Blues in the Night (1941)

Blues in the Night
    Žánr: muzikál / drama / film noir
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 88 min.
Jazzového pianistu Jigger Pinea (Richard Whorf) v baru v St. Louis se klarinetista Nickie Haroyen (Elia Kazan) snaží přesvědčit, aby založili skupinu. Poté, co se v opilosti poperou, jsou spolu s Jiggerovým bubeníkem a basistou zavřeni do vězení. Zaslechnou nějakého vězně zpívat blues, to je inspiruje, aby odjeli do New Orleans, kde doufají, že se naučí dokonalému bluesovému zvuku. Zde potkají rychle mluvícího trumpetistu Lea (Jack Carson) a jeho ženu, talentovanou zpěvačku Character (Priscilla Lane). Společně jezdí vlakem, zdokonalují techniku a hrají po barech.

Jednoho dne je podivný cizinec Del (Lloyd Nolan) nejprve okrade, ale poté, obměkčen jejich kamarádstvím, jim nabídne práci v motorestu v New Jersey, nazvaném Džungle. Kapela však zjistí, že motorest vlastní Delovi bývalí parťáci ve zločinu...  Autor: SvoKar

režie:
Anatole Litvak
 
 
hraje:
Priscilla Lane (Ginger 'Character' Powellová), Betty Field (Kay Grantová), Richard Whorf (Jigger Pine), Lloyd Nolan (Del Davis), Jack Carson (Leo Powell), Wallace Ford (Brad Ames), Elia Kazan (Nickie Haroyen), Peter Whitney (Pete Bossett, basista), Billy Halop (Peppi, bubeník), Howard Da Silva (Sam Paryas), Joyce Compton (blondýnka), Herbert Heywood (průvodčí vlaku), George Lloyd (kavárník), Charles C. Wilson (Barney), Faith Domergue (Jitterbug), Faye Emerson (sestra)
 
 
námět:
Edwin Gilbert, Elia Kazan
 
 
scénář:
Robert Rossen
 
 
kamera:
Ernest Haller
 
 
hudba:
Heinz Roemheld, Harold Arlen (písně), Johnny Mercer (písně - texty)
 
 
střih:
Owen Marks
 
 
zvuk:
Everett A. Brown
 
 
výkonný producent:
Hal B. Wallis
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.