Hlasy mrtvých (2008) [TV film]

Hlasy mrtvých (A Near Death Experience)
55.6 %
 
 

A Near Death Experience

Další název: Život po živote (SK); Voices

    Žánr: thriller / mysteriózní
    Země: Kanada / Spojené státy americké
    Délka: 89 min.
„Příběh ženy, která dokázala návázat kontakt s lidmi ze záhrobí, kteří ještě neodešli na druhý svět.“
Ellie se právě stala kurátorkou muzea vlaků. Na slavnostním otevření omdlela v důsledku alergické reakce. Ocitla se mimo své tělo a už se blížila ke světlu, když ji zastavil Brendan, její manžel, který zemřel při autonehodě.

Ellie se z bezvědomí probere v nemocnici. Při odchodu potká brečící holčičku Tamaru. Ellie ji doprovodí do pokoje. Tam ale uvidí dívenčino bezvládné tělo a dojde jí, že celou dobu mluví s duchem. Tuto teorii potvrdí i Dwayne, jenž zemřel ve válce ve Vietnamu. Řekne Ellie, že má dar pomáhat zemřelým, kteří nenašli klid. Třeba jemu. Ellie tedy vyřídí jeho bratrovi a matce, že už nemají doufat. Dwayne se konečně dostane na druhý břeh, rodina ho nechá jít. Pomoc od chce více duchů. Dalším je Taylor. Zjevuje se ale zvláštním způsobem a Ellie nejprve neví, co po ní chce. Po čase se svěří, že chce pomstu. Tvrdí, že ji zabil její manžel, což není nikdo jiný než Elliin nový soused. Nastěhoval se se synem, Jamiem. Ellie se s nimi celkem sblížila, takže nevěří, že jde o chladnokrevného vraha. Taylor tvrdí, že ji manžel nejprve střelil do břicha, a když se plazila k telefonu, aby si zavolala pomoc, tak do hlavy. Ellie zavolá polici, ale během hovoru si ve zprávách všimne, že byla Taylor ještě před smrtí obviněna ze zpronevěry...

Zdroj: FTV Prima

režie:
Don Terry
 
 
hraje:
Amy Acker (Ellie Dalyová), Bronwen Booth (Taylor Nicholson), Steve Cumyn (Daniel Nicholson / Dave Tanner), John Ralston (Dr. William Shaw), Sarah Allen (Maggie), Howard Rosenstein (Mike), Rebecca Windheim (Tamara), Spiro Malandrakis (Dwayne Bradfield), Robert Naylor (Jamie), Cecile Cristobal, James A. Woods (Brendan Daly), Norman Mikeal Berketa (Detektiv Jeff Mader), Johanna Nutter (Sara Haleová), Adrien Burhop (Bobby Cartwright), Benz Antoine (Detektiv Brock), Tony Robinow (Mr. Valinsky), Robert Crooks (Dôstojník Jackson), Al Vandecruys (Mathew Bradfield), Kim Bubbs (Melissa Shaw), Sylvia Stewart (Dôstojníčka Carlucci)
 
 
scénář:
Helen Frost, Don MacLeod
 
 
kamera:
Daniel Villeneuve
 
 
hudba:
Claude Milot, Mathieu Vanasse
 
 
kostýmy:
Nicole Pelletier
 
 
střih:
Arthur Tarnowski
 
 
výprava:
André Chamberland
 
 
výkonný producent:
Justin Bodle, Jean Bureau, Anne Carlucci, Stephen Greenberg
 
 
producent:
Serge Denis, Josée Mauffette, Jean Bureau
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.