Čas dluhů (1998)

Čas dluhů
60.9 %
 
 
    Žánr: černá komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 1.10.1998        
    Délka: 120 min.
„Ledacos bychom odhodili, kdybychom se nebáli, že to někdo jiný zvedne... Karel Roden, Lucie Bílá a Ivana Chýlková v tragikomickém labyrintu mezilidských vztahů Ireny Pavláskové.“
V manželství agresivní a dominantní Dany s poddajným a tvárným Milanem to už dávno neklape. Bouřlivý konflikt, kterým krize vrcholí - fyzické napadení manželky na našem zahraničním zastupitelství v Tunisu před velmi důležitou obchodní schůzkou - připraví Milana nejen o lukrativní postavení v diplomatických službách, ale přivede ho navíc k naprostému nervovému zhroucení. Na psychiatrické klinice poznává maldou, půvabnou lékařku Táňu. Ta se snaží svému pacientovi nalézt vlastní cestu životem. Profesionální zájem se mění v hluboký vzájemný milostný vztah. Dana se ovšem nehodlá vzdát své "hračky" a Milan stále ještě nedokáže stát pevně na vlastních nohou. Jenže kompromis není receptem ani na lásku ani na nenávist. A tak se aktéři příběhu, ale zdaleka nejen oni, ocitnou v bludném kruhu, z něhož lze přitom tak snadno vystoupit...

Talentovaná režisérka Irena Pavlásková filmem ČAS DLUHŮ volně navazuje na svoji prvotinu ČAS SLUHŮ. V reáliích dneška nabízí groteskní, šokující a zároveň tragikomický příběh o mezilidských vztazích. Vedle Ivany Chýlkové a Karla Rodena se tentokrát objeví na plátně i Lucie Bílá v roli Táni. Potvrzuje i před filmovou kamerou Yurije Ssokola, jak široký a bohatý je její talent. Autorem hudby je opět Jiří Chlumecký.
ČAS DLUHŮ je jedním z horkých favoritů na Českého lva.

režie:
Irena Pavlásková
 
 
hraje:
Ivana Chýlková (Dana), Karel Roden (Milan), Jitka Asterová (Lenka), Lucie Bílá (psycholožka), Jiří Lábus (Hlavička), Tatiana Dyková (Vendulka), Vladimír Dlouhý (Pavel), Eva Holubová (Bohunka), Jaromír Dulava (doktor Mráček), Tomáš Vorel (režisérka Teplá), Jiří Knot (šéfredaktor), Sabina Feldmanová (Markéta), Zuzana Lhotská (Karolína), Sandro Benenati (Sandro), Renata Becerrová (Evička), Pavel Kozlowski (Václav), Dana Hlaváčová (agitátorka), Miloslav Mejzlík (právník), Petr Weiss (doktor), Libor Balabán (ředitel 2), Naďa Vaňátková (Máčková), Josef Carda (Tomáš), Lucie Mayerhoferová (referentka)
 
 
námět:
Irena Pavlásková
 
 
scénář:
Irena Pavlásková
 
 
kamera:
Jurij Sokol
 
 
hudba:
Jiří Chlumecký (a píseň Čas dluhů), Pavel Kučera (píseň Odevzdej se mi), Petr Pelech (píseň Odevzdej se mi), Modest Petrovič Musorgskij (Obrázky z výstavy)
 
 
výprava-architekt:
Tomáš Moravec
 
 
kostýmy:
Evženie Rážová
 
 
střih:
Jan Svoboda
 
 
zvuk:
Jaroslav Novák, Pavel Špatný
 
 
vedoucí produkce:
Aleš Týbl
 
 
produkce:
Irena Pavlásková, Aleš Týbl, Šárka Podlipná
 
 
zpěv:
Lucie Bílá (Čas dluhů), Pavel Kučera, Jiří Chlumecký, Petr Pelech
 
 
text písně:
Pavel Vrba (Čas dluhů), Pavel Kučera, Jiří Chlumecký, Petr Pelech
 
 
masky:
Jiřina Pahlerová, Ivo Strangmüller
 
 
dramaturgie:
Martin Bezouška, Nelly Pavlásková
 
 
asistent režie:
Jana Jiříčková
 
 
asistent kamery:
Jan Carda, František Novák
 
 
pomocná režie:
Josef Loučím
 
 
odborný poradce:
Miloš Motoška, Jiří Lahoda, Jan Cimický
 
 
spolupráce:
Pavel Cajzl (kaskadér), Jindřich Klaus (kaskadér), Karel Vaňásek (kulisy - property master)
 
 
nahrál:
Jiří Chlumecký, Pavel Kučera, Zdeněk Plášek, Jan Kolář, Kvarteto F. Küncla, ZOO
 
 
rekvizity:
Marcel Hána
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.