Duben
ohodnotit

Cesta za králem trollů

Askeladden - I Dovregubbens hall

Další název:
The Ash Lad; Cesta za kráľom trollov
Země:
Rok:
2017
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
15.3.2018
Popis / Obsah / Info k filmu Cesta za králem trollů
POZOR SPOILER
 
 Někde v horách žije král trollů. Spí v té nejvyšší hoře. Probudí jej pouze to, když se princezna nestihne provdat před svými osmnáctinami. Nu, a zde je problém. Za princeznou Kristin sice přijede nápadník Frederick až z Dánska, ale ona jej nechce, a navíc prchá z domova.  
Na útěku shodí do vody nějaké mládence, který se jí pak představí jako Espen. Ten pokračuje domů, kde bydlí se dvěma bratry, Petrem a Pavlem, ale také s otcem. Ti všichni ho nějak moc zrovna nemilují, protože je trochu líný a trochu lhář. A navíc vždy něco vyvede. Tentokrát jen zapálí chalupu a ta celá shoří. Proto je otcem vyhnán.  
Jeho bratři šli dobrovolně již před ním a on je dohoní. Pokračují tedy spolu. Espen po cestě stále něco nalézá až najde nosatici, které pomůže. Dostane od ní mapu, která jej má vést k meči, kterým může zničit krále trollů. Ten zatím zajal princeznu.  
Espenovi bratři upadnou do léčky mladých panen, které jsou ve skutečnosti staré baby. Espen bratry zachrání na poslední chvíli.
Na další cestě vznikne v hospodě konflikt s Frederickem a bratři jsou nuceni prchnout. Zachrání se skokem ze skály.  
Jenže zatímco Espen získává meč, bratři opět upadli do Frederickových drápů. Vyžvanili mu naprosto vše a dali mu i mapu. No, jenže najednou se tu zjeví král trollů a všichni prchají.  
Pavel se však stane jeho kořistí a ocitá se tam kde je princezna, ale i Frederik. Ale to už je pomoc na cestě. Všichni jsou pak opět spolu, ale ještě je tu král trollů. Souboj s ním bude velmi nebezpečný... 
 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Cesta za králem trollů
Že jsou trollové jen malé roztomilé bytůstky? Ani nápad! Král trollů je zlověstný a hrozivý obr z hor, který dříme ve své jeskyni a čeká na to, až se některá z princezen do svých osmnáctých narozenin nestihne provdat, aby ji mohl lapit a sníst.

Espen je nejmladší ze tří synů chudého farmáře. Doma jej používají jako rodinného otloukánka, který není schopný žádné užitečné práce a jen chodí po lesích s hlavou v oblacích a chytá lelky. Jeho jediným úkolem, který mu doma svěřili, je udržovat v kamnech oheň, aby nevyhasl. A je asi jen náhodou, že právě on v lese potkal princeznu Kristin, která je právě na útěku ze svého rodného hradu. Kristin je pořádně tvrdohlavá, nevěří na staré báchorky o Králi trollů, který má zálusk na princezny, a hlavně si ani náhodou nechce vzít namyšleného prince Frederika, kterého jí vybral otec. Den před svými osmnáctými narozeninami tedy dává přednost cestě do neznáma. Bohužel nedlouho po setkání s Espenem zjistí, že ty povídačky o trollech jsou pravdivé.

Mezitím se nic netušícímu Espenovi podaří další malér. Nedokáže ohlídat ani uhlíky v kamnech a díky své roztržitosti podpálí celou chalupu. A tak když král vyhlásí pátrání po neposlušné dceři a slíbí její ruku a půl království tomu, kdo jí najde, bratři neváhají a vyrážejí na výpravu. Ti starší, aby pro rodinu získali novou střechu nad hlavou a ten nejmladší by rád ještě i tu její ruku. Z jejich cesty se záhy stane velké dobrodružství, na kterém potkají spoustu příšer, magie i kouzelných míst. A na konci pak čeká hrozivý a nepřemožitelný Král trollů.

Zdroj: CinemArt


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Cesta za živou vodou (2019)

 Cesta za živou vodou (2019)
Cesta za živou vodou n
Askeladden - I Soria Moria slott
Žánr: fantasy / dobrodružný
Země: Norsko
Režie: Mikkel Brænne Sandemose

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10