Cerven

Marguerite Chapman

Povolání:
Národnost:
Narození:
9.3. 1918, New York - Chatham, USA
Úmrtí:
31.8. 1999, Burbank, Kalifornie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Marguerite Chapman se narodila v malém městečku Chatham nedaleko New Yorku dne 9. 3. 1918. Po ukončení školy se stala sekretářkou. Všeobecně se o ní tradovalo, že má nezvládnutelný a divoký temperament, což je ale pochopitelné, když vyrůstala ve společnosti čtyř bratrů. Brzy dostala přezdívku Slugger. Mezi kamarády byla velmi oblíbená.

V době, kdy se přestěhovala za lepší prací do New Yorku pracovala jako telefonistka a písařka ve White Plains, New York. Právě tady se setkala s Johnem Powersem, který jí doporučil k modelingu. Marguerite se stala tváří v několika známých časopisech a následně získala pozvánku do Hollywoodu.

Od roku 1940 se objevuje ve filmech počínaje komediemi Charlieho Chaplina, specielně natočené pro ozbrojené síly. Podepisuje smlouvu s Warner Bros. Do roku 1943 natočí 18 filmů, a jezdí zpívat, tančit a povzbuzovat americké vojáky s představením a skupinou Navy Blues Sextet. Hraje hlavní roli ve filmu Destroyer 1943 s Glennem Fordem a Edwardem G. Robinsonem, nebo Assinement in Brittany – Nasazeni v Bretani.

Mimo filmování válečných, nebo westernových filmů také investovala do válečných dluhopisů. Okolo padesátých let však zájem o ni upadá, a objevuje se v menších rolích – jako byla třeba role z její bývalé profese – sekretářka ve snímku - Seven Year Itch s Marilyn Monroe a Tomem Ewellem rok 1955.

V roce 1948 se po druhé vdala za zástupce automobilové firmy Ryana G.Bentleye, manželství bylo rozvedeno o tři roky později 1951. Je známo, že byla před tím už provdaná za asistenta režisera Richarda Bremerkampa, ale kdy se vdala a kdy rozvedla se přesně neví.

Jak její filmová kariéra slábla, pokusila se o přechod do televize, a občas jsou to vystoupení v malých divadlech a kabaretech. Poslední film natočila v režii Edgara G. Ulmera s názvem The Amazing Transparent Man v roce 1960, patřil do sci-fi žánru, a údajně byl nízkorozpočtový, i když si získal v té době pozornost diváků.

V době natáčení Calver in Titanic 1997, měla hrát poměrně zajímavou vedlejší roli Rose Dawson Calvert, ale byla už tolik nemocná, že roli po ní převzala Gloria Stuart. Zemřela na rakovinu v Burbanku v Kalifornii 31. 8. 1999.

Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

00:30 - 03:15

38 minut již uběhlo
127 minut zbývá do konce

ČT2 - Ve víně je vražda

00:30 - 01:15

38 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:50 - 01:50

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:05 - 02:05

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marguerite Chapman

Chapman Marguerite

Naposled navštívené:
Marguerite Chapman

Chapman Marguerite