Cerven

Salvatore Borghese

Známý jako:
Salvatore Borgese ; Sal Borghese ; Sal Borghese ; Michael Franz ; Dick Gordon ; Borgese Salvatore ; Mark Trevor
Národnost:
Věk:
87
Narození:
5.3. 1937, Řím, Itálie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Narozen v Římě roku 1937. Jeho slibný start do světa filmu začíná v roce 1962, a to filmem Barrabas v roli gladiátora. To ho uchvátí natolik, že se rozhodne více sblížit s kamerou a napříště má stálou zkušenost s obsazováním jeho osoby do různých malých rolí a roliček ve filmech I Mostri 1963 s Ugo Tognazzim nebo Gli invincibili dieci gladiatori 1964.

Při těchto příležitostech se také zlepšuje jeho sportovní stránka artisty. Velká vášen pro sport všeobecně a dobré výsledky národní úrovně v lehkém kajaku ho málem dovedou do týmu pro OH v roce 1960 v Římě a také v roce 1972 v lukostřelbě. Díky této kvalifikaci spolupracuje s významnými italskými režiséry : S. Sollima, S. Corbucci, B. Corbucci, G. Carnimeo a dalšími i z jiných zemí.Pracuje i v divadle s Griffi Patrons v Giuliette a Romeo a Cyranovi, a se Scapozzo vždy v Giuliette a Romeo.

Od roku 1960, kdy si zahrál ve více než 80 filmech, víceméně akčních, westernech, válečných, kriminálkách a komediálních, využil příležitosti stát po boku vynikajících herců mezinárodního věhlasu.

Ve filmu Tempo di massacro z roku 1966 s Frankem Nerem, ve filmu Se incontri Sartana prega per la tua morte z roku 1968 s Klausem Kinskim, dále ve filmu z roku 1971 Adios Sabata s Yul Brynnerem,v několika filmech s T.Hillem a B. Spencrem, s O. Reedem a dalšími.

Sal Borgese upsal život filmu ve všech jeho podobách, kromě urputné mravenčí práce se ve filmech odrážel jeho sportovní duch a vášnivý způsob hraní.

Autor: R.RICKIE

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Salvatore Borghese

Borghese Salvatore

Bajky (Little Fables)

Bajky
Little Fables

Naposled navštívené:
Salvatore Borghese

Borghese Salvatore

Bajky (Little Fables)

Bajky
Little Fables