Bílá vdova (2000)

Bílá vdova (Saving Grace)
71.1 %
 
 

Saving Grace

    Žánr: komedie
    Země: Velká Británie
    Premiéra v ČR: 31.5.2001        
    Délka: 92 min.
„Větší, než malé množství srandy.“
Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po něm zbylá hromada dluhů, navíc jeho bývalá milenka a představa, že by měla přijít o svůj nádherný venkovský dům ji donutí pustit se do "práce".

Těžké časy si říkají o těžká opatření a proto Grace za pomoci svého zahradníka Matthewa vymění své milované orchideje za marihuanu. Musí ale přeměnit jejich krásný skleník na něco, co by snad mělo být jakousi tajnou laboratoří. Dny i noci tráví u svých malinkých zelených rostlinek, doufaje, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený "joint" z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka.

Tak dobrý "model" asi v supermarketu neprodáte! A tak se Grace vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, kde nalézá prvního stálého odběratele. Vypadá to, že bude z Grace zase milionářka. Mafiáni, neodbytní exekutoři a policie už ale krouží kolem. Připravuje se zásah na tajnou laboratoř. Zbývá jediné, rychle spálit celou hromadu "zeleného" důkazu. Skleník hoří a nad krajem se táhnou blahodárná oblaka omamného dýmu.. Právě začal obrovský marihuanový dýchánek - zkouřeni jsou stromy, ptáci, exekutoři, mafie, policie, i celý místní klub důchodců. Všechno to tančí a propadá v záchvaty neutuchajícího smíchu.

režie:
Nigel Cole
 
 
hraje:
Brenda Blethyn (Grace Trevethynová), Craig Ferguson (Matthew), Martin Clunes (dr. Bamford), Tchéky Karyo (Jacques Chevalier), Jamie Foreman (Čína MacFarlane), Bill Bailey (Vince), Valerie Edmond (Nicky), Tristan Sturrock (Harvey Sloggit), Clive Merrison (Quentin), Leslie Phillips (vikář), Diana Quick (Honey), Phyllida Law (Margaret), Linda Kerr Scott (Diana), Denise Coffey (paní Hopkinsová), Paul Brooke (Charlie), Ken Campbell (seržant Alfred), John Fortune (Melvyn), Philip Wright (Nigel), Mark Crowdy
 
 
námět:
Mark Crowdy
 
 
scénář:
Craig Ferguson, Mark Crowdy
 
 
kamera:
John de Borman
 
 
hudba:
Mark Russell
 
 
výprava-architekt:
Ida Galli
 
 
kostýmy:
Annie Symons
 
 
střih:
Alan Strachan
 
 
zvuk:
John Midgley
 
 
produkce:
Mark Crowdy
 
 
titulky-česká verze:
Jiří Šteffl
 
 
zpěv:
The Pretenders ("Human Tin Tin Out Mix"), Robert Palmer ("Witchcraft")
 
 
II. kamera:
Sue Gibson
 
 
koproducent:
Colin Ferguson, Torsten Leschly
 
 
výkonný producent:
Cat Villiers, Xavier Marchand
 
 
digitální efekty:
Film Factory at VTR
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.