Impromptu (1991)

Impromptu
76.4 %
 
 

Další název: Hrát z listu

    Žánr: komedie / romantický / životopisný
    Země: Velká Británie / Francie
    Délka: 107 min.
„Nakonec si k sobě našli cestu, ale nebylo to bez boje. Skvěle obsazená britsko-francouzská romantická komedie o milostných eskapádách George Sandové a Frédérica Chopina.“
Přestože nebyla žádná velká krasavice, vrozeným šarmem, charismatem a intelektem dokázala uhranout největší umělce své doby. Slavná literátka a múza George Sandová se nemusela o lásku prosit, ctitelé za ní přicházeli ze široka daleka. A přesto se jí ten, o nějž zjevně stála nejvíce, vyhýbal širokým obloukem. Možná se starší ženy, která měla pověst nezkrotné skandalistky a jejímiž peřinami prošly desítky mužů, dokonce svým způsobem bál. Křehký, jemný, nemocný, do světa not a melodií ponořený Frédéric Chopin zjevně nebyl Sandové osudem určen. Jenže to osud nepočítal s tím, jak moc dokáže být George Sandová umanutá.
V hlavní roli netradiční, silně emocionální romantické komedie o slavném „buldozeru“ v sukních, který se všemi možnými i nemožnými způsoby snaží dosáhnout svého, vynikají Judy Davisová a tehdy ještě neznámý Hugh Grant. Ve vedlejších úlohách slavných soudobých umělců se pak objevují Mandy Patinkin jako Alfred de Musset, Julian Sands jako Ferenc Liszt a Ralph Brown coby Eugene Delacroix. Role vévodkyně D'Antanové nakonec připadla v teple stříbrného plátna se teprve zahřívající držitelce dvou Oscarů Emmě Thompsonové.

režie:
James Lapine
 
 
hraje:
Judy Davis (George Sand / Aurora), Hugh Grant (Frederic Chopin), Mandy Patinkin (Alfred De Musset), Bernadette Peters (Marie D'Agoult), Julian Sands (Franz Liszt), Georges Corraface (Felicien Mallefille), Anton Rodgers (vévoda D'Antan), Emma Thompson (vévodkyně D'Antan), Anna Massey (matka George Sand), David Birkin (Maurice), John Savident (Buloz), Lucy Speed (mladá Aurora), Nimer Rashed (Didier), Fiona Vincente (Solange), Ralph Brown (Eugene Delacroix)
 
 
scénář:
Sarah Kernochan
 
 
kamera:
Bruno de Keyzer
 
 
kostýmy:
Jenny Beavan
 
 
střih:
Michael Ellis
 
 
zvuk:
Jacques Thomas-Gérard
 
 
produkce:
Ronald Stuart Oken, Daniel A. Sherkow
 
 
zvláštní efekty:
Gilbert Pieri
 
 
koordinátor kaskadérů:
Mario Luraschi
 
 
výprava:
Gérard Daoudal, Anne Seibel
 
 
výkonný producent:
Jean Nachbaur
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.