Duben
ohodnotit

Čtvrtý druh

The Fourth Kind

Další název:
Štvrtý druh (SK)
Rok:
2009
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
28.1.2010

Komentáře k filmu Čtvrtý druh

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Film se tváří jako   rekonstrukce skutečných   událostí, čímž kdyby   skutečně byl, bylo by dost o   čem přemýšlet... Nevím,   jaký kdo má názor, já jen   věřím, že nejsme jediná   "civilizace" ve   vesmíru - kdyby ano, pak   chudák vesmír... Ale jestli   tu někdy byli a co dělali,   to je druhá věc. Na druhou   stranu by mě zajímalo,   jestli někdy lidstvo objeví   jinou civilizaci (na   jakémkoli stupni vývoje),   jak se bude chovat? Tyhle   otázky mě ale napadaly už i   před shlédnutím filmu,   takže mi tak moc nedal...
jarda53
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.7.2017
Stupidní film, který jsem   chtěl několikrát ukončit,   za shlédnutí by divák měl   dostat odměnu, žádný   slušný děj, slabé herecké   výkony, jak pondělní   večery z Bratislavy. Jak my,   ve středu Evropy máme klid   proti tomu, co se děje na   Aljašce a v jiných částech   USA. Běží na tv. kanálech   dokumentární seriál o UFO a   to mi dává více zájmu...
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2010
Hmmm...zajímavý filmík. Na   zákeřné ufouny sice   nevěřím, ale přece jen:   "není šprochu..."   - znáte to, ne? A po   shlédnutí Čtvrtého druhu   by člověk skoro začal   věřit i na hejkala a   polednici... Ale bane, tenhle   film má dost co do sebe,   místama mi opravdu přeběhl   po zádech mráz. I když   vím, že to je   "jenom" film.
řepešínský
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2012
hodně zajímavé, ale   poněkud slabší či spíše   jen jemně nadprůměrné je   ve finále mysteriozní   psychologické drama s prvky   hororu čtvrtý druh, které   se navíc ještě snaží o   autenticitu a uvěřitelný   reál, z něhož však divák   rychle procitne. čtvrtý druh   není zas nejhorší film,   pokud si ale kladl za cíl   rekonstruovat příběhy a   příhody z historie naší   společnosti se setkáním   nadpozemských civilizací,   šlo by to udělat jistě   dramatičtěji, zajímavěji a   hlavně s rytmem bez   dějových nelogičností.   kromě vynikajícího nápadu   s námětem a místy i   správné atmosféry má   čtvrtý druh v sobě   schované i jisté poselství,   které však budou muset   rozklíčovat až další a   další generace, co přijdou   po nás; a možná, že i ony   pak posunou tento snímek   výš než ze slabšího   nadprůměru dějin světové   kinematografie.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2009
The Fourth Kind
Americký režisér Olatunde   Osunsanmi v roce 2009 přišel   se svým již druhým filmem,   který nesl štítek, podle   skutečné události, ostatně   celý ten film je postaven na   příběhu doktory   psychologie, která zažila   jistý druh setkání s   mimozemskou civilizací a   film, aby působil reálně   pracoval i s reálnými   nahrávkami ze sezení nebo z   osobní zpovědi. Režisér   tady s divákem rozehrává   dvě hry, jednou je ta hraná   ve které doktorku ztvárňuje   Milla Jovovich a pak je tu ta   druhá. Film působí jako   jakýsi dokument   zaznamenávající   skutečnosti, což potvrzuje   Milla Jovovich na začátku   film a jak říká, je   skutečně na divácích   jestli tomu uvěří nebo ne.   Při sledování Čtvrtého   druhu vám bude běhat mráz   po zádech, je to tajemné,   temné, nadpřirozené a dost   tísnivé. Nejde ani tak o to   jestli se budete zaobírat   tím jestli je to vážně   skutečné nebo ne, ale o tu   hru jakou se tvůrci rozhodli   s diváky hrát, buď na ni   přistoupíte a užijete si tu   atmosféru a nebo ne a vypnete   to. Já patřím do té první   skupiny, věřím na UFO i   když nejsem takový ten   šílenec co zkoumá kruhy v   obilí nebo že bych   vymýšlela nejrůznější   teorie, jednoduše mi to téma   přijde fascinující a   myslím, že Čtvrtý druh tu   realizaci pozvedl na lepší   úroveň právě těmi   „reálnými záběry“   Millu Jovovich mám moc ráda   a i když v roli Alice v   Resident Evil se zapsala do   historie ženských   drsňaček, tady předvádí   vcelku reálný výkon. Po   letech jsem si film pustila   znovu a i když jsem z něj   nebyla tak na větvi jako   když jsem ho viděla poprvé,   pořád to má něco do   sebe.

„Setkání prvního   druhu je když spatříte UFO.   “
„Druhý druh   je,když uvidíte nějaký   důkaz - Kruhy v obilí,   záření “.
„Třetí druh je,když   navážete kontakt. “
„ Ale čtvrtý druh,   není nic strašnějšího   než čtvrtý druh “.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.6.2010
Čtvrtý druh
Tak už vím, o čem se mi   dneska bude bohužel   zdát...
Ať už je   snímek založen na pravdě   či nikoliv, na tom až tak   nezáleží. Hlavní je, že   dokázal navodit patřičnou   atmosféru a i s tak   minimální výpravou a   hereckým obsazením (za   zmínku stojí vynikající   Mila Jovovich, kromě ní se   zde ukáže ještě tak   maximálně deset herců)   udržel mojí pozornost a   hlavně napětí. O   problematiku UFO se moc   nezajímám, o to víc mě ale   fascinují takovéto filmy.   Rozhodně nemůžu jinak než   doporučit.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2021
PROCESOR!
Asi jako vždy záleží   především, jak k tomu   celému přistupujete. Jestli   nevěříte na ufo tak na to   ani nekoukejte. Pokud si   říkáte, že ono možná   cosi…a chcete zažít   nepříjemnou, tísnivou   atmosféru, tak určitě   doporučuju.
Robinson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2010
Není to špatný film,   místama má naopak hodně   slušnou atmosféru. Ale ty   jakože dokumentární   záběry mi vadily. Jak tomu   mám věřit, když se při   zajímavých scénách vždy   "záhadně" posere   kamera? Pro jednou by to   nevadilo, ale tam je to tak   pořád.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Je lahke uverit...
Slusny mysteriozny   film,ktoreho zakladnou metodou   je mystifikacia divaka podobne   ako vo filme Blair   Witch.Niektore sceny su   skutocne desive,ale prilisny   doraz na "dokumentarny   styl" posobi miestami   rusivo.Herecke vykony su   priemerne,ale ako som uz   naznacil vsetko nahradzuje   tiesniva atmosfera filmu,ktory   doporucujem.PS:Len prosim Vas   neverte vsetkemu co vidite :   )))
Jarda.ftr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.7.2010
Filmu příliš uškodila   snaha autorů vnutit nám   myšlenku, že vše je pravda,   tento "nátlak" byl   místy hodně rušivý. Jinak   napětí vcelku opravdu   udržel a donutil člověka   přemýšlet. Vyloženě   špatným určitě není, ale   stačí jedno zkouknutí.
Roux
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.5.2011
Milla Jovovich je krásná   herečka, ale úplně všechno   ve filmu prostě nedokáže   zachránit. Na mě osobně by   film udělal mnohem větší   dojem, kdyby v něm nebyly ty   rádoby dokumentární vsuvky,   které mi lezly po chvilce   dosti na nervy a spoustu   nervů mě stálo i to, abych   vůbec dokoukala. Partner   odešel asi po 15 minutách od   televize a já to hrdině   zvládla až do konce. Film s   radostí zařadím do   šuplíku s názvem: Ze   studijních důvodů jsem se   podívala, ale nikdy to   nehodlám opakovat.
leunka592
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.12.2010
Pěkný film, který mě   celkem zaujal :) bohužel jsem   ale před nedávnem četla,   že záběry vydávané za   pravé ve skutečnosti byly   také natočeny a do hlavní   role dali nějakou neznámou   herečku... :( škoda ...   takže čemu v dnešní době   věřit???
Warrior7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Klobouk dolů před   režisérem i celým štábem.   Odvedli vskutku vynikající   práci.UFO je téma, které   lidé budou řešit do   nekonečna. Tohle dílo   patří k těm   vydařenějším. Líbí se mi   na úvod věta "Záleží   jen na Vás, zda to mu   uvěříte, či ne". Film   tak jasně dává najevo, že   vám nevnucuje žádné svoje   názory a závěry, jak je   tomu například u Paranormal   Activity. Člověk má tudíž   spoustu prostoru o tom všem   přemýšlet. Já zrovna   nejsem ten typ člověka,   který by tomuhle věřil,   tudíž nebudu hodnotit   věrnost snímku. Po techické   stránce je to však   dokonalé. Skvělá práce s   kamerou, dobrý hudební   doprovod. Počítačoví   specialisté se zajisté také   vyřádili. Rozhodně se na   tento film koukněte! ;)
vernom
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.12.2010
2/10
Já nevím co je teď s   pořádnými horory, prostě   není horor, kde bych se bála   nebo mě děj oslovil, tohle   bylo příšerné pro mě   chaotické, stačila mi   půlhodiny a jsem to vypla,   opravdu hrůza. 2 dávám jen   kvůli Mily.
Kanystr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2010
Pravda pravdoucí
Kam se hrabou hororový   krváky s bezmyšlenkovytým   řezáním údů. Stačí   mnohonásobně lepší   filmový kolektiv a člověk   se lekne bez kapky krve na   obrazovce. Vskutku tomuhle   filmu neschází jak dobrý   nápad, scénář ani   zpracování. V autentické   záběry věřím stejně   jako v boha, minimálně to   hlavní interwiev s   černochem, ale i tak to vem   čert. Stylizace dokumentu   filmu nijak neuškodila ani   neubrala na napětí. Není to   film roku, ale zaslouží si   abychom ho zapsali mezi ty   povedené.
Jo a ještě   jedna věc: Chraň nás již   zmíněný bůh jestli se na   tento film bude dělat dabing.   Šetřme si ho na jindy.
flawi
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.5.2011
Vytvoření té iluze, že jde   o film podle skutečné   události a že obsažený   materiál je autentický,   poprvé a naposledy dokonale   zafungoval u Záhady Blair   Witch...U filmů   následujících šlo jen o   nepodařené a laciné   pokusy...Když pominu, že u   Čtvrtého druhu, se snažili   vytvořit iluzi "podle   skutečné událost", tak   i tak jde o špatný film o   blbosti, s nedobrou Millou   Jovovich v hlavní roli...
eda37
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2010
čtvrtý druh
Film byl natočen podle   autentických nahrávek,tak   proč nevěřit.Na druhou   stranu nikde není vidět co   se vážně stalo a ani nikdo   z pacientů vlastně neřekl   co viděl.Ale jinak docela   dobře udělaný film,který   není nudný.
radega
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.3.2011
Film neměl žádný dějový   rytmus.Nebyl to ani seriozní   dokument.Snad pokud se jednalo   o skutečnou událost,to byl   pokus udělat z jasného   vysvětlení (doktorce hráblo   a zabila manžela i dítě)   nějaké mystérium.
Leeslie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Po technické stránce se   jedná o kvalitně natočený   film s velkou kupou   nápadů.Režisér se opravdu   předvedl v tom nejlepším   světle.Scénář také nebyl   špatný,každopádně v tomto   filmu je pro mě jedno velké   ALE...Neuvěřil jsem!A v tom   je kámen úrazu.Ty pravé   dokumenty na mě působili   jako podvrh a ta skutečná   doktorka Abbey byla už od   pohledu labilní,takže to ve   mě vyvolalo pocit nevěřit   jí i jejímu   příběhu.Škoda...
Krypton
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.6.2010
Jedním slovem NUDA. Co na   tomhle snimku mělo vyděsit   to vážně nevim. Zdá se mi   to nebo se točí stále   horší a horší věci?!   Celý film sem dokoukala jen   proto, abych věděla jestli   to skončí tak jak sem si   řikala.. a co se stalo.. s   menšíma odchylkama sem se   trefila.. To, že tam byly   "skutečné"   záběry asi mělo vyděsit.   Na mě to spíše působilo   negativně.. Celý film se mi   prostě dvakrát nelíbil.   Ztratila sem timhle filmem 98   minut svého života.
Film se samozřejmě   nemůže líbit všem a tohle   jen a pouze muj názor.
Dogfish
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.2.2011
Dobrá Milla Jovovich ve   slabším hororu, spíše   mysteriózním filmu. Tam,   někde nahoře je něco a to   něco je zlé. Hrůzu snad jen   nahání, když ti zlí   promluví skrze člověka.   Udělat ze sovy nepřátelské   zvíře, to si snad ani Bubo   nezaslouží.
Amidamaru
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2010
věřit či nevěřit toť   otázkou... každopádně film   je slušně zpracovaný...   těžko říct jestli jsou   nahrávky skutečné či   nikoliv.. a osobně to   posuzovat nemohu...   každopádně film se mi   líbil... běhala mi husí   kůže po těle... dává   člověku možnost   přemýšlet o tom svým   vlastním způsobem a   nevnucuje mu žádné vlastní   závěry... teď už jen   zjistit jestli tam někdo je   nebo ne :-)
fairgame
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2010
Povedenej mysteriózní   thriller, opravdu. Chvílemi   jsem se i párkrát lekl,   navíc ta atmosféra a zvuk mi   docela naháněla   strach....jen více takových   filmů....
ewka69
Hodnocení:
Přidáno: 7.6.2010
zajímavé
tento film na mě působil   chvílemi strašidelně,   chvílemi jsem se ale i   nudila. od půlky filmu jsem   si říkala, že dr.   taylorová ani nemůže jinak   skončit, než skončila ve   filmu:)
bageta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2010
Nebezpečný kousek!
Zapomněl jsem dýchat, fakt   dobrá práce... Snad nikoho   nenapadne točit   "dvojku" ! Tomuhle   filmu by to ublížilo :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46640minih46640Drak z chrámu Šaolin 1: Bojovníci ze Šaolinu (1978) 
She hao ba bu n
minih3436minih3436„Babičky dobíjejte přesně!“ (1983) 
„Babičky dobíjejte přesně!“ n
minih22614minih22614Vlak plný peněz (1995) 
Money Train n
minih37360minih37360Xena (1995) [TV seriál] 
Xena: Warrior Princess n
minih46848minih46848Nebezpečná sopka (2004) [TV film] 
Nature Unleashed: Volcano n
minih41679minih41679Břetislav a Jitka (1974) [TV film] 
Břetislav a Jitka n
minih55504minih55504Past na Popelku (1965) 
Piége pour Cendrillon n
minih7103minih7103Dva v tom (1995) 
Nine Months n
minih4780minih4780Buldoci a třešně (1981) 
Buldoci a třešně n
minih44225minih44225František je děvkař (2008) 
František je děvkař n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zavolejte porodní sestřičky (2...

15:50 - 16:55

14 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

15:45 - 16:40

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

34 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

34 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190763
Osobností: 698296
Fotografií: 765278
Plakátů: 377417
Obsahů a biografií: 178574

Poslední komentáře

Romantický víkend (2001) [TV epi...

Romantický víkend
Romantický víkend je po   čase zas díl, kterej dle   mého šlape! Donna a Eric se   chystají do motelu na víkend   aby byl sex ale v motelu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Ruby (1992)

Ruby
I když název by mohl   svádět k očekávání, že   půjde o životopisný film,   je to v podstatě   čistokrevný politický   thriller, který více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Fatal (2009)

Fatal
Průměrná francouzská   komedie, která mě opětovně   přesvědčila, že doby   šedesátých a sedmdesátých   let, kdy se natáčely   výborné komedie více >

Autor: curil | Hodnocení: 6 / 10

Donniny kalhotky (2001) [TV epiz...

Donniny kalhotky
Eric při basketu na dvorku s   kámošema stáhne Donně   kalhotky, ta se urazí, ale   dělá že né. Kelso jde za   Laurie, ale ta tam má jinýho   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Kdo to chce víc? (2001) [TV epiz...

Kdo to chce víc?
Donna má s Ericem hodně   sexu, ale pak se pohádají a   každý dělá uraženého,   kdo vydrží bez sexu déle?   Red si uvědomí, že je   protivný a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10