Honzík (1990) [TV inscenace]

Honzík
10 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 55 min.
„Příběh chlapce, který je po smrti matky určen k adopci. Avšak nic není tak jasné, jak se zdá úřadům. Bude moci nakonec Honzík vyrůstat ve své rodině?“
POZOR SPOILER

U inženýra Jana Lysého někdo zvoní. Vybíhá ven pes. Přijíždějí i příslušníci VB. ženské u branky jsou ze sociálky. Mají úřední papír na to, aby odvezli dítě, malého Honzíka.

Týž inženýr s manželkou přichází do redakce novin. Osloví jednoho z redaktorů a ten se za věc vezme. A to i poté, co zví celou historii. Totiž, že je to syn sousedky inženýra, kteréhožto je on otcem. On sám totiž mít děti nemůže a sousedka chtěla, aby otcem dítěte byl on. On tedy dítě udělá, sousedka umírá a Lysý si bere dítě k sobě. Jenže pak je mu dítě násilím odebráno sociální pracovnicí Helenou Járovou. Ta se ani nesnažila zjistit, zda dítě nemá další příbuzné. Redaktor si to ověřuje a zjistí, že je to pravda.

Do rodiny, kde zrovna Honzík je, přichází jeho děda, ale mladí manželé se s ním nechtějí bavit. Na světlo však vylézají další temná fakta. Zejména podivné chování paní Járové. Pomoci se snaží i děda malého Honzíka. Předá redaktorovi důkaz o tom, že byl Járovou zastrašován. Redaktor ji navštíví a hladina se začíná bouřit. Járová chce i po současné matce Honzíka, aby lhala, ale ta to jednoznačně odmítá. Jenže se proflákne, že se znají osobně…  Autor: Pitryx

režie:
Rudolf Tesáček
 
 
hraje:
Erik Pardus (Petr Sedlák), Miloslav Maršálek (JUDr. Lícha), Zdeněk Dvořák (Ing. Jan Lysý), Sylva Talpová (Věra Lysá), Jiří Jurásek (Jiří Vlach), Marcela Peňázová (Jana Vlachová), Zdena Herfortová (Helena Járová), Ladislav Lakomý (děda Kalina), Irena Konvalinová (Lída Kalinová), Libuše Kafková (Marta Kalinová), David Kaloč (Zdeněk, syn Járové), Monika Flajšingerová (Jarka, Zdeňkova dívka), Daniel Dítě (Adolf Svoboda), Ivo Kubečka (šéfredaktor), Jitka Sedláčková (sekretářka), Jaromír Tlalka (novinář Dalibor), Jan Kolařík (novinář Honza), Helena Trýbová (role neurčena), Libuše Přichystalová (role neurčena), Blažena Rýznarová (role neurčena), Ludmila Slancová (role neurčena), Ilja Kreslík (role neurčena)
 
 
scénář:
Vladimír Kovářík, Jaroslav Dušek
 
 
kamera:
Josef Víšek
 
 
hudba:
Iva Bittová
 
 
výprava-architekt:
Dušan Ždímal
 
 
kostýmy:
Zdena Mannová (výtvarník kostýmů)
 
 
střih:
Lubomír Wachtl, Jaroslav Rásocha, Roman Langaš (střih záznamu SSV - 1), Igor Slezáček (střih záznamu SSV - 1)
 
 
zvuk:
Lubor Hochmann
 
 
II. kamera:
Pavel Šindelář, Ladislav Prajsner, Radek Řezáč
 
 
masky:
Květoslava Zavřelová
 
 
dramaturgie:
Dana Špirková
 
 
asistent režie:
Jiří Bakala
 
 
pomocná režie:
Marie Barušová
 
 
vedoucí výroby:
Hana Vrbová (vedoucí výrobního štábu)
 
 
skript:
Marta Svobodová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.