Code 8 (2019)

Code 8
61.8 %
 
 
    Žánr: sci-fi
    Země: Kanada
    Délka: 98 min.
POZOR, SPOILER

Jsme v době, kdy lidé, kteří mají zvláštní schopnosti, prožívají těžké časy. Zrovna tak mladý Connor Reed, který právě probouzí matku. Ti dva žijí spolu sami dva a nedostává se jim peněz. A oni je zoufale potřebují. Když je pak matka vyhozena z práce, protože Connor svou schopnost prozradil, zdá se, že to bude ještě horší.

Když jednoho dne čeká mladík s ostatními na práci, objeví se zde muž jménem Garret Kelton, ke kterému nikdo nechce pro jeho styky s podsvětím. Connor však práci s ním bere. Vousatý Garret má s sebou ještě němého Freda a holku Maddy. Ti čtyři vykradou sklad a seberou tam sudy s hydroxidem, který je potřebný k výrobě drogy Psyke. Následně jdou za Marcusem Sutcliffem, který je velký boss, ale nyní je také v nouzi. Tlačí se na něj kvůli penězům.

Druhý den čeká Marcus na práci na stejném místě a parta z předešlého dne si pro něj přijíždí. Mají další džob. Udělají pro Marcuse banku. Jenže v trezoru nebylo to, co očekávali. Marcus udělal chybu, že nezjistil vše, co měl. Další problém je v tom, že matka našla Connorovy peníze, které před ní ukryl, a zjistila, že nepracuje tam, kde jí tvrdil. Po rozepři se matka hroutí a končí v nemocnici. Operace jejího nádoru a léčba vůbec bude hodně nákladná. A to už Connora vyhmátli dva detektivové Park a Davis. Nic neřekl, ale dostal nápad.

Policajti mají spálit zadržené drogy, ale ty chce Connor vyfouknout. Dá je Marcusovi a od něj získá dívku, která má schopnosti vyléčit kohokoli. A ta by pak vyléčila jeho matku. Začíná se plánovat. A pak začne samotná akce. Jenže dojde ke zradě uvnitř týmu a všechno se pokazí.

Zoufalý Connor se spojí s Parkem a vyráží vyřídit toho, kdo je zradil a podrazil…  Autor: Pitryx

režie:
Jeff Chan
 
 
hraje:
Robbie Amell (Connor), Stephen Amell (Garrett), Sung Kang (agent Park), Kari Matchett (Mary), Laysla De Oliveira (Maddy), Vlad Alexis (Freddie), Aaron Abrams (agent Davis), Simon Northwood (Rhino), Kyla Kane (Nia), Jai Jai Jones (Travis), Peter Outerbridge (Cumbo), Chris Handfield (McAuley)
 
 
námět:
Jeff Chan
 
 
scénář:
Chris Pare
 
 
kamera:
Alex Disenhof
 
 
hudba:
Ryan Taubert
 
 
kostýmy:
Bernadette Croft
 
 
střih:
Paul Skinner
 
 
zvuk:
Trevor Goulet
 
 
výkonný producent:
Robbie Amell, Stephen Amell
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.