Cizinec (2012)

Cizinec (Čuždenecat)

Čuždenecat

Další název: Чужденецът; The Foreigner

    Žánr: komedie
    Země: Bulharsko
    Délka: 98 min.
Mladý Francouz Gerard se na služební cestě do Bulharska nečekaně zamiluje do Magdaleny – dívky z vesnice Lešten. Jde za hlasem svého srdce a hledá rodnou ves záhadné krásky. Nejen díky neznalosti jazyka následuje řada komických situací a nečekaných zvratů. Cesta z Paříže do Leštenu a z Leštenu do Paříže skýtá mnohá úskalí. Gerard se musí poprat nejen s kulturou bulharského venkova a bezpáteřním policistou, ale i se svými rodiči.
O svém filmu Cizinec říká režisér a scénárista Niki Iliev, že je to romantická komedie v duchu francouzských filmů 70. let, která se nese v moderním rytmu. V roce 2012 přilákal v Bulharsku do kin nejvíce diváků.
Katalog festivalu

režie:
Nikolaj Iliev
 
 
hraje:
Ljubomir Kovačev (Gerard), Saňa Borisova (Magdalena), Nikolaj Iliev (Kalin), Valentin Gošev (Zlatan), Elen Koleva (Stoianka), Asen Blatečki (policista), Catherine Gautier (Elizabeth), Christopher Lambert (Vincent), Stanislav Dojnov (Krum), Julieta Koleva (Gina), Ilijana Kodžabaševa (Petrinka), Julijan Kovalevski (Momčil), Vasil Grančarov (Minko), Mariana Milanova (recepční), Georgi Kadurin (doktor), Loïc Risser, George Zlatarev, Michal Tesař
 
 
scénář:
Nikolaj Iliev
 
 
kamera:
Grigor Kumitski
 
 
hudba:
Dimitr Veličkov
 
 
střih:
Alexandr Etimov
 
 
zvuk:
Dimitr Veličkov
 
 
koordinátor kaskadérů:
Kalojan Vodeničarov
 
 
výkonný producent:
Alexandr Menkadžiev, David Varod
 
 
producent:
Nikolaj Iliev, Michail Menkadžiev
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.