Fort Defiance (1951)

Fort Defiance
77.5 %
 
 
    Žánr: western
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 82 min.
Je konec války Severu proti Jihu a Ben Shelby se vydává na Tallonův ranč hledat muže, který zavinil v boji smrt jeho bratra. Johnny Tallon se vzdal nepříteli a zavinil, že oddíl vojáků byl zmasakrován nepřítelem. Přežil jenom Ben. Na ranči je pouze Johnnyho nevidomý bratr Ned a strýc Charlie Tallon, který Benovi řekne, že Charlie byl zastřelen při pokusu o vyloupení banky. Ben neřekne svůj pravý úmysl a stane se svědkem nájezdu indiánů, kteří odvedou z ranče všechen dobytek. Je marné se bránit, přesila je veliká.

Ben se nechá najmout na ranč jako pomocník. Na ranč přijíždí Dave Parker se svými střelci, který se chce Tallonům také pomstít za smrt svých bratrů. Parker chce zastřelit i nevinného slepého Neda. V přestřelce zahyne Charlie a Ben s Nedem uprchnou do blízkých hor, kde jim hrozí nebezpečí od indiánů, kteří mají obsazené všechny cesty a průsmyky. Johnny Tallon se objeví na ranči a zastihne tři Parkerovy muže při pohřbívání strýce Charlieho. Dva muže zastřelí a zbylého pošle s varováním k Parkerovi. Sám se vydá do hor na pomoc Nedovi. Přijde včas, aby pomohl odrazit útok indiánů. Ben a Johnny se nenávidí, střetnou se ve rvačce. Nakonec se shodnou, že musí společně čelit dalším indiánským útokům a vypořádat se také se zákeřným Parkerem.  Autor: curil

režie:
John Rawlins
 
 
hraje:
Dane Clark (Johnny Tallon), Ben Johnson ( Ben Shelby), Peter Graves (Ned Tallon), Iron Eyes Cody (Brave Bear), Ralph Sanford ( Jed Brown, kočí na dostaníku), George Cleveland (strýc Charlie Tallon), Tracey Roberts (Julie Morseová), Dennis Moore (poručík), Dick Elliott (Kincaid), Kit Guard ( Tracy, štamgast), Hugh Hooker (Ed), Lee Phelps (barman (neuveden)), Duke York (Joe Doniger, voják (neuveden)), Craig Woods (Dave Parker), Wes Hudman (cizinec), Jerry Ambler (Cheyenne), Bryan 'Slim' Hightower ( Hankey)
 
 
scénář:
Louis Lantz
 
 
kamera:
Stanley Cortez
 
 
hudba:
Paul Sawtell
 
 
výtvarník:
Lucius O. Croxton
 
 
koproducent:
Irving D. Koppel
 
 
masky:
Louis Phillipi
 
 
producent:
Frank Melford
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.