Dying Breed (2008)

Dying Breed
63.3 %
 
 
    Žánr: horor / thriller
    Země: Austrálie
    Délka: 92 min.
POZOR, SPOILER

Mezi léty 1788 a 1868 byla Austrálie trestaneckou kolonií. Nejhorší byl ostrov pojmenovaný po svém objeviteli Vanu Diemenovi. Dnes je známý jako Tasmánie. Zahynuly zde tisícovky vězňů, nebo také záhadně zmizeli. Jedním z nich byl také muž, který se jmenoval Alexander Pearce „Pieman“. Ten je zrovna pronásledován strážnými a ocitá se na okraji kaňonu. Je však dohoněn. V zoufalství se však na svého pronásledovatele vrhne a…

Matt a Nina plánují výpravu do Tasmánie. Ona tam chce hledat důkazy o tasmánském tygrovi - a při tom se poohlédnout po své sestře, která zde zmizela. Berou s sebou ještě kamaráda Jacka a dívku Rebeku. Nyní jsou již skoro na místě. Ještě se přeplaví na druhou stranu řeky. Vjedou do místní vesnice, kde navštíví hospodu a vcelku se zde i baví. Pak však vypadne elektřina a dochází k drobnému incidentu.

Čtveřice je nyní v pralese. Jack objeví vstup do jeskyně, rozhodnou se zde přespat. Jenže v noci se kolem něco motá. Nina vyráží i s fotoaparátem do tmy. Rebeka je napadena a mizí. A později mizí i Jack. Nina s Mattem se dávají do rukou místního mladíka, který se jim asi snaží pomoci najít zmizelé a posílá je do tunelu. Když jím projdou, na jeho druhé straně skutečně najdou Jacka. Mezitím průvodce již obdržel svou odměnu.

Jack přišpendlí střelou z kuše ke stromu místního dědka. Pak najdou dům, spíše chatrč a u ní učiní hrůzný objev. Hned poté šlápne Jack do pasti, a to se mu stane osudným. Pak je dopadena Nina. Matt se ji snaží najít, ale nedaří se mu to. Nina mezitím prchá. Dostane se až na most, ale je nalezena i zde. Udělá totéž, co její sestra. Zoufalý Matt se sem dostane také, ale to už tu je i jedna z místních. Jak toto asi dopadne?  Autor: Pitryx

režie:
Jody Dwyer
 
 
hraje:
Nathan Phillips (Jack), Leigh Whannell (Matt), Bille Brown (Harvey/Rowan), Mirrah Foulkes (Nina), Melanie Vallejo (Rebecca), Ken Radley (Liam), Elaine Hudson (Ethel), Sheridan Harvey (Katie), Peter Docker (Alexander Pierce), Boris Brkic (seržant Symons), Phillip McInnes (stráž), Ian 'Paddy' McIvor (stráž), James Portanier (stráž), Sally McDonald (Ruth), Peter Finlay (lovec), Brendan Donoghue (Gareth), Reg Evans (Alfred)
 
 
scénář:
Michael Boughen, Jody Dwyer, Rod Morris
 
 
kamera:
Geoffrey Hall
 
 
hudba:
Nerida Tyson-Chew
 
 
kostýmy:
Katie Graham
 
 
střih:
Mark Perry
 
 
zvuk:
Mark Cornish
 
 
II. režie:
Rod Morris
 
 
koordinátor kaskadérů:
Danny Baldwin
 
 
dirigent:
Nerida Tyson-Chew
 
 
výkonný producent:
Christopher Mapp, Matthew Street, David Whealy
 
 
producent:
Michael Boughen, Rod Morris
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.