Granica. Tajožnyj roman (2000) [TV minisérie]

Granica. Tajožnyj roman

Další název: Граница. Таежный роман, Granitsa. Tayozhnyy roman

    Žánr: melodrama / válečný / dobrodružný
    Země: Rusko
    Délka: 126 min.
Děj filmu se odehrává někdy v 70. letech minulého století na malé dálně-východní posádce Sovětské armády. Hlavním úkolem ruských pohraničníků tu je boj s čínskými pašeráky narkotik, přičemž nikdo z nich netuší, že Číňanům pomáhá jeden z nich - kapitán Nikita Gološčekin. To on vymyslel důmyslný trik, při němž se pečlivě zapečetěné balíčky drog přepravují na druhý břeh řeky lodí, dobře schované v tělech čerstvě ulovených ryb.

Při jedné z akcí je postřelen mladý důstojník Ivan Stolbov a dostává se na místní ošetřovnu, kde jako lékařka pracuje Gološčenkinova žena Marina. Během Ivanova léčení vzplane mezi ním a Marinou láska, kterou se jim nepovede utajit. Když Marina otěhotní, Gološčekin už ví, že dítě není jeho. Ve slepé nenávisti se pokusí Ivana zabít, ale nepovede se mu jej ani zastřelit, ani utopit v bažině. Nakonec umírá on sám, plný zloby a nenávisti, protože však o jeho pravé podobě nikdo neví, obrací se veřejné mínění proti oběma milencům.  Autor: green-tea

režie:
Alexandr Mitta
 
 
hraje:
Marat Bašarov (Ivan Stolbov), Olga Budina (Marina Gološčokina), Alexej Guskov (kapitán Nikita Gološčekin), Michail Jefremov (Alexej Žgut), Renata Litvinova (Albina Voronová), Andrej Panin (major Vjačeslav Voronov), Jelena Panova (Galina Žgut), Michail Žigalov (plukovník Borzov), Vladimír Simonov (zpěvák Glinský), Alexander Semčev (major Serďuk), Taťjana Okuněvskaja (Albinina babička), Alexej Alexejev (Stěpočkin), Alexandr Karpilovskij (Vasjutin), Galina Polskich (Borzova), Alexej Žarkov, Vladimír Anikin, Alexandr Baširov (klaun), Valentin Golubenko, Alexandra Nazarova (Annuška), Alexej Panin (Žigulin), Natalja Pozdňakova, Alexandr Robak, Irina Tomskaja, Sergej Batalov, Vladimír Jepiskoposian, Dmitrij Uljanov, Michail Beleňkij, Alexandra Berezovec-Skačkova, Vladimir Vdovičenkov, Vadim Gusev, Galina Djomina, Děnis Nikiforov, Alexandr Mitta, Dmitrij Šablinskij, Alexandr Abljazov, Said Dašuk-Nigmatulin (Umarov)
 
 
scénář:
Zoja Kudrja, Alexandr Mitta, Maxim Stišov, Ežen Ščedrin
 
 
kamera:
Sergej Astachov, Valerij Revič
 
 
hudba:
Maxim Dunajevskij
 
 
produkce:
Konstantin Ernst, Alexej Guskov, Alexandr Mitta
 
 
výprava:
Alexandr Giljarevskij
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.