Cyklus (2008)

Cyklus (The Cycle)
50 %
 
 

The Cycle

Další název: The Devil's Ground

    Žánr: horor / thriller
    Země: Kanada
    Délka: 84 min.
„Pradávná lesní pohřebiště je lepší nechat být. Ne vždy totiž jsou jen pradávná a zapomenutá. A psychotický zabiják stěží nechá odejít svědky svých hrůzných zločinů.“
Carrie Mitchellová je na cestě za novým životem v mainském Salemu. A nemůže ji zastavit ani upozornění čerpadláře na odlehlé benzinové stanici, že v tomhle kraji nebývá na silnicích dvakrát bezpečno. Když ale narazí na zkrvavenou dívenku Amy, která se vypotácí z lesů, pochopí, že zde asi něco opravdu nebude v pořádku. A dívčina slova její znepokojení jen znásobí. Ač to nedává úplně smysl, Amy ženě vypráví cosi o skupině mladých archeologů, kteří byli ve zdejších hvozdech na studijní výpravě na starodávném indiánském pohřebišti. Ale během svého bádání nenalezli jen kosti původních obyvatel, nýbrž i ostatky nové, hrůzně čerstvé. Rolexky na zápěstí jedné z utnutých končetin toho byly nejlepším důkazem. A vše nasvědčuje tomu, že následující události přežila pouze Amy. Řádí snad na tomto místě psychopat, který zatím všechny svědky svých činů povraždil a nyní má spadeno i na mladou dívku? Anebo studenti svým neopatrným počínáním probudili nějakou nadpozemskou sílu? A co když ani Amy neříká úplně ve všem pravdu? Odpovědi nalezneme v napínavém a drsném kanadském hororu Michaela Bafara, kde hlavní roli ztvárnila hvězda osmdesátých a devadesátých let Daryl Hannahová.

režie:
Michael Bafaro
 
 
hraje:
Daryl Hannah (Carrie), Leah Gibson (Amy Singerová), Luke Camilleri (Mike), Lee Tomaschefski (Lisa), Maria Gruending (Tammy), Jeb Beach (Greg), Daniel Probert (Billy), Twan Holliday (Hog / Tobey / Jimmy / Tommy), Oliver Blaha (pumpař), John Comer (řidič), Patrick Scoffin (pasažér)
 
 
scénář:
Michael Bafaro
 
 
kamera:
Shaun Lawless
 
 
hudba:
Peter Allen, John Sereda
 
 
střih:
Brae Norwiss
 
 
zvuk:
Steven Bigras, Brad Hillman
 
 
výkonný producent:
Evan Tylor, Chad Oakes
 
 
producent:
John A. Curtis, Liza Deyrmenjian, Lloyd A. Simandl
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.