Cerven
ohodnotit

Ďábel

The Devil

Další název:
Diabol (SK); V pasci (SK)
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
80 minut
Premiéra v ČR:
11.11.2010
„Pět lidí v pasti. A bude hůř. Jeden z nich je totiž...“

Komentáře k filmu Ďábel

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2011
Konečne po dlhom čase   nejaký dobrý film s dávkou   napätia. Priznám sa, že   dokonca filmu som nevedela kto   za tým stojí a preto som   bola v napätí síce som   tipovala, ale potom sa dej   vyvinul inak čo ma zmiatlo.   Ako horor by som to však   nenazvala...len báť sa tam   ozaj nie je čoho.
roman1211
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.5.2011
Není to horor ale spíše   thriller ale film se mi   celkově líbil, i když jsem   čekal více akce a napětí.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
To je přesnej můj šálek   kávy. Neboj se , On si pro   tvoji duši přijde, Ty   zlobidlo! Nádherně   gradující napětí ve   výtahu, kde s každým   zhasnutím jeden zemře a mezi   nimi je samotný ďábel.   Máš nějaký hnusný   tajemství, někomu si hodně   ublížil, neboj se, On už si   Tě najde a   "vysvobodí" Tě.   Pro mne to byla opravdová   lahůdka, jen ten konec o můj   Bože, točíme horor ne   romantickou xxx, aspoň jednou   by to mohlo skončit jinak. Za   to hvězdička dolu a šupem!
leunka592
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2011
Jak se říká: "Jak na   Nový rok, tak po celý   rok." Tak doufám, že se   mi do rukou v tomto roce   dostane víc takových hororů   na které je dobré   pokoukání a nejsou to   žádné krváky.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2010
Devil
Musim říct, že tenhle film   mě mile překvapil.   Očekávala jsem další   debilní horor, protože   většina hororů jsou   totální propadáky, a tak   jsem docela koukala.   Úzavřený prostor v něm 5   lidí a jeden z nich je   Ďábel. Docela povedená   hudba a na film se dá   rozhodně koukat a konec byl   pro mě jedno velké   překvapení.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2011
Nenapadnej horurek ale velice   dobře natočený a i   děsivý.Myslel jsem že film   odehravajici se po celou dobu   v kabině výtahu nebude až   tak dobrý jako na konec   byl.Dobra zabava pro ty co se   radi bojí.
satyr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.7.2011
Nejsem žádným milovníkem   hororů,ale tenhle se mi   opravdu líbil.Námět byl   neomšelý a velmi dodře   zpracován,mohu jen   doporučit!
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2011
Komorní horor, který   dokáže na minimálním   prostoru (a to i doslova)   využít na maximum příběh   i herecké výkony. Velmi   sympatické.
Phreaker
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2011
Za mé relativně vysoké   hodnocení může především   jedno jméno - Takashi   Fujimoto. Podle mě právě   tato osoba za kamerou posunula   film dost dopředu. Zbytek   filmu již pro mě nebyl tak   zajímavý a hlavně u konce   jsem si říkal bože to snad   ne. K postavě ďábla se   není třeba moc vyjadřovat,   protože daná osoba na mě   působila podezřele od první   minuty ve výtahu.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2011
Dobrý skorohoror, říkám   skoro, protože se u něj asi   těžko někdo bojí. Ale   docela dobrý nápad a dobré   poselství filmu mě   přakvapilo. Co tedy mně   vadilo byl syrový zvuk,   který působil amatérsky,   ale jinak doporučuji.
Steawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2012
Průměrný horor se špatným   koncem. Líbilo se mi,že se   to rozjelo hned od   začátku,žádné trapné   protahování. Líbil se mi i   nápad s ďáblem,i když   pravda,jak tohle téma   skloubit ve výtahu, je trochu   problém. Jak jinak než   zhasnout a po rozsvícení   bude o jednoho míň. Trochu   předvídatelné,co jsem   možná nečekal bylo,kdo   vlastně tím ďáblem byl.   Nakonec ale dojde k   odpuštění a happy end tedy   tomu opravdu moc nedodal.
prediger
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Po dlouhé době   "oddychový" horor.   Žádná stříkající krev (   i když se tam pár litrů   objeví), ani náznak   vystupujících vnitřností z   těla. Ale abych jen   nechválil. Nezodpovězených   otázek na konci filmu je víc   než dost. Čím dál tím   častěji si uvědomuji, že   mnoho tvůrců (převážně   béčkařů) má nás diváky   za blbce. Ďábel udeří pro   duši člověka, kterou v   závěru stejně nezíská,   ale při tom zabije i nevinné   lidi.
maciii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Velké množství vypjatých   emocí a dobře zrežírované   potyčky mezi jednotlivými   aktéry v proklatě malém   prostoru, to mi dělá   vyloženě dobře
dustur
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2012
Na to ze film ma neznamych   hercov, okrem Jacoba Vargasa   ktoreho poznam hlavne s filmov   Hory maju oci 2 alebo z filmu   Let Fenixa,tak mna tento film   velmi prijemne prekvapil,ale   najma ked som videl v   titulkach meno M.Night   Shyamalan, tak som aj z jednej   stranky ocakaval nieco   mysteriozne pri ktorom budem   napato sediet,a bolo to presne   tak.. Ale inak som sa paradne   bavil pri filme,takze niekedy   si urcite dam este repete..
Kazdy z tych hercov si   myslim,ze odviedli dobru   pracu,ale to aj tak nieje u   mna za plnych desat,lebo mi v   tom este nieco chybalo,ale   neviem dojst na to ze, co   asi.. U mna 8 z 10...
Dogfish
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2011
Tyhle filmy já prostě   můžu. Děsivé, místy   hrůzostrašné a jak   promluví sám ďábel...   husí kůže. Škoda jen, že   jsem odhadl, kdo ze skupinky   ve výtahu je sám vládce   pekel. A samotné rozuzlení   na konci filmu je taky velice   solidní.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2017
Snímek nám tímto velice   skvěle připomíná éru 80.   let, kdy takovýchto počinů   vzniklo přehršel.   Strašidelný příběh o   uvězněných lidech ve   výtahu někde v mrakodrapu,   ve kterých se projevuje   psychologie a tím i charakter   jednotlivců. Každý se   přirozeně zachová jinak.   Někdo klidně, někdo   ustrašeně, někdo   ďábelsky. A o tom to   vlastně celé je. O zlu mezi   lidmi bez ohledu na dobu a   prostředí. Trochu to má   náboženský charakter a   nakonec i samotnou pointu,   což může být pro někoho   přeci jen krapet   těžkopádnější, tudíž   nepochopitelné. Ve výtahu se   dějí věci podivné, avšak   i pro diváka   nevysvětlitelné. Souhra   světla a tmy si pohrávají s   myslí a nutí diváka se do   dění myšlenkově zapojit.   Jen hrůza a děs. Film bez   potoků krve a useknutých   údů. Takže se v podstatě   jedná o hrůzostrašný   thriller, který je natočen,   jak už bylo zmíněno, ve   stylu 80. let, proto celkově   vypadá tak jak vypadá, a   který rozhodně není pro   diváky trpící   klaustrofobií.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2012
Dobrý nápad s tím   výtahem.Musím přiznat, že   jsem nečekal, že to bude ta   dotyčná osoba.Myslel jsem,   že tím ďáblem je někdo   jiný.
Líbil se mi   citát na konci filmu : Pokud   existuje ďábel, měl by   někde být i bůh - to bylo   trefné.
meduska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Lehký horůrek, ve kterém je   cítit napětí v 80% filmu.   Sice nečekejte žádné   potvůrky z pekla vytažené,   žádné herecké superstar,   ale film je obstojný. Za   podívání to stojí.
anetaaneta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Snímek jsem čekala víc   ,,lekací" a naopak bych   nečekala ten poučující -   ryze americký - konec   (člověk se na úkor svého   přiznání a poučení stane   lepším).
Rollage
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2010
A na schopnou pointu jsme jaksi zapomněli, že?
Já už nevím... Do REC 2   nám začali tahat tvůrci na   konec i náboženství, asi z   domněnky, že biologická   podstata neletí či co. Tady   se zmínka o Ďáblovi nese   celým filmem, ale furt tam v   dálce divák doufá v   nadprůměrnou pointu, tak jak   jsme (resp. byli) od Syamalana   zvyklí. Netuším, na kolik   se od něj scénárista nechal   inspirovat, ale pokud v plné   síle, tak se nám tím sem   promítla Nightovy bídná   forma. Tu sedmičku si film   zaslouží čistě za   zpracování. Solidní   napětí, dobrá hudba,   výborná kamera a vůbec   povedená klaustrofobie. Herci   jsou přinejmenším otravní,   na druhou stranu raději   nevědět, jak by se každý z   nás zachoval na jejich   místě. Závěr, který se   bohužel redukuje na několik   prázdných moralizujících   vět, je zbytečně   nedůstojnou tečkou za   schopným hororem.
konicekbanicek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2011
Vždycky když už si myslím   že bude film o ničem, že   celý děj odehrávající se   ve výtahu nemůže nic   přinést, tak se spletu,   stejně jako s telefonní   budkou. Sice bych na to   dvakrát nekoukal, ale zase   jsem se u toho nenudil. Sice   ten začátek je trošku   pofiderní ale jak začne   masakr ve vytahu da se na to   koukat i s jistým napětím,   sice jsem tipoval spráně kdo   je ďábel ale překvapení to   nakonec stejně bylo.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2021
Nejsem žádný velký fanda   na filmové horory a tenhle   mě vůbec nepřesvědčil.   Téma skupiny lidí   uvězněných NĚKDE je hodně   provařené od neustálého   používání už někde od   přelomu 70. a 80. let a tady   to trochu sráží i   nevýrazné výkony druhé   herecké garnitury. Není to   sice žádný odpad, ale jen   ničím mimořádný horor   jakých jsou hromady.
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2013
Od tohohle hororu jsem teda   čekala víc. Ne vražd, ale   víc toho napětí a strachu.   No docela slabý. Nemuselo to   skončit po sedmdesáti   minutách. Slabý.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2011
Zase Diabol v hlavnej ulohe
Slusny film,ktory boduje   svojou atmosferou a naopak   pada k zemi otrepanou   temou.Herecke vykony   priemerne.Film s vyhradami   doporucujem.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2015
Ďabel
Předně je třeba říct, že   mi zde chybělo více   nápětí a děivých scén.   Když už se něco dělo, tak   byla tma, takže jsem byl o   okamžiky akce připraven,   ikdyž ten mrtvolný výsledek   potom stál za to. Je mi   jasné, že na tak malém   prostoru jde kvalitní horor   natočit dost těžko a zrovna   tady se to nepovedlo.   Chválím aspoň za to, že   film měl i nějaký příběh   se závěrečnou pointou.
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.8.2011
Sympatická žánrová   jednohubka, která si   zakládá malém prostoru a   přesvědčivém výkonu   herců. Docela se to daří,   ale chybí tomu štává -   holt, není ten horor tak   hororový a Ďábel tak   ďábelský ..
maitrea
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.12.2010
Film není špatný a   rozhodně doporučuji se na   něj doma podívat s   přítelkyní,bude se o to   více tisknout!Děj se jak   jistě pozornému pozorovateli   neuniklo celou dobu odehrává   ve výtahu a tak krajináři   si na své nepřijdou.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43078minih43078Mé druhé já (2007) 
The Brave One n
minih200329minih200329Barvy zla: Červená (2024) 
Kolory zla. Czerwien n
minih147637minih147637Blade Runner 2049 (2017) 
Blade Runner 2049 n
minih72858minih72858Filmová hvězda (2008) 
Major Movie Star n
minih140540minih140540Deadpool (2016) 
Deadpool n
minih70418minih70418Tvůj snoubenec, můj milenec (2011) 
Something Borrowed n
minih165267minih165267Krvavá nevěsta (2019) 
Ready or Not n
minih175938minih175938Noční lovec (2018) 
Night Hunter n
minih179468minih179468Nikdo (2021) 
Nobody n
minih48566minih48566Camp Rock (2008) [TV film] 
Camp Rock n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Tři veteráni (1963) [TV inscen...

06:25 - 07:25

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Evropa z výšky

06:25 - 07:15

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:00 - 07:45

4 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:00 - 07:35

4 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Fay Masterson

Masterson Fay

Predajňa 044

Predajňa 044

Barbara Adler

Adler Barbara

Mathias Henrikson

Henrikson Mathias

Grilování s Vodouchem

Grilování s Vodouchem
Grilování s Vodouchem

Vášeň (Sam na sam)

Vášeň
Sam na sam

Neuróza revanšismu

Neuróza revanšismu
Neuróza revanšismu

Agatha Couture

Couture Agatha

Peter Franzén

Franzén Peter

James Spader

Spader James

Naposled navštívené:
Fay Masterson

Masterson Fay

Predajňa 044

Predajňa 044

Barbara Adler

Adler Barbara

Mathias Henrikson

Henrikson Mathias

Grilování s Vodouchem

Grilování s Vodouchem
Grilování s Vodouchem

Vášeň (Sam na sam)

Vášeň
Sam na sam

Neuróza revanšismu

Neuróza revanšismu
Neuróza revanšismu

Agatha Couture

Couture Agatha

Peter Franzén

Franzén Peter

James Spader

Spader James