, že v den premiéry bude ještě nižší. V tom případě bude zákazníkům účtována aktuální nižší cena.

Autor/Zdroj: /DVD


Kdo nestraší nejí, kdo straší dobře, je vyhlášený příkladným pracovníkem. Třeba jako Sulley, modrá obluda s rohy, strašící jako o život. Spolu se svým jednookým kamarádem Mikem Wazowskim, vypadajícím jako veliký zelený hrášek, pracují v utajené továrně Příšerky, s.r.o. Sulley se už vypracoval na mistra přes strašení dětí a Mike je jeho asistentem. Jednoho večera však Sulley zjistí, že dveře, kterými příšerky vylézají z továrny do lidského světa, zůstaly nedovřeny a do továrny se dostala malá holčička.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Příšerky, s.r.o.
Rodinná komedie Příšerky, s.r.o. je po snímcích Toy Story - Příběh hraček (1995), Život brouka (1998) a Toy Story 2: Příběh hraček (1999) čtvrtým celovečerním filmem amerického studia Pixar. To se specializuje na trojrozměrnou počítačovou animaci a uvedením příběhu ze života obludek v Monstropolisu oslavilo své patnácté narozeniny. Pixar v rámci výroby tohoto snímku otevřel další studio v Kalifornii. - Vývoj počítačových technologií jde rychle kupředu a Příšerky, s.r.o. jsou toho důkazem. Příslovečnou „umělohmotnost“ textur a s ní související „gumovitou pružnost“ pohybů v předchozích snímcích tvůrci elegantně využívali únikem do světa hraček a hmyzu. Také tentokrát se děj odehrává mimo „náš“ svět. Hranicí jsou dveře dětských pokojů, za nimiž v noci ožívá zvláštní svět, plný roztodivných příšerek, jež se nabíjejí energií z dětského nočního strachu. Zástupce lidí z Příběhů hraček, chlapce Andyho, nahradila v Příšerkách bezstarostná tříletá holčička Boo. Na propracovanosti této mrňavé postavičky je vidět, že si tvůrci byli dobře vědomi její mimořádné role. Boo jako novodobá Alenka dostala do vínku nezkrotnou zvídavost, nikdy nekončící energii a dětskou bezelstnost. Výtvarníci se vyřádili na holčiččině rozkošném „larvím skafandru“, z něhož září neustále udivené oči, ale daleko více práce se skrývá za vystižením některých výrazových poloh postavičky. To už není počítačová simulace, ale psychologická studie strachu či smíchu. - Holčička pronikne do Monstropolisu aniž tuší, že jí hrozí smrtelné nebezpečí. Svou přítomností odstartuje eskapádu honiček, během nichž je postupně rozkryto velké spiknutí a zvrácenost energetického systému společenstva příšerek. Jejími spojenci se stanou strašidloví kamarádi Sullivan a Mikey. Nad lživou xenofobií nakonec zvítězí láska a přátelství. – Osvěžení přináší také pro animovaný film netypická hudba Randyho Newmana inspirovaná jazzem 40. let. - Nedílnou součástí filmu jsou graficky pojaté titulky, evokující klasickou animaci šedesátých let. – Za výraznými typy nejroztodivnějších příšer se v originální verzi skrývají hlasy typově odpovídajících herců (John Goodman, Billy Crystal, James Coburn, Steve Buscemi). – Součástí programu je krátký předfilm Pro ptáky (2000), který rovněž vznikl ve studiu Pixar.
-rapl- Filmový přehled 2002/1

Autor/Zdroj: -rapl-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Univerzita pro příšerky (2013)

 Univerzita pro příšerky (2013)
Univerzita pro příšerky n
Monsters University
Žánr: animovaný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Dan Scanlon

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Mít tak holku na hlídání (1980...

14:30 - 15:05

24 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:20 - 15:15

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

24 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani