Chéri, fais-moi peur (1957)

Chéri, fais-moi peur
40 %
 
 

Další název: Honey, Scare Me

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 78 min.
Francouzská komedie je parodií na špionážní filmy. Hlavním hrdinou je spisovatel Jérome Lenoir, který obdržel literární cenu za detektivní román. Zároveň dostal finanční odměnu milion franků. Jérome se vypraví na zimní dovolenou, chce strávit několik klidných dnů v hotelu v zimním středisku.

Cestou se Lenoir setká s tajemným Číňanem, od kterého převezme zprávu pro jistého doktora Kougloffa. Spisovatel se vydává za velvyslance, a tak se zaplete do špionážní aféry, kdy mezi sebou soupeří americká a sovětská rozvědka. Do děje zasáhnou i krásné ženy; tajemná Dolores, špionka Nataša, ale Jéromovo srdce získá hotelová zaměstnankyně Marion.  Autor: curil

režie:
Jacques Pinoteau
 
 
hraje:
Darry Cowl (Jerôme Lenoir), Tilda Thamar (Dolorès), Sophie Daumier (Marion), Jess Hahn (Christ Craft, americký špión), Roger Carel (Kougloff, ruský špión), Jacqueline Maillan (Natacha), Jacques Dufilho (Emile), Jean Ozenne (ředitel hotelu), Gabrielle Fontan, Raphaël Patorni, Claude Darget, Roger Pelletier (Boris), Bernard Woringer (Harry), Pierre Durou, Pierre Mondy (komisař Morel), Simone Jarnac, Arlette Lederer (Barbara)
 
 
scénář:
Jacques Pinoteau, Jean Aurel, Jean Girault, Jacques Vilfrid
 
 
kamera:
André Bac
 
 
hudba:
Paul Misraki
 
 
střih:
Georges Arnstam
 
 
zvuk:
Norbert Gernolle
 
 
masky:
Louis Bonnemaison
 
 
asistent režie:
Marc Maurette, Jean Becker
 
 
výprava:
Roger Briaucourt
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.