Cestující se připraví k odletu (1972) [TV inscenace]

Obrázek není k dispozici.
52.5 %
 
 
    Země: Československo
    Délka: 57 min.
Věra (Jaroslava Obermaierová) se od odchodu na západ, za velkou louži, poprve vrací do republiky, aby navštívila pár přátel, navštívila nějaký biograf, muzeum a s kamarádkou Helenou (Magda Burýšková), vypila nějaký drink a zavzpomínali spolu na mladické léta. Místo, aby šla na hotel, použila pohostinost Helenky a z jejího bytu pak vyrážela na procházky po Praze.

Dá vědět svému dávnému příteli Jiřímu (Petr Čepek), že je v Praze a smluví si s ním setkání. Jsme na začátku normalizace, Husák tvrdě vládne a Věra ze svých setkání s lidmi vycítí, že se vůbec neměla vracet, nikdo ji nechápe, po setkání se svojí kamarádkou Evou (Klára Jerneková) z Německa, kdy si vysvětlí, o čem neměla potuchy a po flámu s malířem Slivenským (Josef Somr), se pevně rozhodne, že se předčasně vrátí domů, kde na ní čeká manžílek Johny. Na letišti se s ní ještě přijde rozloučit Jiří a v jejím oku je vidět rozhodnutí, se sem, do malé zemičky uprostřed Evropy, zřejmě již nikdy nevrátit...  Autor: jarda53

režie:
Otakar Kosek
 
 
hraje:
Jaroslava Obermaierová (Věra), Petr Čepek (Jiří), Magda Burýšková (Helena), Josef Somr (malíř Vojtěch Slivenský), Klára Jerneková (Eva), Eva Hudečková (Irena), Libuše Jiskrová (barmanka), Jaroslav Wagner (vrchní)
 
 
scénář:
Vladimír Přibský
 
 
kamera:
Alois Nožička
 
 
hudba:
Ladislav Egert, Milan Šolc
 
 
kostýmy:
Lída Novotná
 
 
střih:
Marie Pačajová
 
 
zvuk:
Jiří Zelenka
 
 
II. kamera:
Miloš Horák, Stanislav Benc, Petr Polák
 
 
masky:
Vlasta Okrouhlíková, Petr Hovorka
 
 
dramaturgie:
Vladislav Čejchan
 
 
asistent režie:
Jana Švábová
 
 
vedoucí výroby:
Dagmar Hornerová (vedoucí výrobního štábu)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.