Cerven
ohodnotit

Bez střechy a bez zákona

Sans toit ni loi

Další název:
Vogelfrei; Bez dachu i praw; Vagabond; Without Roof or Law
Žánr:
Země:
Rok:
1985
Délka:
105 minut

Obsah filmu Bez střechy a bez zákona

 
Road movie, které se hned tak nevidí. V centru je totiž dívka, stopařka, která se protlouká jihofrancouzskou krajinou, přespává na vinicích, v rozpadlých budovách... zkrátka jak a s kým se namane. A ještě k tomu v zimě. Její cesta má spoustu odboček, které můžou vést jak ke spokojenějšímu, tak ke ztracenému životu. Ona ale stále pokračuje tou svou vlastní... A ač jí absolutní svobodu ledaskdo závidí, její přežívání má zdá se neodvratitelné a nelaskavé finále.Film se pyšní jedenácti významnými oceněními, které si mezi sebe dělí především Agnes Vardová jakožto režisérka a Sandrine Bonnaire, představitelka hlavní role.

Autor: markovenka
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Omnibus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.5.2013
Artovka mého mládí. Tenkrát za 10 hvězd,   nyní (a to ze slušnosti) za šest. K příběhu   tulačky, která se protoulala až k smrti, mě   ještě napadá tohle: jiný kontinent, jiná   doba, ale úplně stejný zbytečný život a   zbytečná smrt jako v případě Christophera -   „Alexandra Supertrampa“ - ve filmu Útěk do   divočiny.
Škoda, že se tihle dva rozervaní   mládežníci minuli v prostoru i v čase.   Určitě by si rozuměli. Ona by do vztahu   přinesla pragmatickou sexualitu, on by dodal   prachy (místo, aby je rozdal na nějakou   neadresnou charitu) a ona by ho učila, jak je s   živočišnou poživačností rozfofrovat. Mrznout   při spaní pod širákem by vyráželi jen na   víkendy (při dobré předpovědi počasí). Ale   hlavně - založili by spolu rodinu. Neboť na   „svobodě“ dobrovolné samoty a zbytečné   smrti není nic povznášejícího. A ani   obdivuhodného. Jakkoli mi to v mládí připadalo   cool a hrozně art.
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2012
Jedině bez střechy a bez zákona je možné být   svobodný. Maximálně se střechou stanu. Ten se   dá sbalit a odnést na libovolné místo. Se   lpěním na rodné hroudě se jeden stává   snadným terčem všelijakých vyděračů,   daňovými úředníky státu počínaje a sousedy   konče.
romarikan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.1.2009
na tento film sa pamatam hmlisto.bolo to uz   davno,ale viem ze ked som vysla z kina ,bola som   rada ze mam domov a rodinu.pamatam sa ,ze ta kocka   sa tulala a zila ako bezdomovkyna.. film zanechal   vo mne stopu.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Bez střechy a bez zákona (1985)Bez střechy a bez zákona (1985)Bez střechy a bez zákona (1985)Bez střechy a bez zákona (1985)
Reklama