Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Blok 99 (2017)

Blok 99 (Brawl in Cell Block 99)
77.4 %
 
 

Brawl in Cell Block 99

    Žánr: akční / krimi / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 132 min.
POZOR SPOILER


Bradley Thomas pracuje v autodílně. Jednoho dne přiváží pokažené auto a dozví se, že je vyhozen. Doma má potíže s manželkou, která se přiznává k milenci, načež holýma rukama zdemoluje její vůz. A protože si ji chce udržet, rozhodne se prodávat drogy.

Za osmnáct měsíců má zařízené bydlení a je pan Někdo. Pracuje pro Gila a vše jde, jak má. Až do dne, kdy se tu objeví nějaký Eleazar se dvěma týpky, Pedrem a Romanem, se kterými má Brad vyzvednout drogy. On cítí problémy a nechce do akce jít, je však Gilem ukecán. Akce skutečně nevyjde, jsou očekáváni policií, a zatímco Brad prchá, ti dva začnou střílet. Brad se pak vrací, Pedra zastřelí a Romana eliminuje, načež je policisty zajat. Při výslechu neprozradí nic a následně je odsouzen k sedmi letům. V kriminále se snaží chovat dobře, neb ví, že na něj čeká těhotná manželka, která nedávno prodělala potrat. Jednoho dne jej v lochu navštíví muž, který tvrdí, že dělá pro Eleazara. Ten dal unést Bradovu ženu a míní jí nechat udělat další potrat, pokud nebude Bradley spolupracovat. A nechce nic jiného než vraždu. Potíž je v tom, že je dotyčná oběť, Christoher Bridge, v nejhorším kriminále Redleaf a navíc na nejhorším bloku. Bradley na spolupráci kývne. Proto hned cestou zpět na celu zmydlí dozorce a zláme mu ruku. A aby měl jistotu, že jej opravdu pošlou do toho nejhoršího oddělení, zmydlí následně další, kteří jej odvádějí. Tím je zařazen mezi hodně nebezpečné a ocitá se v Redleafu. Ale ne tam, kde chtěl. Proto napadne bandu Mexikánců a následně opět zmydlí dozorce. Tím je konečně v bloku 99. Tady zjistí, že Christophera nikdo nezná a ani o něm neslyšel. Teprve když je strážnými doveden do prostorné cely, kde je Eleazar, napadený Mexikánec, Roman a ještě jeden trestanec, pochopí, proč se zde ocitnul. Je jimi okamžitě ztýrán a odvlečen na svou celu. Zde vyřadí přístroj, který mu dával do těla šoky a zajme dva strážné. Sám se pak vydává za těmi čtyřmi do velké cely, ačkoli tuší, že jde na smrt…  Autor: Pitryx

režie:
S. Craig Zahler
 
 
hraje:
Vince Vaughn (Bradley Thomas ), Jennifer Carpenter (Lauren Thomasová ), Don Johnson (Warden Tuggs ), Udo Kier (klidný muž), Marc Blucas (Gil), Tom Guiry (Wilson), Pooja Kumar (Denise Pawtherová ), Geno Segers (Roman), Dan Amboyer (Longman ), Fred Melamed (pan Irving), Clark Johnson (detektiv Watkins), Mustafa Shakir (Andre), Philip Ettinger (Derrick), Devon Windsor (Jill ), Rob Morgan (Jeremy), Peter Jay Fernandez (James)
 
 
scénář:
S. Craig Zahler
 
 
kamera:
Benji Bakshi
 
 
hudba:
S. Craig Zahler, Jeff Herriott
 
 
kostýmy:
Megan Stark Evans
 
 
střih:
Greg D’Auria
 
 
zvuk:
Michael Sterkin, Craig Kyllonen
 
 
asistent režie:
Dave Halls (první asistent)
 
 
výkonný producent:
Will Staeger, Nick Spicer, Nathaniel Bolotin
 
 
producent:
Dallas Sonnier, Jack Heller
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.