Cerven
ohodnotit

Billy Elliot - muzikál

Billy Elliot the Musical Live

Další název:
Billy Elliot
Rok:
2014
Délka:
195 minut
„Legendární představení muzikálu Eltona Johna a Lee Halla z londýnského West Endu v režii Stephena Daldryho. V hlavní roli famózní Elliott Hanna.“

Komentáře k filmu Billy Elliot - muzikál

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
New
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2017
S komentářem Jarda flr   nesouhlasím. Film z roku 2000   jako takový mě nijak   zvlášť nezaujal. Moje   hodnocení "9" je z   důvodu, že jak film, tak   muzikál končí beznadějnou   smutnou porážkou horníků.   Chybí mi Happy End. Muzikál   mě ale zaujal, jak písněmi,   tak skutečnými uměleckými   tanečními výkony (a to   balet nemám rád) i humorem,   který oproti filmu tomuto   muzikálu hodně na kreditu   přidává. Škoda jen, že   není záznam s původními   představiteli z roku 2005.
Jarda.ftr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2017
Tomuto muzikálu předchází   o 14 let film, který   považuji v něčem za   lepší. Účinkující jsou   skvělí, rozhodně by se v   jakés vaši euforii nemělo   zapomínat na Zacha Atkinsona,   který je neuvěřitelným   šoumenem, tohle zahrát v   jedenácti letech to je borec   a Hannu strčí hravě do   kapsy. Zach Atkinson tomu   dává tu správnou štávu a   bez něho si muzikál ani   nedovedu předstaavit. Nejsem   slintálek, který se nechá   strhnout výkonem hlavního   představitele, ale sleduji i   ostatní. Elliott Hanna není   jediný, je 34. představitel   Billyho(a v současnsti už to   má také za sebou) a po té   co jsem viděl několik   představitelů Billyho tak   Hanna je sice dobrý, ale   nepatří rozhodně k těm   nejlepším, navíc v   některých místech to   podivně rutinérně   fláká(nebo na to nestačí)   a vynucuje si dlouhé potlesky   což jeho podstatně   skromější kolegové   nedělali. Hanna měl prostě   štěstí, že u toho měl TV   a slízává smetanu za jeho   předchůdce, kteří vydřeli   od roku 2005 muzikálu slávu.   . Mezi první představitele   Billyho Elliota patří James   Lomas april 2005 - septemb   2005,George Maguire april 2005   - decemb 2005, Liam Mower marc   2005-sept 2006 atd a mezi   opravdu špičkové a famozní   představitele patří   známý Tom Holland, Fox   Jackson Keen, Brad   Wilson,David Alvarez, Trent   Kowalik,Kiril Krulish a celá   řada dalších, poslední   tři jmenovaní obdrželi i   vysoké prestižní oceněnía   slávu muzikálu šířili do   USA a dalších zemí. Celý   muzikál to není jen hlavní   hrdina. I dívčí sbor a   dospělí herci předvádí   naprosto špičkové výkony a   díky tomu drží muzikál na   vyšší úrovni jinak by   snadno spadnul do průměru.   Co také není průměrné je   taková určitá a u nás   nezvyklá lidskost a   blízkost, kterou v našich   načančaných kýčovitých   muzikálech rozhodně   nenajdete a právě tou   nezvyklou lidskostí vysoko   přesahuje průměr   zmiňovaných klasických   kýčů. Měli byste si také   především všimnout, že v   osmdesátých letech se na   vybájeném západě žilo   bídně což je ještě lépe   vidět ve filmu, měli byste   si všimnout, že na   vybájeném západě surové   mlácení lidí při   demonstracích pendreky bylo   častou a běžnou praxí   mnohem a nmohem horší než   zinscenovaná sametová   fraška u nás.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Billy Elliot (2000)

 Billy Elliot (2000)
Billy Elliot n
 
Žánr: psychologický / komedie / drama / balet / taneční
Země: Velká Británie
Režie: Stephen Daldry

(remake)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

06:59 - 09:00

15 minut již uběhlo
106 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherná Amerika

06:45 - 07:40

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:25

79 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:05 - 07:35

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama