Bibi (1929)

Bibi (Sündig und süß)

Sündig und süß

Další název: Die Jungfrau von Paris

    Země: Německo - předválečné
    Délka: 2450 metrů
Film s Anny Ondrákovou "Bibi" byl režírován Karlem Lamačem a za kamerou stál Otto Heller a na trh ho uvedla společnost Fortuna-film. Scénář byl z německé dílny libretistů Hanse Wilhelma a Henryho Kostera a tentokrát poněkud pokulhával stavbou scénáře, ale měl zase ke konci několik vtipných nápadů, takže celkový dojem z tohoto filmu zůstával týž, jako například Ondrákové předchozí film Anny, pozor, policajt (1928).

Zde je to historka pařížské modelky, která má to štěstí, že se setká s bohatým americkým malířem, který by byl už jejim manželem, kdyby bylo pravda to, co ve filmu diváci uviděli. Tato komicko-zamilovaná historie se z počátku vyvíjela trochu rozvláčně a veseloherní živel byl do ní vnesený teprve tehdy, když se americký malíř domníval, že Bibi má dítě a chce ji přimět k tomu, aby konala své mateřské povinnosti. Historie nabývá na komickém účinku ještě více tím, že se do ní připletl profesor omlazovací teorie.

Režisér Karel Lamač musel překonat určité obtíže scénáře, a zdálo se, že se trochu příliš spolehl na svou pověstnou rutinu a i když zůstal na úrovni předešlých filmů, nepřinesl tentokrát nic nového. Jako obyčejně nechyběl mu smysl pro veselé nápady, například docela vtipně oblékl jazzový orchestr do lvích masek. Jestliže však bylo možné o tomto filmu říci, že ho někdo vytvořil, pak to byla Anny Ondráková, jejíž vývoj jako veseloherní herečky šel nepřetržitě vzhůru.

Již v popisované době, stála naše Anny Ondráková na úrovni světových hvězd, ale i mezi nejlepšími veseloherními filmovými herečkami evropskými i americkými nebylo mnoho těch, které by ji předčily bohatostí výrazových prostředků a která by zároveň měly tolik osobního kouzla. Anny Ondráková zachránila v "Bibi" nejednu scénu, která by jinak byla mdlá a úspěch filmu byl především jejím úspěchem.  Autor: Asmodej

režie:
Karel Lamač
 
 
hraje:
Anny Ondráková (Musette, pařížská modelka), Toni Tetzlaff (paní Grichová), Paul Rehkopf (pan Griche), Julius Falkenstein (Musettin krátkozraký soused), Eugen Rex (Meunier, sochař), Hans Junkermann (pan de Malcomte, milovník umění), André Roanne (Joe Willings, bohatý muž z USA), Teddy Bill (Gaston, Willingův přítel), Adolphe Engers (Albert, Willingův sluha), Hermann Picha (prof. Voronoffsky), Paul Morgan (cizinec), Anielka Elter (Helen, Willingova přítelkyně), Artur Hofer (cizinec)
 
 
scénář:
Henry Koster, Hans Wilhelm
 
 
kamera:
Otto Heller
 
 
hudba:
Hansheinrich Dransmann ((živá hudba při promítání v kině Titania-Palast))
 
 
vedoucí produkce:
Victor Skutezky
 
 
výtvarník:
Heinrich Richter
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Walter Jacks
 
 
producent:
Victor Skutezky
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.