Cerven
ohodnotit

Désiré Landru [TV film]

Další název:
Vášeň pána Landrua
Země:
Rok:
2005
Délka:
96 minut
„Miloval ženy, jejich peníze a s těly si uměl poradit. Pařížská gillotina nabrousila své ostří. Francouzský film o slavném vrahovi žen.“

Obsah filmu Désiré Landru

 
Mnohé z našich babiček si vzpomenou na francouzského sériového vraha žen a ti starší si vzpomenou na film Charlieho Chaplina Monsieur Verdoux, inspirovaný skutečnou postavou vraha Désiré Landruho.

Před rokem 1914 žil pařížský občan Désiré Landru se svou ženou a třemi dětmi celkem chudobně. Pro drobné krádeže a podvody se ocitl i ve vězení. První světová válka posílala hromadně na smrt muže a Paříž byla plná vdov a těch, které s větší či menší trpělivostí čekaly na své vyvolené. Válka vše zrychluje, a tak byly noviny plné inzerátů osamělých žen, které nechtěly v životě zůstat samy. Désiré Landru inzeráty pečlivě sledoval, třídil,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2009
Desiré Landru (1869-1922), zvaný Modrovous, žil   V Paříži spořádaně se ženou a třemi   dětmi. V době první světové války byla   Paříž plná vdov a žen čekajících na   návrat svých vyvolených. Noviny byly zaplněny   inzeráty osamělých žen. Inzeráty Landru   sledoval, pečlivě třídil, odpovídal a   okouzloval ženy, které mu rády podléhaly. Pod   slibem manželství je vozil do pronajatého domku   nedaleko Paříže v Gambais, kde ženy   chladnokrevně zabíjel. Černý a štiplavý   kouř, který stoupal z komína zanedbaného   domku, se mu stal osudným, mimo jiných důkazů.   Landru stanul před pařížským soudem a dne 24.   února 1922 byl popraven gilotinou. Do vězení   dostával tisíce dopisů od svých obdivovatelek,   dárky a nabídky k sňatku. Důvěřivost žen   nezná mezí a nepodléhá času.
Televizní   zpracování příběhu je neméně dobré jako   film Clauda Chabrola z roku 1963.
Hortensie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2009
Pěkný a velmi věrně udělaný film o portrétu   osobnosti D. Landrua, vraha, který i takřka na   popravišti dostával ještě milostné vzkazy od   žen, které s ním chtěly uzavřít sňatek. Je   až z podivem, jak velké charisma musel tento   nelítostný člověk mit, neboť žádná z   těchto žen se nebála krutého osudu, jakého by   se jí dostalo. Tento snímek působí   věrohodně, hlavní představitel podal dobrý   výkon.
Kuvik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Dobrý námet filmu, aj vzhľadom na fakt, že bol   robený podľa skutočných udalostí, ale   spracovanie filmu podľa mňa dosť zaostáva,   výnimkou nie je ani herecké obsadenie.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Patrick TimsitPatrick TimsitDésiré Landru (2005) [TV film]Désiré Landru (2005) [TV film]
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Paparazzi

Paparazzi
Paparazzi

Kelli O'Hara

O'Hara Kelli

Méďa (Ted)

Méďa
Ted

Krásno

Krásno
Krásno

Duné Medros

Medros Duné

Antonín Brož

Brož Antonín

Lloyd Banks

Banks Lloyd

Emma Amos

Amos Emma

Go

Go
Go

Naposled navštívené:
Paparazzi

Paparazzi
Paparazzi

Kelli O'Hara

O'Hara Kelli

Méďa (Ted)

Méďa
Ted

Krásno

Krásno
Krásno

Duné Medros

Medros Duné

Antonín Brož

Brož Antonín

Lloyd Banks

Banks Lloyd

Emma Amos

Amos Emma

Go

Go
Go