Duben
ohodnotit

Arctic: Ledové peklo

Arctic

Další název:
Arctic: Ľadové peklo (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
2018
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
28.3.2019

Obsah filmu Arctic: Ledové peklo




 
„Arctic je jedním z těch výjimečných filmových zážitků, kvůli kterým kina stále ještě existují. Je precizní, upřímný, čistý a nenajdete v něm žádné zbytečné vysvětlivky, skoro žádná slova ani psího společníka. Příběh boje o přežití vypráví tak prostě a neuvěřitelně celistvě, že výsledek je dechberoucí, a to i ve chvílích, kdy se zdá, že se film táhne rychlostí ledovce. Způsob, jakým Mads Mikkelsen (Casino Royale, Hon) ztvárnil skoro němou roli, je jednoduše mimořádný. Snímek si dozajista zaslouží ta nejvýznamnější ocenění (Oliver Jones – Observer)

Arctic byl v loňském roce součástí Mezinárodního filmového festivalu v...
 
Související odkaz
 
Recenze: Arctic: Ledové peklo

Další film na téma „letadlo spadlo na nehostinném místě a je třeba zabít Sekala se zachránit."... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Joe PennaJoe Penna  
hraje:
Mads MikkelsenMads Mikkelsen.....Overgård [52]   
Maria Thelma SmáradóttirMaria Thelma Smáradóttir.....mladá žena   
scénář:
Joe PennaJoe Penna  
Ryan MorrisonRyan Morrison  
hudba:
Joseph TrapaneseJoseph Trapanese  
kamera:
Tómas Örn TómassonTómas Örn Tómasson  
střih:
Ryan MorrisonRyan Morrison  
trailer
Oficiální stránka:
bleeckerstreetmedia.co...
 
 
Distributor v ČR:
Bohemia Motion Pictures
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Arctic: Ledové peklo >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Edward52
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2022
Arctoc
Jak jsem tak četl komentáře, myslím si že ani   jeden z nich by v té chladné zimě kdesi v   Arctidě nepřežil ani hodinu. Holt česká   povaha bude raději komentovat co je na tom filmu   špatné, než prememejšlet, jestli by to dala.   jinak film se mi líbil, jednak už i výkonem   Mikelssena, který i se stanem musel tu proklatou   zimu prostě přetrpět, a to měli v   přestávkách natáčení pohodlné výbaveni. O   to více si cením hereckého výkonu ztvárnění   toho jak je mu zima, a jak trpí. O to víc, že   jsem se ocitl v několika filmech, a vim jak je   těžké se po pauze vrátit do role, a hrát   třeba zase tu raněnou dívku v helikoptéře.   Navíc když se Rejžkovi furt něco nezdá a   scéna se musí opakovat, případně přestavovat   kameru, a poté hrát ten samý dialog nebo scénu   třeba i 5 x po sobě.
beneva
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2021
Kde se vzal, tu se vzal, muž v péřové bundě.   Asi nějaký vědec za polárním kruhem...   Letadlo zjevně nechce letět, a tak muž   přežívá s klidem Angličana a čeká, až ho   najdou.
A oni ho našli. Ale spadli.   Přebytečný chlap je zamražen a žena upadá do   dlouhého spánku. Je čas vydat se na cestu za   záchranou s šancí 100:1.
Taky nemusím tyhle   táhlé přirozené filmy, ale dalo se to. Cifra   ukázal i jinou hereckou polohu než krutou a   ačkoliv všechny překážky na trati jsem   předem odhadla, uznávám, že film není   špatný. Jednou mi ale stačilo.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2020
Tak kasovní trhák to asi nebude . Nějaké   takové filmy už tu byli ale tohle je jiný   level. Snímek celkem s třemi protagonisty a   jedním ledním medvědem . Nechápu proč se   někdo namáhal z dabingem. Příběh o přežití   v ledovém království a o pomoci bližnímu   svému.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2019
Nebylo to zlé. Vše jak má být. Dobrý herec,   jednoduchý scénář a čistá výprava. Ale   protože jsem viděl Redfordovo "Vše je   ztraceno (All is lost)" tak tohle mě, kromě   zimy, ani zdaleka tak nevtáhlo do příběhu a   nebavilo. Jinak dobrý.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2019
Arktida v tomto snímku trochu připomíná   bermudský trojúhelník. Nejdříve havaruje   letadlo, ze kterého přežije pouze Overgård,   který se tak osamocen snaží, jedním slovem,   přežít. Netrvá ale dlouho a objevuje se   helikoptéra, která, světe div se, havaruje   také. Inu, arktická bouře je arktická bouře.   Overgård v ní nalezne přeživší ženu a   rozhodně se jí neponechat napospas osudu. A tak   máme možnost vidět jejich mrazivou strastiplnou   cestu někam do ztracena ve snaze nalézt pomoc.   Overgård byl v odlehlé části Arktidy izolován   hodně dlouho, čímž si zaslouží nemalý   obdiv. Využil svého rozumu, schopnosti a   intelektu, aby zůstal naživu, což v takových   mrazivých podmínkách není nic jednoduchého.   Musel vymyslet jak získat čerstvou vodu, jakým   způsobem chytat ryby k obživě a jakým   způsobem zanechat různé signály směřující   k jeho poloze pro jakékoliv pátrací a   záchranné skupiny, které by ho mohli hledat. U   takového filmu, kde jsou pouze dvě postavy,   znichž je jedna na hranici života a smrti, je   pochopitelné, že je veškerý dialog omezen na   minimum. Overgårda si zahrál Mads Mikkelsen,   který svým výkonem přináší hmotně   intenzivní představení, které přetéká do   emoční poddajnosti. Jeho herecký výkon je tak   emotivní, že to vypadá, jakoby si něco   takového před natáčením pro lepší uchopení   role zkusil. Vše, co tu dělá, má tak ohromnou   reálnost, že by v jeho kůži nechtěl být   nikdo. Mrazivá izolace je po vizuální stránce   podpořena svěží kamerou, která si vystačila   s minimalismem. Po scénáristické stránce snad   může vadit jen jediné a to je fakt, že se o   Overgånovi nic nedozvíme. Ale to může být   zcela jedno, neboť v takové situaci se může   ocitnout kdokoliv. Jedná se o skvělý thriller   zkoumající existenciální vůli člověka   přežít za těch nejtvrdších podmínek. A tak   se s přehledem může zařadit vedle snímku '127   hodin' (2010) vyprávějící jiný osud.   Zpracován mohl být více artově, ale jelikož   tomu tak není, máš šanci se dostat do   širšího vědomí diváků.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.9.2019
Tak já se přiznám bez mučení, že jsem to   prostě nedal. Koukat na mého oblíbence který   se potácí zasněženou krajinou bylo i na mne   moc. Dal jsem asi čtyřicet minut a pak jsem to   prostě přejel. Takže nevím, třeba to   trosečník té ukecané ženské ve spacáku   vysvětlil, proč ty kameny, proč to točení   klikou (nějaký signál?) a co používal jako   návnadu na ryby. Aha, maso těch předchozích. A   co na tu první? Mimochodem hezky se o ženu   staral, ale to, v čem ji asi nechával ležet   musela být dobrá chuťovka. No, nic,   přeskakoval jsem, takže podle vlastních   pravidel nemohu a ani nechci dát jediné plus. I   když mám zimní krajinu a hlavního protagonistu   v oblibě. Mimochodem jsem zahlédl verzi o deset   minut delší, než byla ta moje.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.6.2019
Artic: Ledové peklo byl hojně navštěvovaný na   letošním Febiofestu, kde dokonce přidávali   organizátoři projekci. V běžné distribuci už   to taková sláva nebyla, což bylo dáno spíše   propagačními možnostmi než tím, že by se   mělo jednat o dílo festivalové. Místo   okázalých efektů se snaží vybízet diváckou   představivost a stejně to funguje. Tak jako   skutečnost, že o těch dvou postavách prakticky   nic nevíme. Z tohoto dramatu se určitě dá   vykoukat ledacos užitečného. A proto určitě   stojí za vícero zhlédnutí, přestože není   dokonalé.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.6.2019
║Rozpočet $2milióny║Tržby USA   $2,410,795║Tržby Celosvetovo $4,092,000▐ Mads   Mikkelsen a jeho one man show. Mrazivé   dobrodružstvo na hrane prežitia. Beznádej z   toho saje. /70%/
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2019
Koukatelný film z ledové pustiny s jedním   ztroskotancem který každý den zkouší vysílat   signal a chytá ryby pořád dokola než blízko   od něj ztroskotá helikoptéra a přežije jen   raněná žena ,pak se vydají na cestu ledovím   peklem aby našli záchranu.Na film hraný jedním   hercem slušný výkon.
Ivo108
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2019
Velkou poklonu skládám tvůrcům filmu za to,   že nás neoblažili onou obvyklou teplou úvodní   půlhodinkou, kdy se hrdina nejdříve v plné   kondici rozšafně promenáduje po městě, vede   dojemné hovory s manželkou a přáteli, trousí   hluboká životní moudra svým loztomile   objímaným potomkům a zároveň se vážně a   odborně připravuje na cestu, loučí se,   vyráží, dlouho letí, nezadaří se,   dramatický pád, žádné spojení atd. ... Nic   takového ... vše nekompromisně začíná   přímo v samotném nitru beznadějně syrových a   mrazivých planin a (naštěstí) v nich i   končí. Nevíme ani kdo a proč a není ani kdo   by nám to řekl. A nepřicházejí dokonce ani   oblíbené pestré flashbackové   vševysvětlující projekce vycpávající vatou   často i polovinu filmu. Velmi naturalistické a   beznadějně drsné "live" komorní   drama do všech detailů, s krásnými   atmosférickými záběry monumentálních   arktických pustin i mrazivě ledovou hudbou v   pozadí - člověk má chvílemi pocit jako by to   byl on kdo se tam plazí a mrzne ... Možná jen   ten konec mohli směle dotáhnout do totálního   konce jako třeba zde a bylo by to dokonalé ...   "Karmický" moment pádu do díry byl   ovšem velmi silný ... Hlavní otázkou však v   těchto případech stále zůstává: proč lidé   do těchto pustých, nehostinných a   nebezpečných míst vlastně pořád lezou a   ohrožují tím nejen sebe, ale i chudáky své   zachránce ...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36684minih36684Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí (2006) 
Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí n
minih10260minih10260Klauni zabijáci (1988) 
Killer Klowns from Outer Space n
minih19868minih19868Sudá a lichá (1978) 
Pari e dispari n
minih3122minih3122Anna proletářka (1952) 
n
minih4495minih4495Boty plné vody (1976) 
n
minih64782minih64782Boa – V sevření hrůzy (2006) 
Boa... Nguu yak! n
minih40777minih40777Děkujeme, že kouříte (2005) 
Thank You For Smoking n
minih25930minih25930Človek na moste (1972) 
Človek na moste n
minih113217minih113217Ochránce (2012) 
Better Angel n
minih9499minih9499Jedna z milionu (1935) 
Jedna z milionu n


Hodnocení:n12345678910
Arctic: Ledové peklo (2018)Arctic: Ledové peklo (2018)Arctic: Ledové peklo (2018)Arctic: Ledové peklo (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10