Host v rodině (2011) [TV pořad]

Obrázek není k dispozici.
    Žánr: dokument - hraný
    Země: Česká republika
    Délka: 26 min.
Do ohrožených či nějakým způsobem oslabených rodin docházejí dobrovolnice z občanského sdružení HoSt–Home–Start ČR. První projekt tohoto druhu vznikl v roce 1973 v Anglii. U nás pomáhá HoSt od roku 2003. Jeho práce spočívá na jednoduchém principu.

Dobrovolnice rodiny provázejí v náročné životní nebo sociální situaci, motivují je k odpovědnějšímu rodičovství, pomáhají s praktickými věcmi okolo výchovy dětí nebo vedení dománosti. Třeba uvaří jídlo, nebo si chvíli hrají s dětmi nebo s nimi píší úkoly. Zároveň si s rodiči docela jednoduše povídají. Postupuje se po malých krocích. Řeší se maličkosti. Podporují rodinu v tom, aby byla samostatná, podporují zvyšování jejích kompetencí. Všechny dobrovolnice procházejí školením pro práci s rodinou a jsou vedeni odbornými pracovníky organizace.

Částečným průvodcem pořadu je skvělá Alžběta Benčová, ředitelka sdružení a zároveň i dobrovolnice. Režisérka sleduje tři příběhy. Divák má možnost v určitém časovém rozmezí poznat nejen problémy, které se ve filmu řeší, ale pochopit i mravenčí, nicméně úctu vzbuzující práci lidí ze sdružení HoSt.

režie:
Veronika Sobková
 
 
námět:
Veronika Sobková
 
 
scénář:
Veronika Sobková
 
 
kamera:
Miloslav Holman
 
 
hudba:
Zbyněk Matějů
 
 
střih:
Katarína Buchanan Geyerová
 
 
zvuk:
Petr Provazník, Michal Janoušek
 
 
vedoucí produkce:
Lucie Zvěřinová (zástupce), Roman Blaas
 
 
dramaturgie:
Hana Stibralová, Jana Škopková (šéfdramaturg)
 
 
producent:
Petr Morávek (šéfproducent)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.