Davidovy narozeniny (2009)

Davidovy narozeniny (Il compleanno)
51.4 %
 
 

Il compleanno

    Žánr: drama / romantický
    Země: Itálie
    Premiéra v ČR: 3.12.2011        
    Délka: 106 min.
„Vyrovnat se s nenadále probuzenou touhou je těžší, než se zdá.“
Tři manželské páry spojuje dávné přátelství, spokojený zabezpečený život a touha strávit společně léto v překrásném domě u moře. Nenadálý příjezd Sharyna a Diegova dospívajícího syna Davida probudí v úspěšném psychologovi Matteovi nečekaně silnou touhu, které není s to se přes všechnu svou racionalitu ubránit. Manželka Francesca, děti i ostatní přítomná společnost cítí stupňující se napětí, jehož původ jim zatím uniká. Smyslný mladík, vědom si výjimečnosti svého zjevu, si s Matteem zahrává a nevyhnutelná katastrofa je na spadení.
Italský režisér Marco Filiberti vypráví i ve svém druhém celovečerním filmu podmanivý příběh o latentní homosexualitě, v němž nadnáší palčivé otázky o svobodné volbě a důsledcích lidského konání.
Česká televize

režie:
Marco Filiberti
 
 
hraje:
Maria de Medeiros ( Francesca), Massimo Poggio ( Matteo), Alessandro Gassmann (Diego), Michela Cescon (Shary), Christo Jivkov ( Leonard), Piera Degli Esposti (Giuliana), Thyago Alves (David), Eleonora Mazzoni (Flaminia), Paolo Giovannucci (Massimo), Maria Luisa De Crescenzo (Aurora), Federica Sbrenna (Vanessa), Marianna De Rossi (Chicca), Daniele De Angelis (Orazio), Marco Roscini (Lucio), Marco Casu (Fabio), Anna Särnholm (Isotta)
 
 
scénář:
Marco Filiberti, Deborah De Furia
 
 
hudba:
Andrea Chenna
 
 
kostýmy:
Isabelle Caillaud, Eva Coen
 
 
střih:
Valentina Girodo
 
 
zvuk:
Marco Grillo
 
 
producent:
Caroline Locardi, Agnes Trincal
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.