Dělo bylo na Kubani (2011)

Dělo bylo na Kubani (Дело было на Кубани)
80 %
 
 

Дело было на Кубани

    Žánr: drama / melodrama
    Země: Rusko
Osmidílný televizní seriál se odehrává na Kubáni, v malé kozácké vesnici, kde mezi sebou odedávna soupeří dva rody - Ljutych a Krutovych. Děj se počíná odvíjet koncem 20. století, kdy se mladý lesník Grigorij Ljutij zamýšlí oženit se svoují láskou Kristinou Čerkasovou. V té době se ze studií v Moskvě vrací do rodné vsi i syn místního boháče Dmitrij Krutov.

I jemu se hezká Kristina zalíbí a tak se mezi oběma muži rozhoří boj o její přízeň. Dojde mezi nimi k bitce, kterou Dmitrij prohraje. Zaslepen zlostí poštve na Grigorije své opilé kamarády a potom ponechá těžce zraněného lesníka bez pomoci ležet v rákosí u jezera. Tam ho najde starý Panko, který jej odveze do nemocnice a v poslední chvíli mu tak zachrání život.Ve vsi se objevuje avatgardní moskevský umělec Maxim, který přemluví Kristinu, aby mu pózovala polonahá k obrazu, na kterém ji však Grigorij pozná a ostře se kvůli tomu s ní i s Maximem pohádá.

Brzy nato vzplane i jiný konflikt mezi Maximem a opilým Dmitrijem, při kterém Dmitrij srazí Maxima do řeky, kde malíř utone. Vyděšený Dmitrij se doma přizná otci a ten za pomoci svých vlivných konexí zařídí, aby vina padla na Grigorije, který je za to odsouzen na dlouhých 14 roků do vězení. Po odpykání trestu se vrací domů a snaží se očistit svoje jméno. Nejde to snadno, pro většinu sousedů je vrahem a zády se k němu obrací i jeho třináctiletý syn Denis.

Grigorij žije na statku svého otce a postupně si znovu získává důvěru vesničanů i náklonnost Kristiny, která je odhodlána opustit svého manžela a provdat se za svoji bývalou lásku. Ale jeho dávný nepřítel Dmitrij nespí - dobře ví, jaké nebezpečí pro něho Grigorijova přítomnost znamená. Znovu se pokouší jej očernit a vyhnat ze vsi. Když se mu to nepodaří, v záchvatu nenávisti podpálí Grigorijův dům a omráčeného Grigorije v něm ponechává na pospas osudu. Od domu ale chytá i okolní les a požár brzy ohrožuje celou vesnici...  Autor: green-tea

režie:
Sergej Ščerbin
 
 
hraje:
Dmitrij Ďužev (Grigorij Ljutij), Jekatěrina Vuličenko (Kristína Čerkesova), Karina Andolenko (Taťjana Čerkesova), Jevgenija Ljutaja (Vera), Viktoria Poltorak (Anžela), Ivan Krasko (Ivan Ljutyj), Anatolij Chostikojev (Igor Krutov), Sergej Strelnikov (Dmitrij Krutov), Andrej Saminin (Andrej Neznamskij), Nina Kastorf (Agrafena Siverova), Alexandr Danilčenko (Afanasij Siver), Irina Mirošničenko (Zoja Čerkesova), Dmitrij Suržikov
 
 
scénář:
Jevgenij Danilenko, Vitalij Moskalenko
 
 
kamera:
Sergej Blednov
 
 
hudba:
Jevgenij Širjajev
 
 
výprava:
Viktor Bučkovskij
 
 
producent:
Sergej Danieljan, Aram Movsesjan, Denis Frolov, Anatolij Čižikov, Sergej Kulikov
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.