Army Girl (1938)

Army Girl

Další název: Svědectví seržanta Hennesyho

    Žánr: komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 80 min.
Americký film s časovým námětem: malý, pohyblivý tank má v něm dokázat své přednosti proti jezdectvu. Kdesi na hranicích Spojených států, v kraji divokém, písčitém, porostlém místy spletí křovin, prorvaném bystřinami, je od nepaměti jezdecká posádka. Od důstojníka k prostému jezdci všichni lnou ke svému povolání a ke svým koním - a do toho náhle příjde mladý důstojník, aby v tomto kraji vyzkoušel na malém tanku možnosti zmotorisování jízdy.

Je přijat podle povahy svých druhů s nedůvěrou, výsměchem, ano i nepřátelstvím. Plukovník zařídí závod tanku s oddílem jízdy. Je to nejzajímavější podívaná filmu v tom, co v tomto závodě takový tank dovede, jaké překážky překonává, jak i rychlostí zdolává své osedlané soupeře a dokazuje, že může být univerzální útočnou zbraní moderního válečnictví. Děj sám je též po stránce obsahové zábavný, prostoupený vojáckým humorem, s dramatickou zápletkou lásky zastánce tanku s dcerou plukovníka jízdy, s tragickou smrtí plukovníkovou a válečným soudem nad domnělým viníkem.

Madge Evans, Preston Foster a jiní divákům známí z vojenských filmů, dobré typy různých charakterů, spojených vědomím někdy tvrdé povinnosti a také smyslem pro světlé stránky života.  Autor: Asmodej

režie:
George Nichols
 
 
hraje:
Madge Evans (Julie Armstrongová), Preston Foster (kapitán Dike Conger), Neil Hamilton (kapitán Joe Schuyler), Ruth Donnelly (Leila Kennettová), Heather Angel (Mrs. Gwen Bradleyová), James Gleason (seržamt Hennessy), H.B. Warner (plukovník Armstrong), Billy Gilbert (Cantina Pete), Ralph Morgan (major Hal Kennett), Barbara Pepper (Riki Thomasová), Ralph Byrd (kapitán Bob Marvin), Guinn Williams (seržant Harry Ross (), Robert Warwick (brigádní generál Matthews), Pepito Pérez (Pedro), Paul Stanton (major Thorndike), Dewey Robinson (barman), Allen Vincent (kapitán Bradley)
 
 
námět:
Charles L. Clifford (povídka (1935))
 
 
scénář:
Barry Trivers, Samuel Ornitz
 
 
kamera:
Ernest Miller, Harry J. Wild
 
 
hudba:
Victor Young
 
 
střih:
William Morgan
 
 
producent:
Sol C. Siegel
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.