Inkognito (1936)

Obrázek není k dispozici.

Další název: Incognito

    Žánr: komedie
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 88 min.
"Inkognito": Šéfem obchodního domu Mathias s velmi četnými filiálkami po celém Berlíně byl mladý muž, který se však celkem o obchod nestaral a ke všemu jej podvádí milenka s přítelem malířem. Když se této skutečnosti doslechl, rozhodl se změnit svůj dosavadní nesamostatný způsob života a vydá se potajmu na cesty. Náhoda mu však přihraje jiný plán. Slyšte: vstoupí jako prodavač do jedné ze svých filiálek, navyká práci, poznává na vlastní kůži různé nepravosti a seznámí se s hezkou a milou dcerkou zahradníka. Byl přitom časem považován za dobrodruha a dokonce podvodníka, ale nakonec vše dobře dopadne, všichni jsou spokojeni a šťastní.

Námět filmu zrovna nezářil novotou, byla to typicky kalendářová povídka, ale mohl se pochlubit několika zábavnými situacemi, zejména tam, kde bohatý mladý muž musí zvykat práci, a když v rodině své milé musel vydávat svého sluhu za strýce, který v náladě komornickou korektnost zaměnil za žvanivou žoviálnost.

V hlavní roli se objevil Gustav Fröhlich, sympatický, ale v závěrečné scéně se nepříjemně rozkřičel, což udělal i v několika předchozích filmech a to byl kaz na kráse jeho výkonu, který zavinil nedostatkem uměleckého sebeovládání sám herec. Vedle něho se objeví vždy miloučká Hansi Knotková jako ztělesnění upřímné zamilovanosti. Úloha jí byla však ulehčena tím, že film neobsahoval sentimentální a zamilované scény.  Autor: Asmodej

režie:
Richard Schneider-Edenkoben
 
 
hraje:
Gustav Fröhlich (Severin Matthias), Hansi Knoteck (Friedel Reimer), Hans Leibelt (Severinův sluha Hannibald Williges), Hilde Krüger (Severinova přítelkyně Alexa Brandtová), Claire Reigbert (matka Brandtová), Eugen Rex, Otto Stoeckel (generální ředitel Weiner), Maria Krahn (teta Röschenová), Ernst Waldow (nezaměstnaný prodavač Fritz Schulze), Erich Fiedler (malíř Max Braun), Rudolf Biebrach (otec Reimer), Ewald Wenck (prodavač Binsel), Hans Richter (učadník Ewald Panse), Eduard Bornträger (notář), Erich Dunskus (kriminalista)
 
 
scénář:
Harald Bratt, Richard Schneider-Edenkoben
 
 
kamera:
Robert Baberske, Walter Pindter
 
 
hudba:
Friedrich Wilhelm Rust
 
 
střih:
Walter Fredersdorf
 
 
producent:
Ulrich Mohrbutter
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.