Čtyři kroky v oblacích (1942)

Čtyři kroky v oblacích (Quattro passi fra le nuvole)
80 %
 
 

Quattro passi fra le nuvole

    Žánr: drama / komedie
    Země: Itálie
    Délka: 94 min.
„Celý děj filmu se odehrává v italském vláčku, projíždějícím pomalu se rozpadajícím „královstvím“ Mussoliniho.“
Příběh by mohl začít kdekoliv v Itálii, třeba ve velkém nejmenovaném městě na severu Itálie, kde žije agent (Gino Cervi) na prodej bonbónů, je ženatý a žije s rodinou poněkud nudný život. Ve své práci musí hodně cestovat vlakem na jih Itálie, kde společnost nabízí svoje produkty, a tak se dostává do různých situací. Stane se, že do vlaku nastoupí bez lístku dívka, kterou přivedl do jiného stavu přítel a pak jí opustil.

Jede domů k otci na farmu a má obavy z toho, jak vše vysvětlí, že je těhotná a k tomu svobodná. Muž jí nabídne laskavost a zakoupí jí lístek, aby mohla cestovat dále. Dívka má stále velké obavy ze svého otce a prosí agenta, zdali by mohl jít s ní na farmu k otci a pár dní pobýt jako její manžel. Agent se rozhodne dívce pomoci, vezme si pár dní volna a pro záchranu dívčiny cti zapomene na svoji manželku na pár dní. Na farmě pro něj je velmi těžké udržet lež a velmi touží vrátit se domů ke své ženě a k rodině...  Autor: jarda53

režie:
Alessandro Blasetti
 
 
hraje:
Adriana Benetti (Maria), Gino Cervi (Paolo Bianchi), Guido Celano (Pasquale, bratr Marie), Carlo Romano (Antonio, řidič autobusu), Giuditta Rissone (Clara Bianchi), Arturo Bragaglia (nervózní cestující), Gildo Bocci (rolník z autobusu), Aldo Silvani (Luca, otec Marie a Pasquala), Mario Siletti (listonoč v autobusu), Enrico Viarisio (společník na cestě), Anna Carena (učitelka z autobusu), Pina Gallini (paní Clelia), Margherita Seglin (Luisa, matka Marie a Pasquala), Luciano Manara (seveřan), Armando Migliari (Antonio, přednosta stanice), Giacinto Molteni (don Matteo, Mariin dědeček), Oreste Bilancia (Campolo, prodavač v koloniálu), Umberto Sacripante (Francesco, tulák), Lauro Gazzolo (kontrolor ve vlaku), Silvio Bagolini (trumpetista), Ada Colangeli (služebná Anna), Aristide Garbini (Giovanni, pumpař), Virgilio Riento (cestující z autobusu)
 
 
scénář:
Cesare Zavattini, Piero Tellini, Giuseppe Amato, Alessandro Blasetti, Aldo De Benedetti
 
 
kamera:
Václav Vích
 
 
hudba:
Alessandro Cicognini
 
 
výprava-architekt:
Virgilio Marchi
 
 
střih:
Mario Serandrei
 
 
zvuk:
Umberto Picistrelli
 
 
vedoucí produkce:
Giorgio Papi
 
 
asistent režie:
Lionello De Felice, Amleto Pannocchia
 
 
výprava:
Ferdinando Ruffo
 
 
producent:
Giuseppe Amato
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.