Duben
ohodnotit

Divoké kočky

Coyote Ugly

Rok:
2000
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
12.10.2000
„Mladá, krásná a talentovaná? Takových je plný New York!“
Popis / Obsah / Info k filmu Divoké kočky
Violet Sanfordová (Piper Perabová) je 21-ročná mladá žena, ktorá žije so svojim otcom Billom (John Goodman) v malom meste v štáte New Jersey. Jej najväčšou túžbou je stať skladateľkou piesní, a tak opustí svojho až príliš starostlivého otca Billa a zamieri do New Yorku. Tu píše, nahráva, a so svojimi skladbami neúspešne obchádza hudobné vydavateľstvá.

Pokúša sa dokonca vystupovať naživo, ale tréma, ktorá ju odjakživa trápi, jej nedovolí hrať pred davom ľudí. Počas svojej púte sa stretne s mladým kuchárom Kevinom (Adam Garcia), ktorý sa stane jej oddaným fanúšikom a milujúcim obdivovateľom. Kevin verí v jej talent a sám sa ponúkne, že jej pomôže s kariérou.

Aby mala Violet z čoho platiť nájomné, zamestná sa ako barmanka v nočnom klube Coyote Ugly (Divoké kočky). Tu sa zoznámi s tvrdou a autokratickou majiteľkou Lil (Maria Bello) a jej dievčatami - koketnou Cammie (Izabella Miko), tvrdohlavou a nepriateľskou Rachel (Bridget Moynahan) a expertkou na sprepitné Zoe (Tyra Banks).

Kojotky, ako ich dobromyseľne prezývajú, dráždia zákazníkov a médiá svojimi neuveriteľnými kúskami, vďaka čomu sa Coyote Ugly (Divoké kočky) stáva jedným z najpopulárnejších barov v New Yorku. Pod vplyvom nákazlivej atmosféry nočného klubu Violet prekoná trému a svojím hlasom a sexy zjavom na seba okamžite upúta pozornosť. Opojená úspechom zabúda, že je len populárnou barmankou a riskuje, že stratí nielen rešpekt svojho otca, ale aj prácu a svojho priateľa.


Autor: Kuvik

Popis / Obsah / Info k filmu Divoké kočky
Violet Sanfordová žije s otcem v New Jersey a pracuje v pizzerii. Skládá písničky a chtěla by se stát zpěvačkou. Proto odjíždí do New Yorku. Otci se to nelíbí. V pronajatém skromném bytě začne skládat a demonahrávky nabízí hudebním společnostem. Nikde však nemají zájem. Seznámí se s Australanem Kevinem O´Donnellem, který pracuje jako kuchař a přivydělává si i jinak. Violet se přihlásí do soutěže talentů, ale kvůli trémě to vzdá. Mezitím jí vykradou byt. Musí najít nějaké zaměstnání.

V restauraci potká dívky, které tančí v oblíbeném divokém baru Coyote Ugly. Zjistí, že vydělávají hodně peněz a že jedna z nich končí. Violet se o uvolněné místo uchází. Majitelka baru Lil ji přijme. Violet začne chodit s Kevinem, kterému se její písničky líbí. Zařídí jí vystoupení v klubu svého přítele, ale Violet kvůli trémě opět nevystoupí. Její matka se také pokoušela prorazit jako zpěvačka a také ji zradila tréma. Kevin se snaží, aby Violet obavy překonala. Otci dívka řekne, že pracuje v baru, který navštěvují bankéři. Jenže ji vystopuje a její tancování odsoudí. Když jednou Violet tančí, obtěžuje ji jeden z hostů. Kevin se s ním popere a vyvedou ho. Pak se s Violet pohádá, protože nechce, aby se účastnila barové přehlídky těl. Lil kvůli rvačce Violet propustí.

Dívka se chce vrátit do New Jersey. Otec jí však prozradí, že matka nevzdala kariéru kvůli trémě, ale kvůli němu. Pobízí dceru, aby pokračovala. Violet si najde místo ve slušné kavárně, dál skládá a rozesílá nahrávky. Navštíví ji Lil, která by ji chtěla zpátky. Violet odmítne. Jednou jí zavolají z hudebního klubu. Poslechli si nahrávku a zvou ji na vystoupení. Violet s podporou otce, Kevina a přítelkyň překoná trému a zazpívá…

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Divoké kočky
Tahle párty nikdy neskončí! Jeden z komerčně nejúspěšnějších producentů všech dob Jerry Bruckheimer (Armageddon, Flashdance) představuje svou novou bláznivou komedii Divoké kočka. Ve filmu uvidíte řadu sexy herců a hereček, včetně Piper Perabo a Marie Bello (Odplata). Violet Sanfordová (Perabo) chce psát písničky, a tak jede zkusit štěstí do New Yorku. Ačkoli sní o slávě a obdivu, realita je daleko tvrdší. Stydlivá a nevinná Violet je na dně a hrou osudu přijímá místo servírky v nejžhavějším baru široko daleko - "U hnusnýho kojota", kde je pořád hodně živo, legrace a dost erotického napětí ve vzduchu. Kdo tady nalívá panáky, stráví většinu času spíše tancováním na baru, než za ním a o popularitu místních tanečních Kojotek se stará rozvášněný a ječící dav. Pro dívku u malého města s velkými sny je to opravdu divoké dobrodružství! Český dabing (STEREO) + české titulky.
DVD express


Popis / Obsah / Info k filmu Divoké kočky
Příběh: Violet je obyčejná holka z malého města, která se přes nesouhlas svého otce vydává za štěstím do New Yorku, kde se chce prosadit jako písničkářka. Realita je ale samozřejmě jiná a nebohá dívka skončí jako servírka ve vyhlášeném baru. Zamiluje se do mladého kuchaře Kevina a nepřestává doufat, že nejednoho dne dočká slávy...

Melodrama o dospívající dívce natočené debutujícím režisérem podle námětu nezkušené scenáristky, s neznámými herci v hlavních rolích a v produkci krále akčních filmů Jerryho Bruckheimera - to prostě nemohlo dopadnout dobře.

Taková koncentrace filmových klišé, otřepaných dialogů a kýčovitých scén (Violet pějící za vlahých newyorských nocí na střeše činžáku svoje cajdáky v záři mihotajících se svíček) se totiž hned tak nevidí. Představte si mix Flashdance, Koktejlu a Showgirls zacílený na dospívající dívčí publikum a zbavený jakéhokoliv humoru a erotiky a máte Divoké kočky jako na dlani.

Příběh prakticky neexistuje, celý film je řada pseudodramatických a pseudohumorných scének pospojovaných dohromady akčními vložkami z baru. Během „dojemných a jímavých" momentů máte problém nesmát se nahlas a ze záběrů z baru by se možná dal sestříhat průměrný videoklip, ale rozhodně by k němu nesměl hrát unylý song, který Violet vydává za svoje mistrovské dílo.
Dokonce ani hlavní hrdinky filmu nejsou nic moc. Nikdo od nich samozřejmě nechce, aby hrály - jsou ve filmu pouze od toho, aby dobře vypadaly - ale ani s tou vizáží to není nijak slavné. Představitelka Violet, Piper Perabo, vypadá jako nepodařená napodobenina Julie Roberts (včetně „kobylího" úsměvu) a zbylá děvčata ze všeho nejvíc připomínají laciné kopie Spice Girls.

Co dodat závěrem? Pokud se přesto rozhodnete na Divoké kočky zajít, mám pro vás jedinou radu: seberte co největší partu lidí, intoxikujte se patřičným množstvím alkoholu a pak si to možná užijete. Divoké kočky totiž patří mezi ty filmy, které jsou tak špatné, až jsou v určitém slova smyslu pro určitou skupinu lidí a za určitých podmínek - zábavné...

ZDROJ: Jan Rudovský, Total film 2000/8/97


Popis / Obsah / Info k filmu Divoké kočky
Snímek debutujícího režiséra reklamních spotů Davida McNallyho s názvem Divoké kočky opakuje věčné filmové téma o hrdince či hrdinovi z prostých poměrů, kteří chtějí proniknout do světa umění či showbyznysu.

Mladá Violet přijíždí do New Yorku z maloměsta a chce se stát skladatelkou písní. Namísto toho skončí v populárním baru U Hnusnýho kojota (Coyote Ugly), proslulém atraktivními a vyzývavými barmankami. Dokáže zvládnout náročnou práci. Přitom však dále skládá a ještě se zamiluje do sympatického Kevina. Po několika logicky očekávaných peripetiích (sporu s otcem, dočasný rozchod s milencem apod.) se nakonec zbaví trémy a prosadí se se svými písničkami.

V pozadí všeho je cítit ruku producenta Jerryho Bruckheimera, který před lety spoluprodukoval obdobný snímek Flashdance (1983), s nímž měl velký komerční úspěch. Tentokrát však producent vsadil na velmi prostoduchý scénář, inspirovaný článkem v magazínu GO z března 1993. Jednoduchost příběhu a primitivnost zápletek nemohou zastřít ani divoké hudebně taneční scény z baru, ani účast půvabných hereček či Johna Goodmana v roli dívčina dobráckého otce.

Bar Coyote Ugly skutečně existuje na newyorském Manhattanu, avšak vypadá to v něm údajně jinak než ve filmu. - Pod stejným českým názvem se u nás hrála americká westernová komedie (1980)


ZDROJ: Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2000/9/9


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Temný cypriš (2003) [TV epizod...

16:50 - 18:25

25 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

ČT2 - FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2023/24

16:50 - 19:10

25 minut již uběhlo
115 minut zbývá do konce

NOVA - Let's Dance (2006)

15:20 - 17:35

115 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Falešná kočička (1937)

16:20 - 18:52

55 minut již uběhlo
97 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190709
Osobností: 698239
Fotografií: 765264
Plakátů: 377386
Obsahů a biografií: 178530

Poslední komentáře

Snowbeast (1977) [TV film]

Snowbeast
Zimní rekreační středisko,   spousta rekreantů   užívajících si sjezdovek,   připravovaný zimní karneval   a nějaká příšera z hloubi   lesa více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10

Starožitníkův krám (1995) [TV fi...

Starožitníkův krám
Podle mého mínění velmi   zdařilé televizní   zpracování známého románu   Charlese Dickense. Sir Ustinov   byl výborný a stejně tak   James více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Al di là dell'odio (1972)

Al di là dell'odio
„Za hranicí nenávisti“,   jak zní český název tohoto   spaghetti westernu, by se dal   bez sebemenších servítků   označit jako filmová   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 3 / 10

Hrst plná prachu (1988)

Hrst plná prachu
Kvalitní literární   předloha od uznávaného   spisovatele a sestava   vynikajících herců jako   jsou Alec Guinness, Judi   Dench, Kristin Scott více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10