Cesta bez návratu (1950)

Cesta bez návratu (Where Danger Lives)

Where Danger Lives

Další název: A White Rose for Julie

    Žánr: krimi / drama / film noir
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 82 min.
Dr. Jeff Cameron (Robert Mitchum) ošetří neúspěšnou sebevražedkyni Margo (Faith Domergue) a dopraví ji do nemocnice. Ona sice odejde, ale pošle mu telegram se svou adresou, kdyby chtěl slyšet její příběh. On ke svému překvapení zjistí, že ona žije v paláci. Zruší schůzku se svou přítelkyní, sestřičkou Julií (Maureen O'Sullivan), protože má strach, že se Margo znovu pokusí o sebevraždu.

Časem se do ní zamiluje. Když mu ona řekne, že druhý den letí se svým starým otcem na Nassau, on se dostaví neohlášen a Fredericku Lanningtonovi (Claude Rains) oznámí, že ji miluje. Ten mu odpoví, že to není jeho dcera, ale žena, a vzala si ho pro peníze. Šokovaný Jeff vzdor jejímu naléhání odejde. Když ale slyší její křik, vrátí se a najde ji držet náušnici odtrženou od ucha. Lannington ho začne bít, on ho praští do hlavy a nechtěně zabije. Margo ho přesmluví k útěku...  Autor: SvoKar

režie:
John Farrow (.)
 
 
hraje:
Robert Mitchum (Jeff Cameron), Faith Domergue (Margo), Claude Rains (Lannington), Maureen O'Sullivan (Julie), Charles Kemper (šéf policie), Ralph Dumke (Klauber), Billy House (Bogardus), Harry Shannon (Dr. Maynard), Philip Van Zandt (Milo DeLong), Jack Kelly (Dr. Mullenbach), Lillian West (paní Bogardusová), Dorothy Abbott (vrchní sestra), Sherry Jackson (pacientka), Angela Stevens (žena), Julia Faye (sestra Seymourová)
 
 
námět:
Leo Rosten
 
 
scénář:
Charles Bennett
 
 
kamera:
Nicholas Musuraca
 
 
hudba:
Roy Webb
 
 
kostýmy:
Michael Woulfe
 
 
střih:
Eda Warren
 
 
zvuk:
Clem Portman
 
 
producent:
Irving Cummings Jr.
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.