Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

28 týdnů poté

28 Weeks Later

Další název:
O 28 týždňov (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
99 minut

Komentáře k filmu 28 týdnů poté

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 40
ondrej100o
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2011
Najlepší horor aký som vydel !
Ako som už napísal hore   presne tak to je.Pre mna   nenahraditelny horor.Kopec   gore aj emocie super koniec.
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Sympatické béčko s   áčkovou kulisou a údernou   režií. Tam, kde scenáristé   jen recyklují známá   klišé, tam se režisér Juan   Carlos Fresnadillo tasí s   dravou režií, která doslova   přibije do sedadel.   Především pak úvodní   honička, ve které jsem   Robertu Carlylovi věřil, že   opravdu bojuje rychlostí o   holý život. Celý film je   svižný a nekompromisní a i   když má děj spíše   videoherní strukturu,   potěší nenadržování   postavám. Body navíc dávám   za úvodní myšlenku toho,   že někdy jsme „opravdu jen   lidé, kteří vezmou nohy na   ramena, ať už nás o pomoc   prosí kdokoli“ – a   krásně se to pak všem   vymstí. 28 týdnů poté   není bezchybným zombie   filmem, ale je mainstreamovou   jednohubkou, ukazující   možnosti současné   filmařiny, pokud obraz naplno   splyne se soundtrackem.   Geniální ústřední   hudební motiv – čistých   devět za neutuchající   zrychlený tep…
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2007
Napínavý scifi snímek.   Zajímavá variace na téma   filmů o zombich. Povedené   prostředí apokalyptické   Anglie a hlavně Londýna.
Defied_Master
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Konečně nějaký evropský   horor, který si v ničem   nezadá se svými americkými   protějšky. Je sice pravda,   že příběh dost   připomíná Resident Evil,   ovšem hudba, zpracování a   herecké obsazení se podle   mého názoru povedlo mnohem   víc. Snad se dočkáme   takovýchto dobrých   evropských hororů i v   budoucnu...
Clockwork
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.7.2007
Oproti prvnimu dilu urcite   zlepseni. Tim ale nechci rict   ze Dany Boyle odvedl spatnou   praci,ale v druhe polovine   chybelo napeti a tempo pomalu   upadalo. To se vsak v 28 Weeks   Later nestalo od zacatku do   konce je film napechovany   zombie scenama ktery sou   chvilema dost   brutalni.Kazdopadne tohle   pokracovani urcite predci   prvni dil. Plati tu totiz   pravidlo 2jek vic krve,vic   akce a zamotanejsi pribeh. A   uz jen kvuli hudebnimu   doprovodu,kterej bylfakt cool   musim dat vyskoky hodnoceni.
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Konečně nějaký evropský   horor, který si v ničem   nezadá se svými   americkými protějšky. Je   sice pravda, že příběh   dost připomíná Resident   Evil, ovšem hudba,   zpracování a herecké   obsazení se podle mého   názoru povedlo mnohem víc.   Snad se dočkáme   takovýchto dobrých   evropských hororů i v   budoucnu...
Joaha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.12.2007
Důstojné pokračování   "jedničky",   skvělá kamera a originální   masakr s vrtulníkem.   Nezbývá než doporučit.
Wh1t3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2007
Tento film mě zaujal hlavně   Audio/vizuální sránkou   skvělé momentí záběry   doplnovaně úžasnou hudbou !   Skvělé prostě skvělé,   ale dost chváli,ne te není   dost, Napalmov utok, a   řezání nakažených   vrtulníkem bylo skvělé :-d   já dávám 9/10
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2013
Volné pokračování snímku   28 dní poté, avšak přeci   jen z poněkud jiného soudku.   Už samotný úvod naznačuje,   jak to celé bude vypadat.   Ano, tentokrát to bude   opravdu maso. Ponurá   atmosféra je ty tam a   nastupuje krvavá podívaná,   která místy není pro   slabší povahy. Tento film je   prostě jiný. Je daleko   svižnější a nervy   drásavější. I když   některé sekvence krapet   postrádají logiku, akčnost   a napětí je přitažlivé.   Horor s přemírou akce který   neurazí.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2008
Po nic moc jedničce mne tento   díl mile překvapil.Děj   filmu je sice stejný, ale je   tu více brutality a akce,   kterou doprovází skvělá   hudba.Takhle má vypadat   zombie horor.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2012
28 dní poté je můj   oblíbený film a 28 týdnů   poté na něj dobře navazuje   a jemu rovnocenným   partákem.Jediné co mě   mrzelo že už nevíme jak to   dopadlo s hrdinama z   jedničky.Ale na Rose Byrne a   sympatáka Carlyla se taky   dobře kouká a děj nás   udržuje v příjemném   napětí.Potěšilo mně že   použili i hudební podklad z   prvního dílu ten k ději bez   pochyb patří.Za mně 8:)
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Velice dobrá oddychovka.   Oproti svému předchůdci   mnohem více akční a bez   hlubšího příběhu, ale   fajn. Způsob, jakým se   nákaza opět rozšířila, se   sice může zdát trochu   hloupý nebo úsměvný a   stejně tak pár   nelogičností se tam taky   najde, to vše se dá ale s   klidem hodit za hlavu při   nabušených akčních   scénách, nejlépe   podladěných hudebním   motivem z prvního dílu, při   kterých mi opravdu   naskakovala husí kůže.   Poctivá zombie řežba,   takový filmy můžu,   jednička byla ovšem ještě   o chlup lepší. No a teď jen   doufat, že se vydaří i 28   měsíců poté.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Vyborne pokracovanie
Europsky horor je na vzostupe   o com svedci aj tento   film.Jedna sa o vyborne   pokracovanie,v ktorom sice   hraju ini herci,ale nahrada je   to viac nez dostojna.Ba naopak   hraju tu hviezdne tvare,ktore   si v horrore zahrali s velkou   chutou/hlavne Robert   Carlyle/.Hudba podobne ako v   prvom diele je vynikajuca.Film   je spickou svojho zanru a   jednoznacne ho doporucujem.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Perfektni zalezitost. Z toho   filmu jde opravdu hnusnej   pocit toho, ze tomu clovek   neutece, pokud se to stane.   Zombice viz Romero i kdyz je   to klasika nepusobi tak desive   jako kdyz behaji.
TILL.87
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.6.2008
TornadoLou teda nevim, co ty   čekáš od zombie filmu za   děj, měl snad úsit mrtvých   děj? nebo resident evil? v   zombie hororech de hlavně o   to přežít se zdravou   kůží a ne do toho motat   ňáký love story nebo drama.   Jinak tuten filmek je z mýho   podledu lepší než 28 dní   poté, více akce, krve,   násilí, překvapení z   hlediska přeživších a   žádnej happy end. To   miláčci zombie hororů mají   rádi.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Velmi dobrá zombie lahůdka ,   která vyniká velmi dobrou   atmosférou , několika   vychytanýma scénama , je   správně drsná a krvavá , s   pekelně rychlýma   infikovanýma nemrtvýma.   Snímek trpí trochu svojí   nevyrovnaností a   předvídatelností , ovšem   hodně vše vynahrazuje   působivá vizuální stránka   filmu a již zmiňovaná   atmosféra. Dalo se z toho   určitě vytáhnout ještě   více a tomu taky odpovídá   mé hodnocení. Zábavá to   ale dozajista je ,   doporučuji. 78%
Llewelyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2008
Na dvojku 28 dní poté jsem   se moc těšil...jednička je   naprosto dokonalá a dvojka   podle některých měla být   ještě lepší. Možná jsem   toho ale čekal moc a   výsledek byl sice velmi   dobrý, ale na jedničku   rozhodně nemá. Chybí tam   hloubka a tak nějak   pokulhává děj, ale někdy   jsou ty scény lepší než v   jedničce. Kdybych neviděl 1,   možná bych dal víc, je to   hodně dobrý film, ale že   srovnávám taj   "jen" 8/10
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2008
opravdu zdařilé   pokračování   postapokalyptického zombie   hororu.scenář celkem   vydařený a nato že je to   film s nižším rozpočtem   tak jsou triky zdařile
frenky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Supr "zoombie"   slusne hrajici herci,   kvalitní hudba a vinikajici   atmosfera. Solidne   vykreslení děje, i docela   dobrej scenar delaji s tohleto   filmecku velmi svižné a   napínavé dílo. Odporucuji   vsichnim fandum tohoto   žánru.
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Film bych označil jako   komerčně kvalitnější   pokračování staršího   brášky 28 dní poté.   Dějová linie zhruba a velmi   jednoduše řečeno stejná,   jak jinak když se jedná o   pokračování. Úměrně tomu   jsem se rozhodl film ohodnotit   o jeden stupínek výš, než   jeho zmiňovaného   předchůdce. Kdo nečeká   filmový trhák, jistě bude   spokojen. S akcí, provedením   a hlavně s maskéry. Pokud   bych měl začít z jiného   konce, velmi kvalitní   zpracování katastrofické   vize, co by bylo, nebo by   mohlo být, kdyby...a o tohle   tvůrcům jistě šlo. Do   těchto představ svého   diváka vtáhnout. A čistě   můj názor? Myslím, že   jejich záměr byl   úspěšný.
Sparta33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2009
Luke
...Noo.... tak velice   kvalitní pokračování   předchozího dílu!!!   Perfektní   hudba,kamera,střih...!!!   Prostě perfektní film!!!   Dost mě například dostalo   to bombardování   Londýna,nebo následné   vypuštění plynu...celkem   dost drastické   opatření...ale když vezmeme   v potaz možné následky   kdyby se to dostalo ven!!! Tak   byly celkem na místě!!   Ovšem zcela   zbytečné...podívejte se a   zjistíte proč!! :) Pro mě   jedna z nejlepších sérií   tohoto žánru!! A co takle   pokračování...??? :)
Utah79
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.10.2007
Pokračování 28 dní   poté.
Pokračování   už se celkem vydařilo,   líbil se mi herecký výkon   Jeremyho Rennera (Doyla).   Pěkně zpracované, skvělá   hudba, krerá k tomu seděla.   No zakončení filmu bylo   takové bez konce, tudíž   předpokládám, že bude asi   zase nějaké pokračování a   už se těším(pokud opravdu   teda bude).
wakalabunga
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2009
Ze začátku jsem se moc   neorientoval. Co se   stalo.Jaká že katastrofa to   proběhla. Fantazie pracovala.   Tím lépe.Absolutně jsem   nečekal že se nakonec vše   odehrává kolem zombie.   Neměl jsem o tomto filmu   žádnou představu. Dokonce   jsem neviděl ani jedničku.   Začátek nic neprozradil.   Postupně se začala ukazovat   akce a to hned od začátku a   vydržela až do konce. Hafo   mě zaskočily postavy. Nevím   jak kdo, ale na mě se   vyřítit zombii asi bych se   choval ohodně sobečtěji a   snažil se přežít. Za   poslední dobu co se všude   hrnou filmy o kráčejících   mrtvých mi tento filmek   zpestřil sbírku. Myslím že   potěší všechny příznivce   filmů o zombikách.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Po prvním shlédnutí   hořkost poté přece jen   větší uznání. Volné   pokračování 28 dní poté   (2002) se aš na pár   nelogičností povedlo a   nechyběla akce, krev a silné   momenty. Dobré - 70%.
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.1.2018
Lepší než první díl. Je   tam více akce a je to   celkově větší maso. Jen ty   postavy občas nelogicky   jednaly, což ubírá na   hodnocení.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.12.2008
Standartní pokračovací   horůrek, ale ne až tak moc   blbej. Co však teda nechápu   tak to jsou inteligentní   zombie. Ale je to fikce tak se   dá snést téměř vše:-).
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2007
Mass zombie akce je fajn   pastva pro oko a není tomu   jinak ani u tohoto krvavého   filmu. Pokud bych měl   srovnávat s prvním dílem,   tak si myslím, že úroveň   je téměř stejná, v   každém se najdou plusy, ale   i nedotažené prvky. '28   týdnů poté' se snaží   nastínit i zajimavější   příběh, který mi ale   spíš připadal trochu   nesmyslný. Divák zde uvidí   i více krve, vše   okořeněné poutavou hudbou,   která vytváří super   akční atmosféru. Bohužel   mi tento snímek nepřipadal   až tak vynikající, mezi   hlavními zápory bych viděl   fakt, že vše bylo moc hrrr a   odehrávalo se to docela   chladně, žádné extra   vyčnívající scény.
Steve997
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Pokračování filmu 28 dní   poté, které mě vůbec   nezklamalo a bavil jsem se   úpně stejně, dokonce   možná i více, než u   předchozího filmu. Film je   svižný a přináší opět   velkou porci adrenalinové   zábavy. Sice už to není   zdaleka tak hororové, ale je   to docela zábavná jízda a   navíc se sympatickými herci   a velmi chutnými scénami,   třeba takový masakr   vrtulníkem stál opravdu za   to. Je to trochu něco jiného   než výborné klasické   zombie horory od Romera, ale i   tak patří mezi v tomto   žánru mezi to nejlepší.   Docela se těším na další   případné pokračování.
BiTch_
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Já osobně sem toto   pokračování uvítal!Je zde   celkem dobře ukázána země   po biologické katastrofě ve   které se díky neopatrnosti   znovu začne šířit   infekce.Akční a bojové   scény sou ztvárnené dobře   ale postavy se mnohdy chovají   doslova debilně.Na jedničku   to nemá ale vubec to není   špatný film (tedy pokud   občas přimhouříte oko):))
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.10.2021
PROCESOR!
Spíše, než horor mi to   přijde, jako akční film.   Samý střílení, rychlý   přesuny a hodně zabíjení.   Z hororu mám raději tu   duchařskou stránku, nemusím   si připadat, jako na   jatkách, ale co také od   zombie čekat, že? -)
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2008
Od filmu jsem mnoho   neočekával takže mě docela   překvapil ale na druhou   stranu i trochu zklamal. Film   má naprosto vynikající,   zběsilý úvod ale poté se   film rázem změní z hororu   na sci-fi. To trvá dobrých   40 minut poté opět nastoupí   zombíci ale moc prostoru   nedostanou. Velké plus filmu   je ve zběsilé   polodokumentární kameře,   která z filmu občas dělá   autentický zážitek. Kdyby   se film odehrával v duchu   první čtvrthodiny bylo by to   minimálně za 4*.
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Slušné
Jednička byla lepší co si   budem nalhávat.Přibylo   zombie, krve, akce ale tak   nějak se ztratila ta   famózní atmosféra strachu z   něčeho co ani nevídíme   která byla v prvním   díle.Přesto doporučuji   shlédnout určitě patří k   tomu lepšímu.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.1.2010
Zápletka je jedna věc a   provedení druhá.Vir co   nakazí někoho a pak je   řetězovým hryzáním   šířen ani armáda mocných   států nepotlačí.Frantíci   by mohli povídat.Jinak čekal   jsem víc jedině sekání   nakažených vrtulníkem to   byla jedna sekce filmu co se   mě zamlouvala prostě jsem   čekal větší masakr.
Nikotyna
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2011
Určitě to nepatří k   lacinejm filmů se zombie,je   to takovej průměr, letecké   scény na Londýn jsou ve   filmu podle mě to nejlepší,   a tím pádem se hned film   zvedá na kvalitě. Příběh   sám o sobě má také něco   do sebe, takže slušných 60%
wolvie95
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Škoda premrhanej šance,   pretože prvá polovica je   bezpodmienečne skvostná.   Dokázala ma chytiť nielen   hutnou atmosférou, akciou s   rýchlym strihom, zaujímavým   prostredím ale hlavne v   dialógoch medzi postavami som   cítil aj šlušné emócie.   Len je veľká škoda, že   približne od momentu   vypuknutia nákazy sa dej film   prestane ďalej významne   dejovo vyvíjať a zahodí aj   také zaujímavé dejové   línie ako spomenutý liek na   vyliečenie celosvetovo   šíriacej sa nákazy. Film   len spomenie tento zaujímavý   prvok, ktorý mohol byť   spracovaný a rozvitý, ale   ďalej už s ním nepracuje a   venuje sa už len šíriacej   sa nákaze v podobe   nezastaviteľných zombií a   úteku pred nimi. Tie sú   slušné a hlavne   nekompromisne brutálne a   krvavé, avšak dojem mi   zrážal v určitých scénach   podivný strih v kombinácií   s kamerou "a la look   80´" so spomalenými   zábermi, ktoré boli ako z   nejakého srajdového   béčkového horroru. Škoda,   pretože to malo na viac, a   ešte tak pomimo - vyložene   hlúpe mi prijde, ako si   tvorcovia pripravili zrod a   rozšírenie nákazy od   jedného konkrétneho zdroja.   To na mňa pôsobilo silene a   scenáristicky vykonštruovane   k dosiahnutiu konečne toho,   na čo sa čakalo - teda k   nákaze. 55%
Nogard
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.11.2007
První polovina filmu je   naprosto skvělá (kamera,   scénář), ale pak se   příběh zbytečně dostává   do spíše bezduché krvavé   honičky o přežití, jakých   jsou v podobných filmech   tucty. Navíc malinko   předvídatelné (i když   pobaví :-))zakončení jen   otevírá cestu k dalšímu   dílu.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Byl jsem dost zvědavý na   pokračování.
Je tu   sice krve a krve a některé   záběry jsou hodně děsivé,   což není na škodu.   Nicméně jsem to čekal   lepší, aspoň o něco.
Přesto se mně líbil   Jeremy Ranner v roli   odstřelovače.
Někde   jsem četl, že chtějí   točit trojku - 28 měsíců   poté, ale nevím, jestli je   to pravda.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.10.2015
No první film tedy nestál za   nic a tento byl v totálně   hluchých čtyřiceti   minutách snad ještě   horší. V podstatě druhý   snímek v chybách kopíruje   první, ne moc dobrá kamera,   divný střih a v některých   pasážích prostě nuda.   Masky skoro žádné a efekty   opět z velké části digi.   Nuže, hodnotím tedy   vypálení čtvrti a   samozřejmě akci s   vrtulníkem a nakaženými.   Víc však není nic, co by   dalo dohromady nějaké klady.   201510309326/10006
collen
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.2.2017
Snad mi Robinson níže   promine, ale tomuhle říká   oddechovka? Ten film je jeden   velký masakr a jatka a nic na   tom nezmění, že je to   fikce. Fikce o možné   budoucnosti?Tak to jsem potom   o lidské rase ztratila iluze   - totálně.
TornadoLou
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.2.2008
V největším ohrožení divák...
Dost dobře nechápu smysl   tohoto filmu. Nic nedávalo   logiku, triky sice umně   ztvárněné, ale   samoúčelné. O nějakém   napínavém ději nemůže   být ani řeč. Situace, ve   kterých se asi dle scénáře   mělo u diváka dostavit   mrazení spíš vyvolávaly   pochybné rozpaky a úvahy,   zda u "díla"   vydržet a zhlédnout do   konce. Ztracený čas. Jednu   hvězdu dávám jako plus za   kratší stopáž.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25118minih25118Svatba naruby (1997) 
In & Out n
minih27251minih27251Šest pohřbů a jedna svatba (1998) 
Very Bad Things n
minih46820minih46820Deník mrtvých (2007) 
Diary of the Dead n
minih37518minih37518Svěrací kazajka (2004) 
The Jacket n
minih46434minih46434Zombies: den-D přichází (2008) [Video] 
Day of the Dead n
minih25121minih25121Město andělů (1998) 
City of Angels n
minih4060minih4060Billy Bathgate (1991) 
Billy Bathgate n
minih40077minih40077Producenti (2005) 
The Producers: The Movie Musical n
minih42140minih42140Denní hlídka (2007) 
Dněvnoj dozor n
minih7905minih7905Glimmer Man (1996) 
The Glimmer Man n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

28 dní poté (2002)

 28 dní poté (2002)
28 dní poté n
28 Days Later...
Žánr: sci-fi / horor
Země: Spojené státy americké / Nizozemsko / Velká Británie
Režie: Danny Boyle

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Komisařka Florence

20:10 - 21:45

37 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

ČT2 - Paříž v zrcadle času

20:00 - 21:00

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

20:20 - 21:40

27 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:30

32 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ljubov Myševa

Myševa Ljubov

Naposled navštívené:
Ljubov Myševa

Myševa Ljubov